Ολοι (θέλουν να) dealάρουν με τον Ζόρζε Μέντες…

Ολοι (θέλουν να) dealάρουν με τον Ζόρζε Μέντες…

Ο Ολυμπιακός έχει απευθείας πάρε-δώσε με τον Πορτογάλο super agent, αλλά τώρα και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του Μέντες.

Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τους κορυφαίους ατζέντηδες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πιάτσας είναι γνωστές. Σχέσεις που χτίστηκαν σε βάθος χρόνου, με τους Ερυθρόλευκους να ψωνίζουν από το πελατολόγιό τους και να πωλούν σε πολύ υψηλές τιμές, με μεσάζοντες τους περισσότερους εξ αυτών των ισχυρών διαμεσολαβητών.

Εδώ και καιρό οι Πειραιώτες έχουν ανοίξει παρτίδες με τον κορυφαίο όλων. Για την ακρίβεια, αποτελούν μία από τις πιο στενά συνεργαζόμενες ομάδες με τον Ζόρζε Μέντες. Τον βασιλιά του ποδοσφαιρικού μάνατζμεντ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τον ατζέντη που έχει διαμεσολαβήσει σε ό,τι είδους αγοραπωλησία έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, είτε έχει να κάνει μα ποδοσφαιριστές, προπονητές, ακόμη και ομάδες, ενώ έχει κάνει εμπορικές συμφωνίες για γήπεδα και προπονητικά κέντρα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει dealάρει σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον Πορτογάλο ατζέντη, έχει άριστες σχέσεις μαζί του σε προσωπικό επίπεδο και τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Νότιγχαμ έχουν πάντοτε ανοιχτή πόρτα στο πελατολόγιό του. Και μάλιστα με την εύνοια του ίδιου του Μέντες.

Στον δρόμο που χάραξε ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινούνται το τελευταίο διάστημα και οι έτεροι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδώ και καιρό έχουμε αναφερθεί στην προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον Μέντες. Και η απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα είναι σε αυτό το πλαίσιο. Καθώς ο Πορτογάλος σεντερ φορ αποτελεί πελάτη του κορυφαίου ατζέντη της Ευρώπης.

Αλλά εσχάτως στην πόρτα του Μέντες βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Με τους Θεσσαλονικείς, μάλιστα, να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις καλές σχέσεις που έχει ο Μάριο Μπράνκο (εξαιρετικά ενισχυμένος μετά τη συμφωνία με τον Αμπελ Φερέιρα) με την Gestifute και προσωπικά με τον διάσημο μάνατζερ. Η μεταγραφή του Φάμπιο Κοεντράο μπορεί να μην τρελαίνει τον Φερέιρα, αλλά ανοίγει το κανάλι της επικοινωνίας με τον Μέντες. Και αυτό θεωρείται σημαντικό για τις… επεκτατικές βλέψεις που έχει ο Δικέφαλος.

Ο Σαββίδης, άργησε μεν, αλλά δείχνει ότι έχει σκοπό να μπει για τα καλά στο τριπάκι του να γίνει ισότιμος συνομιλητής των «μεγάλων» της Ευρώπης. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι κινείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε να βάλει τον Ολυμπιακό στην εξίσωση της ποδοσφαιρικής και μανατζερικής ανφάν-γκατέ. «Αφού μπορεί ο Μαρινάκης με τον Ολυμπιακό, γιατί όχι και εγώ με τον ΠΑΟΚ;», δείχνει να είναι η λογική του Σαββίδη. Που δεν κρύβει την ακραία ανταγωνιστική τάση απέναντι στο αφεντικό του Ολυμπιακού!

Αν δεν πουλήσεις, αν δεν αγοράσεις, αν δεν συμμετάσχεις σε αυτό το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό αλισβερίσι, αν δεν συναναστραφείς τα μεγάλα κεφάλια, μπορεί να πετύχεις, αλλά ποτέ δεν θα είσαι στην ελίτ. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να γίνεις ισότιμο μέλος της υψηλής κοινωνίας του σπορ. Θα δυσκολευτείς περισσότερο και πιθανόν θα αποτύχεις να ανοίξεις πόρτες που εκ των προτέρων θα ήταν ανοιχτές, εάν είχες εντρυφήσει στα μυστικά των ανθρώπων που «λύνουν τα προβλήματα». Ο Ζάχαβι, ο Μέντες, ο Ραμαντάνι, ο Ραϊόλα, ο Λούτσι και κάποια ακόμη εκλεκτά μέλη της ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού είναι τα πρόσωπα που μπορούν να τον βάλουν σε αυτό το «κόλπο».

Ένα «κόλπο» στο οποίο όλες οι ελληνικές ομάδες θέλουν να μπουν. Και μπορεί να τα καταφέρουν έως ένα σημείο. Αλλά είναι διαφορετικό να παίρνεις παίκτες από τον Μέντες και διαφορετικό να dealάρεις με τον Μέντες και να συναναστρέφεσαι μαζί του στο κορυφαίο επίπεδο. Για να το πετύχουν αυτό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Μελισσανίδης και Σαββίδης, θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα από μια μεταγραφή. Θα πρέπει να γίνουν «παίχτες» της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς. Και έως τώρα δεν είναι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ