Για να μπει μια γκολάρα θέλει δύο…

Για να μπει μια γκολάρα θέλει δύο…

Τι σχέση έχουν οι Χάρλεμ με τον φετινό ΠΑΟΚ του εξυγιαντή Ιβάν από το Ροστόφ; Όση και η αντίδραση του Γιαννακόπουλου στην γκολάρα του Βιειρίνια. Είναι η φετινή... παράδοση των τερματοφυλάκων στα ματς του ΠΑΟΚ.

Υπήρχαν, και μάλλον υπάρχουν ακόμη οι Χάρλεμ Γκλομπτρότερς. Εκείνη η ομάδα που έμελλε να αλλάξει για πάντα το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας προσφορά ασύγκριτη στην ίδια την Ιστορία. Στον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η ματιά απέναντι στους «μαύρους» υπεραθλητές, σε δεκαετίες πολύ διαφορετικές από τις πρόσφατες. Κανείς βεβαίως δεν τους θυμάται για αυτό.

Όλοι στο μυαλό τους έχουν τα ζογκλερικά τους, τις τρομερές επινοήσεις στο παρκέ, τις πλάκες στους διαιτητές. Εκείνο το ασύλληπτο σόου που τους ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Γης.

Γιατί θυμηθήκαμε τους Χάρλεμς; Διότι είναι βέβαιο πως ποτέ κανείς δεν θυμόνταν το όνομα της αντίπαλης ομάδας. Εκείνης που… έστρωνε το ιπτάμενο χαλί. Τους Ουάσιγκτον Τζένεραλς, που με τα πράσινα και τα κίτρινα έτριβαν τα μούτρα τους στο παρκέ για την ψυχαγωγία του κόσμου.

Κρίμα που δεν διαθέτουν ποδοσφαιρική ομάδα οι συγκεκριμένοι. Γιατί πραγματικά θα μπορούσαν να βρουν εδώ στα μέρη μας πολλούς υποψήφιους να φορέσουν τα χρώματα τους. Και ποδοσφαιριστές ξεχωριστά. Και ομάδες ολόκληρες…

Έχουμε βεβαίως και κάτι σαν τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς σε ποδοσφαιρική version στα μέρη μας. Τον φετινό ΠΑΟΚ του Εξυγιαντή Ιβάν από το Ροστόφ. Του ευεργέτη με το πιστόλι. Της ΠΑΟΚάρας με τα τρομερά ρεκόρ. Αήττητο το σηκώνει το πρωτάθλημα. Στρωμένο το χαλί και για το νταμπλ. Σε μια διαδικασία που δεν έτυχε, αλλά πέτυχε.

Πόσοι και πόσοι φέτος δεν ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε τούτη τη διαδρομή. Όχι μόνο από το Χάρλεμ αλλά και από την… Ουάσιγκτον. Ειδικά οι αντίπαλοι τερματοφύλακες. Να τους μαζέψεις σε ένα βίντεο και να τελειώνουν τα ποπ-κορν από τα περίπτερα της επικράτειας. Διότι για να μπει μια γκολάρα θέλει δύο. Εκείνον που τη βάζει, και εκείνον που την… τρώει.

Ας θυμηθούμε μαζί και ας προσευχηθούμε για τα γάντια του Νίκου Παπαδόπουλου (Αστέρας Τρίπολης), στο φάουλ του Βιεϊρίνια για το 0-1. Ας θυμηθούμε τον Κότνικ και τον Μανόλοβιτς που τον αντικατέστησε στο ημίχρονο εκείνης της βραδιάς στην Τούμπα που πάλι ο Βιεϊρίνια αλλά και ο Σάκχοφ έγιναν Γκλομποτρότερς στον δρόμο για το 3-0.

Την φανταστική αντίδραση του Νίκου Γιαννακόπουλου στην σουτάρα του Αντρέ για το 1-1 το Σάββατο στο Αγρίνιο. Σουτ… τηλεφώνημα που έλεγε και ο Μανόλο. Πρώτα ο Πορτογάλος τηλεφώνησε στον τερματοφύλακα πως θα του σουτάρει, και έπειτα χτύπησε τη μπάλα. Παρά ταύτα αυτή κατέληξε στα δίχτυα και ο πορτιέρο στο χορτάρι. Του… Αγρινίου. Όχι σε κάποιο παρκέ του κόσμου, με τα χρώματα των Τζένεραλς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ