Άρης – ΠΑΟΚ: Δύσκολοι καιροί για αθλητικούς διευθυντές

Άρης – ΠΑΟΚ: Δύσκολοι καιροί για αθλητικούς διευθυντές

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος του Άρη και ο Μάριο Μπράνκο του ΠΑΟΚ. Δύο «τεχνοκράτες» σε πετυχημένα πρότζεκτ που… το σκέφτονται για την επόμενη μέρα τους

Τους χωρίζουν πολλά. Μια αντιπαλότητα χιλιοτραγουδισμένη. Τους ενώνει η Θεσσαλονίκη και η τρόπον τινά αντεπίθεση της φέτος, με την κατάκτηση πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και την ολική επαναφορά του Άρη σε θέση Ευρώπης.

Και ενώ επί της ουσίας μιλάμε για δύο πετυχημένα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, που έπιασαν τους στόχους κλπ; Εκείνοι που θεωρητικά έχουν τις πιο ευαίσθητες θέσεις στον σχεδιασμό για τα επόμενα δεν το λες και σίγουρο ότι θα συνεχίσουν στη θέση τους. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στο Βικελίδης. Ο Μάριο Μπράνκο στη Τούμπα.

Πως έχουν οι δύο υποθέσεις με μπόλικα κοινά στοιχεία μεταξύ τους; Ρευστές. Αλλά ας τα πάρουμε με μια λογική σειρά. Και ας ξεκινήσουμε από τον Άρη, που το θέμα μοιάζει πιο σοβαρό. Οι Κιτρινόμαυροι λοιπόν έκαναν σπουδαία δουλειά φέτος. Επέστρεψαν στην κατηγορία, έβαλαν τον πήχη ψηλά και πραγματικά κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους παίζοντας κατά διαστήματα μέσα στη σεζόν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Είχαν σημαντική ευστοχία στις μεταγραφικές αναζητήσεις τους (με τον Ματέο Γκαρσία να είναι η «αποκάλυψη» της σεζόν για τη Σούπερ Λιγκ), έδειξαν αντανακλαστικά στην αλλαγή προπονητή όταν πήραν τη δύσκολη απόφαση να απομακρύνουν τον Ερέρα για τον Παντελίδη. Έχουν σχηματίσει ένα ρόστερ, με βάθος, ποιότητα και συμβόλαια (πλην του Ματέο). Έχουν κάνει ήδη και κάποιες πρώτες κινήσεις στα μεταγραφικά (με χαρακτηριστικότερο του Σαράνοφ, του τερματοφύλακα της Λαμίας που είναι κοντά).

Με όλα τα παραπάνω θα υπέθετε κανείς ότι ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, που έχει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή δεδομένα θα συνεχίσει στο πόστο του. Και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το chapter 2 σε αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Καθόλου βέβαιη η παραμονή του στο «Βικελίδης» για την επόμενη σεζόν, αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές.

Υπάρχει μια κουβέντα με τον ιδιοκτήτη για την επέκταση της συνεργασίας, δείγμα δηλαδή των προθέσεων. Ως τώρα όμως προκύπτουν και σημαντικές διαφορές. Εκείνοι που ξέρουν μάλιστα το θεωρούν 50%-50%. Να δούμε αν όντως έχουν δίκιο. Αν δηλαδή ο Άρης μπορεί να βρεθεί ξαφνικά με καινούργιο τεχνικό διευθυντή.

Παράξενα όμως είναι τα πράγματα και για τον Μάριο Μπράνκο στη Τούμπα. Φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, που έχουν την ευκαιρία να ξέρουν πράγματα περιγράφουν κάπως περίεργα τα πράγματα και για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ. Επιμένουν πως δεν είναι ακριβώς «ευχαριστημένος» ο Μάριο Μπράνκο με τον τρόπο που κυλούν τα πράγματα στον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά.

Και ας ζουν ιστορικές στιγμές στον Δικέφαλο του Βορρά. Ήθελε ο Πορτογάλος να έχει μεγαλύτερη άνεση στον τρόπο που χειρίζεται μια σειρά από θέματα με θέα στο νέο ρόστερ. Και αυτή η άνεση για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται; Δεν του προκύπτει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα…

Δεν είναι φυσικά παράξενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει εμπλοκή της διοίκησης στα θέματα του σχεδιασμού. Ο Μπράνκο όμως φαίνεται να είχε προχωρήσει κάποια πράγματα, τα οποία θα μπορούσε να τελειώσει τέλος πάντων. Και δεν έχει πάρει το «οκ». Με βάση τα όσα ακούσαμε; Αξιολογούμε ως σοβαρότερο το θέμα στον Άρη. Αυτό με τον Διαμαντόπουλο. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει τη δικαιολογία πως ακόμη υπάρχουν αγωνιστικοί στόχοι.

Το αήττητο πρωτάθλημα, το νταμπλ. Και ίσως μέσα από αυτούς τους στόχους να «κριθούν» και ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και η θέση τους δεν είναι ακριβώς ασφαλής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ