Ένα πρωτάθλημα γεμάτο από… win-win συνεργασίες

Ένα πρωτάθλημα γεμάτο από… win-win συνεργασίες

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά το νέο πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει. Από τη μια πλευρά οι ομάδες μπαίνουν σιγά – σιγά στη φάση της προετοιμασίας και οι μεταγραφές «τρέχουν», ενώ από την άλλη πλευρά προχωράει ακάθεκτη και η περίφημη «εξυγίανση».

Ο Μέλο Περέιρα παραμένει στη θέση του και τσεπώνει τον παχυλό μισθό του, χωρίς ουδείς να του ζητάει λογαριασμό για το τι προσφέρει, τι δουλειά κάνει, για πιο πράγμα κρίνεται και εν τέλει ποιος είναι αυτός που τον κρίνει, ενώ την ίδια στιγμή μιας και τα κουκιά δεν βγαίνουν πια τόσο άνετα, θυσιάζεται σαν… Ιφιγένεια ο διευθύνοντας σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας Βασίλης Γκαγκάτσης.

Τουλάχιστον τώρα θα μπορεί να συνεχίσει κι αυτός το… έργο του στο παρασκήνιο, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζεται για τις δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις.

Το νέο πρωτάθλημα της «εξυγίανσης» δεν θα μπορούσε να μην έχει και μπόλικο… ΣΥΡΙΖΑ και όλη τη (μη) λογική του κυβερνώντος κόμματος. Τη λογική της κωλοτούμπας, του βολέματος και του ό,τι αρπάξει ο… απ’ αυτός μας.

Βλέπετε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση φώναζε, έσκουζε και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια, αλλά μετά υποχρεώθηκε σε περήφανες κωλοτούμπες, έτσι και τα παλικάρια της δήθεν «εξυγίανσης» ακολουθούν το παράδειγμα των κυβερνητικών συμμάχων τους.

Διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες την επιστολή του ρωσόφωνου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, που είχε κάνει και ένα πέρασμα από την ΕΠΟ ως «εξυγιαντής», ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει τα… ανεξήγητα αναφορικά με τα 52 εκατομμύρια που μοιράζει το κρατικό κανάλι σε κάποιες ΠΑΕ που δεν έβρισκαν τηλεοπτική στέγη για το περυσινό και το εφετινό πρωτάθλημα.

Καθώς βέβαια και για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται προκειμένου να πάνε κι άλλες ομάδες στην… μεγάλη αγκαλιά της (ΣΥΡΙΖ)ΕΡΤ βρίσκοντας εύκολα κάποια εκατομμύρια ευρώ που δε θα έβρισκαν υπό άλλες συνθήκες.

Η δικαιολογία ήταν εξ αρχής ότι η ΕΡΤ με τα χρήματα που δίνει βοηθάει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Πολύ ωραία θα πει κάποιος ρομαντικός. Οντως, αντί οι μισές ομάδες να ψάχνουν το ευρώ με το δίκαννο, ας έχουν ένα εισόδημα που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν και να έχουν υλικό ικανό να σταθεί στην κατηγορία.

Τι βλέπουμε όμως, αντ’ αυτού; Ένα πρωτάθλημα, του οποίου ο πρώτος τίτλος έχει ήδη κριθεί. Ο πρωταθλητής των «δανεικών» είναι με ευκολία ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όχι απλώς διατηρεί τις περυσινές του… συνεργασίες, αλλά τις διευρύνει ακόμη περισσότερο. Προφανώς για χάρη του ανταγωνισμού.

Ο νεοφώτιστος Βόλος, τον οποίο «τρέχει» ο Αχιλλέας Μπέος έκανε την πρώτη του περήφανη πώληση με τον 22χρονο τερματοφύλακα Νίκο Μπουργάνη να πηγαίνει στον ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του οποίου προφανώς… θαμπώθηκαν από τις έξι συμμετοχές του στο περυσινό πρωτάθλημα. Την αντίθετη διαδρομή ακολουθούν κατά τα φαινόμενα οι Μπαλογιάννης, Διαμαντής και Τσαούσης οι οποίοι θα δοθούν δανεικοί στην ομάδα του Μπέου από τον ΠΑΟΚ. Προφανώς για να παραμείνει ανταγωνιστικός ο νεοφώτιστος σύλλογος.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. «Win – Win» όπως τη χαρακτήρισε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Περιστερίου Γιάννης Αγγελόπουλος, καθώς μετά τους Γιαννούλη, Χατζηϊσαΐα, Ουάρντα και Κουλούρη, πηγαίνει στον Ατρόμητο με ελεύθερη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ ο Χαρίσης. Παράλληλα παραμένει ο Χατζηϊσαΐας, ενώ ουδείς γνωρίζει ποιοι άλλοι θα κάνουν το ίδιο δρομολόγιο. Win – win και φουλ του… ανταγωνισμού.

Θυμάστε φαντάζομαι και τη δήλωση του έμπειρου δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, για την οποία τέθηκε εκτός διοίκησης του Απόλλωνα Αθηνών. Δήλωση την οποία διέψευσε ο ΠΑΟΚ απειλώντας μάλιστα με αγωγές και μηνύσεις.

Βέβαια αυτά είναι για το θεαθήναι. Στην πραγματικότητα αυτό που προέχει είναι η «εξυγίανση», ο ανταγωνισμός και το… το win-win που λέει κι ο Αγγελόπουλος του Ατρόμητου.

Ετσι μαθαίνουμε ότι το ταμείο της Ξάνθης ενισχύεται σημαντικά από την πώληση του Μελιόπουλου στον ΠΑΟΚ, ενώ ως ελεύθερος αποχώρησε ο γκολκίπερ Ζίβκοβιτς που ανήκει ήδη στον Δικέφαλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναιτωλικό, το ταμείο του οποίου θα ενισχυθεί χάρη στη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού Μιχάι στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ που κεντρικό αμυντικό και μάλιστα ταλαντούχο έχει στο δυναμικό του τον Μιχόγεβιτς, αλλά προφανώς θα συνεχίσει να τον διατηρεί δανεικό στον ΟΦΗ για χάρη του ανταγωνισμού φυσικά. Στον ΟΦΗ όπου αγωνίζεται ως δανεικός και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Στο περυσινό πρωτάθλημα είχε ακόμη κι ο Παναθηναϊκός μερίδιο στους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Κάτσε, Μυστακίδης).

Συνοψίζοντας, στο επερχόμενο πρωτάθλημα των 14 ομάδων καθώς έγινε και η περίφημη αναδιάρθρωση προκειμένου να γίνει ακόμη πιο σούπερ ντούπερ ανταγωνιστικό, η ΕΡΤ χρηματοδοτεί Ατρόμητο, Αρη, Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Λαμία και ενδεχομένως τον νεοφώτιστο Βόλο. Παράλληλα οι μισές και βάλε από τις παραπάνω ομάδες έχουν στενές σχέσεις με συγκεκριμένη ΠΑΕ. Προφανώς για λόγους ανταγωνισμού και κυρίως «εξυγίανσης»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ