Χαμός στην ΕΠΟ: Τον ανήξερο ο Γραμμένος, «Καραγκιόζης ο Φύσσας», τέλος στο όνειρο του Ιβάν για διαγραφή της τριετούς ποινής του

Χαμός στην ΕΠΟ: Τον ανήξερο ο Γραμμένος, «Καραγκιόζης ο Φύσσας», τέλος στο όνειρο του Ιβάν για διαγραφή της τριετούς ποινής του

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης για την πρόσληψη Φύσσα. Ρωτούσε τους νομικούς συμβούλους ο Γραμμένος για την πολυιδιοκτησία. Στον «πάγο» και οι τροποποιήσεις στα «ποινικά» και «πειθαρχικά». Και σίγουρα δίχως αναδρομική ισχύ, όποια πιθανή αλλαγή

Σκηνές απείρου κάλλους στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Με τον Βαγγέλη Γραμμένο να «απορεί» για το ποιος θέλησε να αλλάξει τον κανονισμό σε ότι αφορά στην «πολυιδιοκτησία» (ναι, δεν κάνουμε πλάκα αυτό είπε) και με τον Τάκη Αγραφιώτη να βγάζει στη σέντρα την ομοσπονδία για την απαράδεκτη επιλογή της πρόσληψης του Τάκη Φύσσα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή στην ΕΠΟ.

Η ατάκα του μάλιστα σχετικά με το αν έχει η εταιρία ένδυσης που ντύνει την εθνική «κουκούλες, για να δώσετε σε αυτόν τον καραγκιόζη, τον καταδότη, που έχει κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα με ψέματα» καταχωρήθηκε ως το «κλου» της ημέρας. Και ανάγκασε πολλούς να… χαμηλώσουν το βλέμμα. «Δεν σας καταλαβαίνω. Είπατε ότι πρώτα θα διαλέξουμε τεχνικό διευθυντή και εκείνος θα επιλέξει τον προπονητή.

Τώρα έγινε το αντίθετο. Πρώτα φέρετε τον προπονητή και μετά τον τεχνικό διευθυντή. Κάποιον που διέλυσε από αυτό τον πόστο τον Παναθηναϊκό. Με ποια κριτήρια κάνατε την επιλογή σας; Τι ακριβώς συμβαίνει τελικά» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Και όταν ο Βαγγέλης Γραμμένος ψέλλισε πως ο Φύσσας «ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία» προφανώς θέλοντας να δώσει πολιτική διάσταση (!) στην πρόσληψη του; Ο Αγραφιώτης του απάντησε και πάλι καταλλήλως. «Τι σχέση έχει αυτό που λες; Εδώ είμαστε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο και την εθνική μας ομάδα. Τι δουλειά έχει η Νέα Δημοκρατία.

Κάνατε το αντίθετο με αυτό που είχαμε πει. Και με έναν άνθρωπο που έχει κάνει το πρωτάθλημα άνω-κάτω με τα ψέματα του. Με ισχυρισμούς που διέψευσε κατηγορηματικά ο Σα Πίντο, τον οποίο και επικαλούνταν. Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω. Και σε τελική ανάλυση, ακόμη και καλός να ήταν ο Φύσσας στη δουλειά του, έπειτα από όσα έχει κάνει δεν είναι φυσιολογικό να βρίσκεται σε πόστο της εθνικής ομάδας. Δηλαδή αν υπήρχε ένας παιδεραστής, αλλά καλός προπονητής, θα τον προσλαμβάναμε στην εθνική Παίδων;».

Εννοείτε πως ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, απάντησε δεν πήρε. Προφανώς γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις. Και για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας; Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Τάκη Φύσσα για το πόστο. Και η ΑΕΚ συμφώνησε προσθέτοντας στην εξίσωση τον Κώστα Κωνσταντινίδη που ήταν η δική της επιλογή. Μάνατζερ ποδοσφαιριστών ο συγκεκριμένος. Ο κατάλληλος άνθρωπος και εκείνος, για την εθνική μας ομάδα.

Λέγαμε όμως για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας που προσπάθησε να «εγκαθιδρύσει» η ΕΠΟ και τις αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα αναφορικά με τις τιμωρίες ομάδων, αλλά και την «παραγραφή» της τιμωρίας του Ιβάν Σαββίδη (τρία χρόνια μακριά από τα γήπεδα μετά τη μπούκα του στο περίφημο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ).

Ο Βαγγέλης Γραμμένος λοιπόν που τα άκουσε κανονικά χθες από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και αναγκάστηκε να αποσύρει άρον-άρον την διάταξη έκανε τον ανήξερο! Εξέφρασε την απορία του γιατί συζητήθηκε θέμα πολυιδιοκτησίας, και ζήτησε να αποσυρθεί από την ατζέντα. Παράλληλα ρώτησε νομικό σύμβουλο Βασίλη Σαράκη για τον εμπνευστή της συγκεκριμένης τροποποίησης.

Ναι, τόσο… ανήξερος μετά τα όσα του είπε ο Υφυπουργός ο οποίος τους έχει ειδοποιήσει πως τη Δευτέρα έχει… μαντάτα για αυτούς. Εννοείτε πως δεν πέρασε ούτε και οι αλλαγές στο «πειθαρχικό» και ποινικό. Αυτές όμως εκκρεμούν. Μετά τα όσα ειπώθηκαν όμως στην τηλεφωνική συνομιλία του Αυγενάκη με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, έγινε άλλη μια… τούμπα.

Ο Γραμμένος ζήτησε ακόμη και να τροποποιηθεί ο ΚΑΠ, να μην υπάρχει αναδρομική ισχύ. Άρα με δύο λόγια; Το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη να… ανοίξει την πόρτα της Τούμπας και να επιστρέψει στην θέση του; Θα περιμένει ακόμη μια διετία. Απλά, λιτά και κατανοητά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ