Στο μυαλό του Άγγελου…

Στο μυαλό του Άγγελου…

Πως εξηγεί το φιλικό περιβάλλον του Αναστασιάδη τις τρεις επιλογές του που συζητιούνται.

Μπόλικη σκόνη σήκωσε το προσκλητήριο του Άγγελου Αναστασιάδη ενόψει της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης του EURO 2020. Φυσικά τα ονόματα που ξεχώρισαν ήταν αυτά των Κολοβού, Μαυριά και Βαλεριάνου.

Με τους δυο πρώτους να ψάχνονται αγωνιστικά τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο και τον Βαλεριάνο να μην βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Σάββα Παντελίδη μετά τα Χριστούγεννα… Σήμερα θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το γιατί. Κάτι που δεν είναι εύκολο αφού όπως έχει παραδεχθεί παλιότερα ο Αναστασιάδης, σε κάθε παιχνίδι δίνει μάχη με τον εαυτό του για να διορθώσει τις ανορθογραφίες που ο ίδιος δημιουργεί αλλάζοντας στους παίκτες του επίτηδες θέση έτσι ώστε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Ο Αναστασιάδης είναι άνθρωπος της παλιάς γενιάς και σχολής. Δεν έχει καλή σχέση με το ίντερνετ, το κομπιούτερ και την τεχνολογία γενικότερα. Πιστεύει σε αυτό που βλέπει, αυτό που θυμάται και σε 2-3 συμβούλους του, τους οποίους εμπιστεύεται.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θαύμαζε τους Κολοβό και Μαυριά από τότε που ξεπεταγόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα (μόνο από αυτό και το κυπριακό έχει εικόνα) με τις φανέλες των Πανιωνίου και Παναθηναϊκού. Θεωρεί ότι στην ηλικία που βρίσκονται μπορεί να το γυρίσουν ακόμα και να κάνουν καριέρα ανάλογη με αυτή που διαγραφόταν στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.

Αν είχαν παιχνίδια στα πόδια του και τον Νοέμβριο, τότε θα τους καλούσε και για τα ματς με Φιλανδία και Εσθονία. Ωστόσο ο Κολοβός το Φλεβάρη του 2017 είχε υποστεί ρήξη χιαστού και όταν επανήλθε τόσο στην Μέχελεν όσο και στην Βίλεμ δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού. Στο υποδεέστερο κυπριακό πρωτάθλημα και την έκτη της βαθμολογίας Ομόνοια κατάφερε να πάρει ματς στα πόδια του και έτσι κλήθηκε. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Μαυριά, ο οποίος πέρσι στην Ριέκα και φέτος στην Χιμπέρνιαν δεν έπεισε ενώ στην Κύπρο τα καταφέρνει καλύτερα, σε μια μικρομεσαία ομάδα και απέναντι σε σαφώς λιγότερο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι δυο τους αποτελούσαν καψούρες του Αγγελου και αργά ή γρήγορα σκόπευε να του καλέσει για να δει με τα μάτια του σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν φυσικά αυτή με τον Γιώργο Βαλεριάνο, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία τόσο με τον Αρη όσο και με τον Απόλλωνα Σμύρνης νωρίτερα. Το παράδοξο με τον 27χρονο αριστεροπόδαρο αμυντικό είναι ότι ο Σάββας Παντελίδης δεν τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα του Αρη και για αυτό τον Ιανουάριο αποκτήθηκε ο Ούγγρος Κόρχουτ! Ο Βαλεριάνος για περισσότερο από ένα μήνα (όλο τον Φλεβάρη) έμεινε έξω από τις βασικές επιλογές του προπονητή του Αρη και επανήλθε στα τελευταία δυο ματς για να καλύψει την θέση του δεξιού μπακ, όπου δημιουργήθηκε ένα κενό. Για αυτή την κλήση οι γνωρίζοντες λένε ότι μέτρησε και εισακούστηκε η άποψη ενός συμβούλου του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ