Η ΕΠΟ σε… προεκλογική περίοδο: Ποιοι τελειώνουν τον Γραμμένο

Η ΕΠΟ σε… προεκλογική περίοδο: Ποιοι τελειώνουν τον Γραμμένο

To10.gr γράφει για τους δελφίνους του μπλοκ του ΠΑΟΚ, τον... νησιώτη υπερδελφίνο, τους υποψηφίους του μπλοκ της ΑΕΚ και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Δελφίνος. Τίτλος στη Γαλλία, από το 1350 μέχρι το 1791 και από το 1824 μέχρι 1830, που δήλωνε τον διάδοχο του θρόνου. Στη σημερινή εποχή, άτομο το οποίο φιλοδοξεί να διαδεχτεί κάποιον σε ανώτατο αξίωμα. Κάποιος που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ως ένας σύγχρονος Ιζνογκούντ.

Δελφίνοι υπάρχουν πολλοί. Σαν αυτούς της ΕΠΟ, όμως, κανένας. Και ειδικά τώρα. Που ο Βαγγέλης Γραμμένος αποδείχθηκε επιλογή αποτυχίας από τον Ιβάν Σαββίδη και τον τότε συνεταίρο του, Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι μπορεί οι εκλογές να κερδήθηκαν, με εκατομμύρια… ευχές και με τη βοήθεια των ΣΥΡΙΖΑ, Κοντονή και συνολικά του συστήματος που στήθηκε για αυτόν τον λόγο. Αλλά ο Γραμμένος εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων.

Αυτό το «είναι καλό παιδί», που έλεγαν όταν επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη θέση, έχει πάει περίπατο. Πλέον το «είναι καλός παιδί» ακολουθείται και από μπόλικα «αλλά», που έχουν να κάνουν με την ικανότητα του προέδρου της ΕΠΟ να διαχειριστεί τις σοβαρές καταστάσεις της Ομοσπονδίας με τον «ορθό» τρόπο. Ητοι, με τον τρόπο που επιθυμεί η… παράταξη στην οποία υπάγεται. Η παράταξη του Ιβάν. Αλλωστε είναι δεδηλωμένα «δικός του», το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Σαββίδης on camera.

Στον Γραμμένο χρεώνεται ότι το μπλοκ του ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί και πλέον είναι… ισοπαλία με το αντίστοιχο της ΑΕΚ. Μάλιστα, ήδη τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας του έχουν αρχίσει να τον αμφισβητούν ανοιχτά και αν του μιλούν άσχημα, ακόμη και δημόσια. Σε σημείο. Και μάλιστα επιδεικτικά. Με τον νησιώτη δελφίνο να είναι ο πρώτος που έχει ήδη θέσει το όνομά του στην κορυφή των υποψήφιων αντικαταστατών του Γραμμένο. Ενώ είναι και αυτός που παίζει έχει αναλάβει τα ηνία της… παράταξης το τελευταίο διάστημα. Κάτι, βεβαίως, που δεν αρέσει σε όλους. Καθώς κι άλλοι πιστεύουν ότι έχουν τα προσόντα να πάρουν το χρίσμα όταν έρθει η ώρα.

Θεωρητικά οι εκλογές της ΕΠΟ είναι να γίνουν το 2020, αλλά πρακτικά κανείς δεν είναι σίγουρος. Διότι και το 2016 ήταν να γίνουν εκλογές, αλλά ο Κοντονής και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν άλλα πράγματα. Με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται πλέον υπό διεθνή επιτροπεία. Επιτροπεία που (θεωρητικά) θα τελειώσει το καλοκαίρι του 2020, μαζί με τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 22/05/2019 ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βάσαλο.

Οι δελφίνοι της ΕΠΟ έχουν ήδη κάνει ουρά και όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τον «μεγάλο», για να πάρουν το χρίσμα. Μάλιστα, επειδή όλοι θεωρούν τον Γραμμένο «τελειωμένο», του συμπεριφέρονται ουσιαστικά σαν… προσωρινό πρόεδρο.

Βεβαίως, υπάρχει και το μπλοκ της ΑΕΚ, που είναι πιθανό να κατεβάσει υποψήφιο εάν δεν βρεθεί χρυσή τομή να… συγκυβερνήσουν ξανά. Κάτι που ακόμη παίζεται, παρά τις πρόσφατες μεγάλες κόντρες, αλλά και την ακόμη πιο πρόσφατη επανένωση των δυνάμεων, για να περάσουν οι οικονομικές χρήσης στη Γενική Συνέλευση.

Με λίγα λόγια, η ΕΠΟ βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία. Και οι υποψήφιοι, οι δελφίνοι της ομοσπονδίας κάνουν τα κουμάντα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ