Το πραγματικό πρόσωπο της Εξυγίανσης, αποκαλύφθηκε… (pics, vid)

Το πραγματικό πρόσωπο της Εξυγίανσης, αποκαλύφθηκε… (pics, vid)

Η κοπή πίτας της ΕΠΣ Αργολίδας αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της εξυγίανσης. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προφανώς και βρέθηκαν στη γιορτή, με την ΕΠΣ να επισημοποιεί ως «εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ», τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Σε μια ανακοίνωση... ιστορικής σημασίας.

Η ιστορία της εξυγίανσης είναι γνωστή. Οι δύο πόλοι (που αρχικά ήταν τρεις, αποφάσισαν να στήσουν ένα μηχανισμό, σε αγαστή συνεργασία με υπουργούς, υφυπουργούς και δικαστικούς, media, με σκοπό να… καθαρίσουν το ποδόσφαιρο. Και το καθάρισαν. Χρειάστηκαν αρκετά εκατομμύρια… ευχές, αλλά η δουλειά έγινε. Ασχετα αν μετά οι «αγνές» προθέσεις φάνηκε ότι ήταν ένα παραμύθι γεμάτο ψεύδη και ένα power game για το ποιος θα πάρει τα ηνία.

Έκτοτε, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η δουλειά της εξυγίανσης συνεχίζεται, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον πάτο της σύγχρονης ιστορίας του, με ομάδες να διασύρονται από απίθανους συλλόγους στην Ευρώπη, με την ΕΠΟ να βρίσκεται υπό επιτήρηση, με την ΚΕΔ να βρίσκεται υπό… ξένη (λέμε τώρα) κηδεμονία και με τις UEFA και FIFA να παριστάνουν τους μπαμπούλες.

Και όλα αυτά, ενώ υπάρχει αιρετή διοίκηση. Η διοίκηση Γραμμένου, που όπως προαναφέραμε, αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές της ΕΠΟ, με έξι εκατομμύρια… ευχές, αλλά και μια σειρά από γεγονότα που ακόμη και στη… Βενεζουέλα θα είχαν σηκώσει θύελλα και θα είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα, ωστόσο, άλλα είναι τα σοβαρά θέματα. Αν δεν είναι να στηθεί καμιά δικογραφία εναντίον των «εχθρών» της κυβέρνησης, δεν έχει νόημα να ασχοληθεί το κράτος και οι λειτουργοί του.

Οπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, μετά των εκατομμυρίων ευχών των ιδιοκτητών τους (αφανών και εμφανών), ήταν αυτές που κέρδισαν τις εκλογές της ΕΠΟ. Και φυσικά πανηγυρίζουν ως βλαχοδήμαρχοι την… επιτυχία της εξυγίανσης, σουλατσάροντας στις Ενώσεις, όταν αυτές έχουν κοπή πίτας, χοροεσπερίδες ή τέλος πάντων, μαζεύονται όλοι μαζί για να γιορτάσουν την άνθηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, η ΕΠΣ Αργολίδας έκοψε την πίτα της, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου όπως και άλλων σημαινόντων μελών του συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Αλλά κυρίως, παρουσία των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό τους έλειπε, θα έπεφτε φωτιά να τους κάψει, εάν δεν τους καλούσαν…

Αλλά φίλοι μου καλοί, δεν θα ασχοληθώ με την απροκάλυπτη παρουσία ΠΑΕ, που θεωρητικά δεν έχουν καμία σχέση με την Ενωση. Εξάλλου από προκλήσεις και εξόφθαλμες (έως και ύποπτες) καταστάσεις στις συνδιαλλαγές των εν λόγω ΠΑΕ με διάφορες ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, έχουμε χορτάσει. Εδώ ο χαλίφης είχε αποκαλύψει on camera πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι «δικός μας». Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο, είναι χαρτοπόλεμος στο καρναβάλι.

Το θέμα, λοιπόν, βγαίνει από το δελτίο Τύπου που μοίρασε η ΕΠΣ Αργολίδας για τη γιορτή της. Στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης Πέτρος, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο κ. Γραμμένος Ευάγγελος, ο Ταμίας της Ε.Π.Ο. και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ Μαγνησίας κ. Λασκαράκης Περικλής, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Λαγωνίδης Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης…». Και εδώ σταματάμε.

Το πραγματικό πρόσωπο της εξυγίανσης, αποκαλύφθηκε στις παραπάνω γραμμές. Και φυσικά δεν είναι άλλο από αυτό του Γιάννη Παπαδόπουλου. Του πραγματικού αγωνιστή της Εξυγίανσης. Του ανθρώπου που άλωσε τα χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας, αγκαζέ με τον Μάκη, τον Μάλαμα, τον Βαγγέλη, τον Αλέξη (!) και τα άλλα παιδιά και φρόντισε να έρθει το «σωστό» αποτέλεσμα. Και όλα αυτά, κρατώντας απλά μια βαλίτσα στα χέρια του (σ.σ. όταν κουραζόταν την κρατούσαν τα… παιδιά, που συνήθως τον συνόδευαν).

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, κατά κόσμον Γιαννάκης, είναι και με τη βούλα, πλέον, «εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ». Τη βούλα της ΕΠΣ Αργολίδας, η οποία, ωστόσο ξέχασε να τιμήσει φέτος την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για την προσφορά τους. Αλλά αυτό είναι μια μικρή παράλειψη που δεν μπορεί να χαλάσει το ιστορικό γεγονός. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, λοιπόν, υπάρχει. Και είναι εκπρόσωπος της ΑΕΚ. Και είναι το πραγματικό πρόσωπο της Εξυγίανσης. Η ίδια η Εξυγίανση…

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ