ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Ο Θωμάς ο Γιαννάκης κι ο Γκαγκάτσης είναι ΑΕΚ;

ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Ο Θωμάς ο Γιαννάκης κι ο Γκαγκάτσης είναι ΑΕΚ;

Ο Βασίλης Δεκάρικος άκουσε το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ» και διερωτάται. Ο Θωμάς και ο Γιαννάκης που πήρανε πέρυσι το πρωτάθλημα είναι ΑΕΚ;

Να ξεκινήσουμε ευλογώντας τα γένια μας: πριν τρεισήμισι μήνες, 27 Νοεμβρίου, έγραφα εγώ, ο Βασίλης Δεκάρικος, στο to10.gr: «Πόσο έκπληξη θα είναι λοιπόν αν η κατηφόρα της ΑΕΚ συνεχιστεί; Θα είναι αγωνιστικοί οι λόγοι; Κι αν φάει και καμιά τριάρα η ΑΕΚ από Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ, στο δεύτερο γύρο, ποια θα είναι η στάση της Ορίτζιναλ; Θα συνεχίσει να απευθύνεται εμψυχωτικά σε πρόεδρο, κόουτς και παίκτες, ή θ’ αρχίσουν τα παρατράγουδα; Ιδού η απορία».

Κι η απορία απαντήθηκε. Η ΑΕΚ έφαγε την τεσσάρα (όχι την τριάρα) κι η Ορίτζιναλ άρχισε τα παρατράγουδα. Τίποτε πιο προβλέψιμο από τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο άρθρο αυτό επιχειρηματολογούσα υπέρ της άποψης ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι αγωνιστικό, αλλά οικονομικό κι έχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις στην Aegean και το τέλος της εποχής των παχιών αγελάδων για το Δημήτρη Μελισσανίδη. Με την άποψη αυτή διαφωνεί ο κορυφαίος ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ο οποίος και τοποθετήθηκε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Γράφοντας για το «τεράστιο λάθος που έκανε η ΑΕΚ και δεν απέκτησε τους δύο παίκτες που έπρεπε τον Αύγουστο μετά την είσοδο στους ομίλους». Και καταλήγοντας ότι «η βασική ευθύνη της φετινής αποτυχίας στο πρωτάθλημα είναι της διοίκησης».

Καμία σχέση, λέω εγώ, ο Βασίλης Δεκάρικος. Για να κάνεις «λάθος», πρέπει να μπορείς να κάνεις «το σωστό». Και εξηγούμαι:Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα κοστίσει 65 εκ. προ ΦΠΑ., 80 εκ. μαζί με το ΦΠΑ. Λόγω του μουσείου η ΑΕΚ θα γλυτώσει ένα μέρος του ΦΠΑ, αλλά ας υποθέσουμε για τις ανάγκες της συζήτησης ότι θα το γλυτώσει όλο.

Μέχρι στιγμής η Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει λιγότερα από 5 εκ.: 2,7 εκ. σε μετοχικό κεφάλαιο, 1,5 εκ. από δανεισμό (άγνωστο από ποιον) και 500.000 από το Σαραντίτη. Μένουν 60 εκ. Αν αφαιρέσουμε τα 25 εκ. του Τσάμπιονς Λιγκ, εξακολουθούν να μένουν 35 εκ. Να αφαιρέσουμε ακόμη 10 εκ. από το διαρκείας και τα περσινά έσοδα του Γιουρόπα Λιγκ; Μένουν ακόμη 25 εκ.

Πώς θα καλυφθούν αυτά; Ο Γιώργος Μελισσανίδης, ως μέτοχος της Δικέφαλος, έχει ενημερώσει εγγράφως ότι δεν προτίθεται να βάλει άλλα χρήματα. Δάνειο 20 εκ., όπως προέβλεπε το ενημερωτικό δελτίο της Δικέφαλος, δε φαίνεται στον ορίζοντα. Από τα περίφημα 20 εκ. της περιφέρειας, τα 17,7 εκ. έχουν πάει στην υπογειοποίηση, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την απόφαση της περιφέρειας που δημοσίευσε το to10.gr. Θα εγκρίνει άλλα 20 εκ. την ερχόμενη Πέμπτη η περιφέρεια, όπως γράφεται;

Ίσως, αλλά πόσο βέβαιο ήταν αυτό το καλοκαίρι, όταν η διοίκηση της ΑΕΚ κλήθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη;

Ακόμη και με τις φετινές οικονομίες στο αγωνιστικό τμήμα, το οικονομικό πλάνο για το γήπεδο είναι (στην καλύτερη περίπτωση) οριακό. Ποιος θα έβαζε και τα τρία έστω εκατομμύρια που θα χρειάζονταν για να κάνει η ΑΕΚ τις δύο έξτρα μεταγραφές το καλοκαίρι; Πέρυσι επίσης, οι διαιτητές ήταν Έλληνες.

Με αποτέλεσμα να βρεθεί επόπτης που, σε φάση που κατά το διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ ήταν 50-50, να στερήσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ στο 90΄μέσα στην Τούμπα. Αναμενόμενο ήταν να αντιδράσει κι η άλλη πλευρά, βάζοντας ξένους διαιτητές. Πέρυσι 16 βαθμούς η ΑΕΚ στα ντέρμπι, φέτος 4.

Όπως γράφαμε το Νοέμβριο: «Απλά πράγματα: και μεταγραφές και γήπεδο υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δε βγαίνει». Κανένα λάθος δεν έγινε και οι αεκτζήδες θα πρέπει να λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημήτρη Μελισσανίδη που τους χτίζει γήπεδο χωρίς οι ίδιοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη (γιατί δεν παρατηρήθηκε και καμιά κοσμοσυρροή από αεκτζήδες, επιφανείς ή μη, στην αύξηση κεφαλαίου της Δικέφαλος).

Όσο για τα συνθήματα «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ», αυτά κι αν είναι ο ορισμός της αχαριστίας. Δηλαδή ο Θωμάς Μητρόπουλος κι ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος (στους οποίους και οφείλεται η περσινή αντιμετώπιση της ΑΕΚ από τη διαιτησία) είναι ΑΕΚ και τους πείραξε ότι ο Μπακάκης δεν είναι επιπέδου Κασάπη;

Ο Θωμάς κι ο Γιαννάκης είναι ΑΕΚ; Ο Γκαγκάτσης που ο Μελισσανίδης λέει «εγώ τον έβαλα στη Σουπερλιγκ» είναι ΑΕΚ ; Ή μήπως ήταν μαθημένοι στις κούπες, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν που δεν έγινε το repeat;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ