Οι επιθέσεις – δικαιολογίες πάντα κοστίζουν…

Οι επιθέσεις – δικαιολογίες πάντα κοστίζουν…

Η ευθεία ή έμμεση προσβολή της αξιοπιστίας/ διαφάνειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τα... «UEFA MAFIA» - «Μαφιόζος made in England» ίσως κοστίσουν ακριβά στον ΠΑΟΚ

Τρία πέναλτι υπέρ του Άγιαξ, κι ένας σίγουρα πικρός (δεδομένης της προσπάθειας) αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ. Το όνειρο των αστέρων ξεθώριασε για τον πρωταθλητή Ελλάδας, μετά από ένα βράδυ στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα στο οποίο, εκ των πρωταγωνιστών, ήταν η διαιτησία του Κρεγκ Πόουσον.

Οι παίκτες της ομάδας Θεσσαλονίκης με το τελευταίο σφύριγμα, ξέσπασαν, κινήθηκαν προς τον διαιτητή για να εκφράσουν τα παράπονα τους. Ο Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε να τους απομακρύνει. Η ένταση ήταν μεγάλη. Ο διαιτητής είχε καταλογίσει 3 πέναλτι υπέρ του Αίαντα και αποφάσισε να κρατήσει 21 δευτερόλεπτα επιπλέον χρόνο από τις καθυστερήσεις, κάτι που μάλλον ήταν το κερασάκι στην Τούρτα για τον Δικέφαλο.

«Την διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα. «Νομίζω ότι θα ήταν σκάνδαλο αν ο ΠΑΟΚ περνούσε στην επόμενη φάση κάτι τέτοιο κατάλαβα μετά από αυτό το παιχνίδι. Εμείς ελέγξαμε τους παράγοντες που μπορούσαμε, υπήρξαν κι άλλοι που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο», πρόσθεσε λίγο αργότερα.

Για να ακολουθήσουν κι άλλες οργισμένες τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών και άρθρα αγανάκτησης από τον φίλα προσκείμενο Τύπο, όπου ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταστρατηγήθηκε πλήρως.

Ενώ παράλληλα, μάλλον λανθάνει και μια… άγνοια κινδύνου, για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η επίθεση προς τον άρχων του αγώνα και η ευθεία προσβολή της αξιοπιστίας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αντίδρασης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν η τιμωρία που επέβαλε στην Μπασακσεχίρ. Η UEFA μια μέρα πριν τη ρεβάνς της τούρκικης ομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε την επιβολή ποινής δύο αγωνιστικών στον στόπερ της ομάδας Σεντζού Φονγκάνγκ, ενώ με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε και ο προπονητής της Οκάν Μπουρούκ.

Ο λόγος;

Τα παράπονα και κυρίως ο τρόπος που εκφράστηκαν προς τον διαιτητή του πρώτου αγώνα Όρελ Γκρίνφελντ μετά το 0-1 του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι σίγουρο ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εξετάσει τις επίσημες (και μη) θέσεις του ΠΑΟΚ σχετικά με την αξιοπιστία του διαιτητή. Το παιχνίδι ενδεχομένως θα περάσει από το… μικροσκόπιο, όπως και οι αποφάσεις του Κρεγκ Πόουσον, τα πιθανά λάθη, τα πέναλτι και κάθε αμφισβητούμενη φάση. Όπως όμως θα φτάσουν στο… κατώφλι της UEFA και οι αντιδράσεις των Ασπρόμαυρων.

Διότι δεν είναι απλή υπόθεση κάποιος να μέμφεται ή και να δηλώνει ευθέως ότι υπήρξε κατευθυνόμενη διαιτησία που εξυπηρετούσε συγκεκριμένους σκοπούς.

Στην Ολλανδία καταγράφουν ήδη τις αντιδράσεις του Δικέφαλου και των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με την δυσαρέσκεια του Δικέφαλου του Βορρά με τις αποφάσεις του Άγγλου ρέφερι στο παιχνίδι. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από σαφές, από πλευράς Ολλανδών, ότι ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί ανοιχτά την αντικειμενικότητα του Βρετανού διαιτητή.

Στα ασπρόμαυρα social media για παράδειγμα, σε απάντηση Ολλανδού επιχειρηματία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ταξίδεψε για να δει την εκτός έδρας προσπάθεια της ομάδας του, σημειώνεται: «Ταξίδευσαν για το τίποτα. Θα μπορούσα να τους το πω εκ των προτέρων…».

Για να τοποθετηθεί ο επίσημος λογαριασμός του ΠΑΟΚ, ρωτώντας τον: «Ήξερες τον διαιτητή;»

Οι Θεσσαλονικείς, στο σχολιασμό του παιχνιδιού: «η ιστορία έγραψε ότι ο Άγιαξ χρειάστηκε μία αγγλική χείρα βοηθείας για να πάρει μία αγχωτική πρόκριση στα Play Offs του Champions League και ότι ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε πολύ»

Ενώ επίθεση προς τον διαιτητή εξαπέλυσε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και νυν Ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή για το άθλημα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ