Το Σαββιδοτεχνείο, ο Αγγελος, ο Μπεργκ και η ΣΕΚΑΠ

Το Σαββιδοτεχνείο, ο Αγγελος, ο Μπεργκ και η ΣΕΚΑΠ

Με φουλ τις μηχανές δουλεύουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της πιάτσας προσπαθώντας να βγάλουν τρελή και τυφλή όλη τη χώρα!

Σε άλλες εποχές αγαπητέ αναγνώστη θα μιλούσαμε για «απίστευτα πράγματα», ωστόσο από τη στιγμή που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έχει βαφτίσει από τη μία «δικό μας» τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και από την άλλη τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του ως «ανοσοποιητικό σύστημα», τότε τίποτα δεν είναι πια απίστευτο.

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να τρώει τρία μπαλάκια στο πρώτο ημίωρο από την Ιταλία – μια ομάδα που δεν συμμετείχε στο πρόσφατο Μουντιάλ – ωστόσο το «ανοσοποιητικό σύστημα» δείχνει να δουλεύει μια χαρά. Αντί κριτικής στις τρέλες του Αγγελου Αναστασιάδη, εμφανίζονται κείμενα που όχι μόνο υπερασπίζονται τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά ξεκινούν και (ακόμη) έναν δημοσιογραφικό εμφύλιο. «Αυτοί που τα γράφουν, τα γράφουν επειδή κάνουν πόλεμο στην ΕΠΟ» διαβάζουμε μέσες – άκρες και εδώ αγαπητέ αναγνώστη έρχεται η στιγμή που πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα.

Δεν υπάρχει άλλο μεμπτό σε αυτή την ΕΠΟ, πέρα από το γεγονός ότι οι φωστήρες που τη διοικούν αποφάσισαν να διώξουν τον Μίχαελ Σκίμπε αφού προηγουμένως του είχαν ανανεώσει το συμβόλαιο, να τον χρυσοπληρώσουν και ακολούθως να προσλάβουν έναν παρωχημένο προπονητή όπως ο Αγγελος Αναστασιάδης. Πραγματικά, πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να καταλογίσει κανείς στην ΕΠΟ, οπότε περίμεναν όλοι στη γωνία τον Αγγελο Αναστασιάδη για να… ξεσπάσουν.

Δεν υπάρχει ένα σερί από σκάνδαλα που συνταράσσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από τον Αγγελο και τις τρέλες του.

Αλλά έτσι είναι, έτσι δουλεύει το περίφημο «ανοσοποιητικό» σύστημα! Όταν το χρειάζεσαι, βγαίνουν όλα τα παπαγαλάκια με μια φωνή και τραγουδάνε στον ίδιο σκοπό. Εφημερίδες, σάιτ, τηλεοπτικοί σταθμοί και τα γνωστά τρολ του διαδικτύου στις υπηρεσίες του αφέντη (τους) με μια και μόνη υπηρεσία. Να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι τα πάντα.

Το ίδιο συνέβη και με το επικό φινάλε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φρόντισε με την τελευταία τροπολογία που πέρασε στη βουλή να σβήσει ένα πρόστιμο κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ που βάραινε τη ΣΕΚΑΠ. Βγήκαν λοιπόν όλα τα παπαγαλάκια, όλοι οι Λαλάκηδες που νομίζουν ότι ασκούν δημοσιογραφία, να ενημερώσουν το κοινό, ότι η ΣΕΚΑΠ δεν ανήκει πια στον πολυχρονεμένο Ιβάν Σαββίδη, αλλά έχει πωληθεί.

Μάλιστα. Και θεωρούν ότι οι Ιάπωνες που αγόρασαν αντί 1,3 δισ. ευρώ την καπνοβιομηχανία του Σαββίδη, στην οποία ανήκε και η ΣΕΚΑΠ, θα πιάνονταν το ίδιο κορόιδα και δεν θα είχαν ρήτρες για τυχόν πρόστιμα από το παρελθόν!

Ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δεν κατηγόρησε τον Ιβάν Σαββίδη ότι επί της δικής του διοίκησης έγιναν οι όποιες παρανομίες για τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που έφτασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Το μόνο «αμάρτημα» που κυρίως βαραίνει τις πλάτες των συνεργατών του, είναι το γεγονός ότι όταν ο ίδιος απέκτησε τη ΣΕΚΑΠ δεν φρόντισε να βάλει αντίστοιχο όρο στο συμβόλαιο με αποτέλεσμα να έχει φορτωθεί και το συγκεκριμένο πρόστιμο. Το οποίο εν τέλει ήρθε ο πάντα πρόθυμος και φιλικός ΣΥΡΙΖΑ να χαρίσει.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Το σβήσιμο του προστίμου ύψους 40 εκατ. ευρώ έχει μόνο έναν ευεργετημένο. Τον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ. Είτε τον πρώην (Ιβάν Σαββίδη) είτε τον νυν (Japan Tobacco Inc.). Τόσο απλά είναι τα πράγματα, όσο κι αν «τραγουδούν» οι Λαλάκηδες της πιάτσας που είτε πληρώνονται με ρούβλια, είτε με… γιεν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να «καλύψουν» το αφεντικό.

Παρεμπιπτόντως, καλό θα είναι να διατηρείτε μια κάποια σοβαρότητα (όσο και όση μπορείτε και σας παίρνει). Ο Μάρκους Μπεργκ σας φταίει τώρα; Που δεν είναι «διεθνώς αναγνωρισμένος» και δεν έχει «καλές προτάσεις»; Σοβαρευτείτε παιδιά, σας βλέπουν. Εάν, βέβαια, ο Σουηδός δεν είχε αρνηθεί δύο προτάσεις του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν, τώρα θα ήταν ο δίδυμος αδερφός του Λεβαντόφσκι. Τώρα είναι ένας 33χρονος επιθετικός, που δεν τον θέλει κανείς, κατάντησε να παίρνει 3+ εκατ. ευρώ τον χρόνο στα Εμιράτα και παραμένει βασικός στην εθνική Σουηδίας. Μιλάμε για τον απόλυτο διασυρμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ