Διαπλοκή με ονοματεπώνυμο

Διαπλοκή με ονοματεπώνυμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αποχαιρετά την κυβέρνηση με ένα δώρο αξίας σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.

Κιμπάρης ο Αλέξης, να τα λέμε όλα. Μερικές μέρες πριν σηκωθούν από τις καρέκλες τους τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης αποφάσισαν να το παίξουν καλοκαιρινοί Αη Βασίληδες και να μοιράσουν χρήμα με… ουρά στους επιχειρηματίες που στήριξαν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πιο συγκεκριμένα στον Ιβάν Σαββίδη.

Πόσα χρήματα έδωσε για τα χρέη του ΠΑΟΚ; Κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Πόσα χρήματα έδωσε για να πάρει τηλεοπτική άδεια; Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Πόσα έδωσε για να πάρει εφημερίδα; Κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Σίγουρα πολύ λιγότερα από τα σχεδόν 30 εκατ. ευρώ που του προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και οι αυλικοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ, λίγο πριν κλείσουν την πόρτα και αποχωρήσουν από την εξουσία…

Για τη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΤ-ΠΑΟΚ to10.gr έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Από την εποχή που η «εξυγίανση» ήταν ακόμη της μόδας. Ωστόσο ελάχιστοι θα περίμεναν μερικές ημέρες πριν τις εκλογές ένα τέτοιο ξεδιάντροπο σκάνδαλο σαν και αυτό που ανακοινώθηκε μεσ’ τα μαύρα μεσάνυχτα! Όπως αρμόζει σε τέτοιες… δουλειές!

Είπαμε, κιμπάρης ο Αλέξης, αλλά και πονηρός, καθώς μια τέτοια συμφωνία – μαμούθ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει εντάσεις στην κοινωνία. Και ο πρωθυπουργός τις χρειάζεται προκειμένου να συσπειρώσει έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα του που βρίσκεται στα πρόθυρα ενός εκλογικού διασυρμού.

Ετσι με αυτή τη συμφωνία ελπίζει ότι θα ξαναβρεί τις χαμένες ψήφους στη Βόρεια Ελλάδα που «εξαφανίστηκαν» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία για την οποία το τηλεοπτικό κανάλι του Σαββίδη επέλεξε να μη σχολιάσει….

Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, απ’ ότι έπραξαν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ προεξέχοντος του προέδρου της Ενωσης Εργαζομένων ΕΡΤ και σκηνοθέτης του Τσίπρα οι οποίοι βλέποντας το… κακό να έρχεται εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ξεμπροστιάζουν τη διοίκηση του ραδιομεγάρου.

Ο άνθρωπος που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, αφού είχε εμπλοκή και στον περίφημο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά κατέληξε στον κάλαθο τον αχρήστων, πλέον είναι διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την Εταιρική Διακυβέρνηση και αφορούν στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος και το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από την πολιτική ηγεσία, κάτι που δεν προκύπτει από τα ως τώρα λεγόμενά τους.

Τόσο των στελεχών της κυβέρνησης όπως ο Βασιλειάδης και ο Παππάς, όσο και της ΕΡΤ που μέσω των επιστολών που έδωσε στη δημοσιότητα παραδέχεται τη κυβερνητική εμπλοκή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος, που ως ένα από τα προσόντα που ξεχώρισαν στο βιογραφικό του είναι το γεγονός ότι μιλάει τη ρωσική γλώσσα, είναι ο άνθρωπος που εκτελεί τις εντολές του Νίκου Παππά και εκείνος που θα βάλει την υπογραφή του στο τριετές (!) τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ, το οποίο θα στοιχίσει στον Ελληνα φορολογούμενο περί τα 9 εκατ. ευρώ ετησίως! Ποσό υπερδιπλάσιο απ’ όσα χρήματα θα έβρισκε ο νταμπλούχος Ελλάδας στην ελεύθερη αγορά.

Βέβαια, εδώ βρήκαν υπερδιπλάσια χρήματα άλλες επτά ομάδες που πέρυσι ήταν ένα βήμα από το να μείνουν τηλεοπτικά άστεγες, δεν θα έβρισκε ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη;

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί διαχρονικά σε οποιαδήποτε ομάδα για τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν, και πάλι από την ΕΡΤ, το 2009. Τότε ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη εξασφάλισε συμβόλαιο 8 εκατομμυρίων, ποσό που θεωρήθηκε «σκανδαλώδες» και «προκλητικό», ακόμα και για εκείνα τα χρόνια, εποχή κατά την οποία δέναμε στους σκύλους λουκάνικα…

Πάντως ακόμη και τότε, η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για σοβαρούς λόγους και σε κάποια στελέχη της επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Το θέμα πια δεν είναι απλά το σκάνδαλο, δεν είναι η ξεδιάντροπη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού και της όποιας ισονομίας, αλλά το κατά πόσο θα μπορέσει να σταθεί μια τέτοια συμφωνία. Μια συμφωνία τόσο σκοτεινή, όσο και η ώρα δημοσίευσής της, αλλά και ο τρόπος – στα μουλωχτά – που την παρουσίασαν τα μέσα ιδιοκτησίας του Σαββίδη.

Πλέον ο λόγος περνά στη δικαιοσύνη, την ελληνική αλλά και πιθανώς σε αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της επιτροπής ανταγωνισμού. Αλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε μνημείο σπατάλης και κακοδιαχείρισης και κάποια στιγμή θα πρέπει και πάλι να λογοδοτήσουν τα στελέχη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ