Όταν ο Τίγρης έλεγε ότι στην ΑΕΚ πρέπει να μπαίνουν λεφτά

Όταν ο Τίγρης έλεγε ότι στην ΑΕΚ πρέπει να μπαίνουν λεφτά

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που όταν ήταν έξω, έλεγε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση. Τώρα που την έχει στα χέρια του, το πάει έσοδα-έξοδα.

Το «προ και μετά» ανατρέχει (με τις σχετικές φωτογραφίες) στις διαφημίσεις ινστιτούτων αδυνατίσματος. Προ της δίαιτας και μετά. Καμιά φορά το «προ και μετά» έχει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο. Τι έλεγε ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν ήταν έξω από την ΑΕΚ και τι λέει σήμερα, που έχει την ΑΕΚ στα χέρια του.

-Δ. Μελισσανίδης, 3 Ιανουαρίου 2009: «Εκτιμώ, ότι η ΑΕΚ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμα και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της, όταν μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες θα υπολείπονται σταθερά των αντίστοιχων εσόδων των ανταγωνιστών της».

-Δ. Μελισσανίδης, 18 Ιουλίου 2009: «Πιστεύω ότι στην ΑΕΚ πρέπει να γίνει γενναία χρηματοδότηση, όπως στις άλλες μεγάλες ομάδες.

-Δ. Μελισσανίδης, 13 Απριλίου 2011: «Μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν διοικείται από μακριά. Κοιτάξτε μόνο πόσες ώρες τρώει στον Μαρινάκη ο Ολυμπιακός. Εγώ δεν διαθέτω πλέον αυτό το χρόνο».

-Δ. Μελισσανίδης 23 Μαΐου 2019: « Έχω μία οικονομική πολιτική. Κι αυτή δεν αλλάζει. Βγάζω 100, χαλάω 99. Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που αυτοσυντηρείται με τα έσοδά της».

Τι έχει αλλάξει σ’ αυτά τα δέκα χρόνια; Άλλαξε η οικονομική κατάσταση στη χώρα. Αυτό δεν εμποδίζει τους παράγοντες να βάζουν λεφτά στο ποδόσφαιρο. Στις ομάδες τους. Τον Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Τον Αλαφούζο στον Παναθηναϊκό. Άλλαξε η οικονομική κατάσταση του Μελισσανίδη; Φτώχυνε; Και δεν έχει λεφτά να διαθέσει για την ΑΕΚ; Από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Το αντίθετο ισχύει. Στα δέκα χρόνια που πέρασαν, πιο ισχυρός έχει γίνει οικονομικά. Ένα και μόνο έχει αλλάξει.

Το 2009, όταν ο Μελισσανίδης έλεγε δεν γίνεται να κάνεις πρωταθλητισμό με ορθολογική διαχείριση και χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, ήταν έξω από την ΑΕΚ. Αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές στους τότε μετόχους , ότι δεν είναι «χώστες», δε βάζουν λεφτά και δεν κάνουν μεγάλες μεταγραφές. Σήμερα λέει, αν βγάζεις 100 πρέπει να ξοδεύεις 99. Γιατί αν βγάζεις 100 και ξοδεύεις 120, τα 20 θα πρέπει να τα βάλει αυτός. Κι αυτός στην ΑΕΚ δεν έβαλε λεφτά ποτέ. Σήμερα, του κάνει πλάκα μέχρι κι ο Γεωργίου: «Ο Μονεμβασιώτης δεν είναι καβούριας σαν τον Μελισσανίδη. Τα χώνει στον Απόλλωνα».

Έχει σημασία και το timing. To 2009 που ανοίγει την κουβέντα ο Μελισσανίδης ότι στην ΑΕΚ πρέπει να μπαίνουν λεφτά, έχει φύγει ο Ντέμης και το καράβι έχει αρχίσει να μπάζει νερά. Ιδανική στιγμή για να εμφανιστεί ο Τίγρης. Όταν όμως του πέταξαν το γάντι «όποιος θέλει παίρνει την ΑΕΚ με ένα ευρώ», δεν το σήκωσε. Το 2011 επί Αδαμίδη, όταν η κατάσταση στην ΑΕΚ είχε χειροτερέψει, ήταν μεγάλος σε ηλικία και δεν είχε χρόνο. Τότε ήταν ακριβώς 60 χρονών. Δύο χρόνια αργότερα, όταν μπούκαρε η Ορίτζιναλ στο ΟΑΚΑ κι έριξε την ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης έτρεξε να προλάβει. Αφού δεν χρειαζόταν να πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Κι εκεί που δεν είχε χρόνο, καλούσε στο κότερο τον Κορδέρο. Λες κι είχε φέρει από την Ισπανία το Μέσι. Κι έφτασε μέχρι τα Γρεβενά. Στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ. Το 2011 έλεγε ότι είναι μεγάλος σε ηλικία για να ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Σήμερα που είναι 68 χρονών, τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι στα Σπάτα και στην ΕΠΟ. Πρόκειται για την επιτομή του με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Τα καλά και συμφέροντα. Όταν πλήρωναν άλλοι, η ΑΕΚ έχει ανάγκη από λεφτά. Τώρα που είναι αυτός, επιβάλλεται το έσοδα-έξοδα. Γιατί, αν πρέπει να μπουν παραπάνω λεφτά, θα πρέπει να τα βάλει αυτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ