VAR…άνε κόντρα Αυγενάκης με Φούσεκ

VAR…άνε κόντρα Αυγενάκης με Φούσεκ

Η ατάκα που προστέθηκε σήμερα στις δηλώσεις του «εμπειρογνώμονα» για την χθεσινή συνάντηση με τον Αυγενάκη. Και οι… προεκτάσεις της!

Με δόξα και τιμή η χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πετρ Φούσκ. Τον ανεξάρτητο «τοποτηρητή» της FIFA και της UEFA, που η σκιά του… απλώνεται τα τελευταία χρόνια πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στους καιρούς της «Εξυγίανσης».

Τα είπαν λοιπόν οι δύο άντρες. Για τα θέματα της βίας που λογικά απασχολούν τον εκπρόσωπο της Πολιτείας, αλλά κατ επέκταση και για τον καινούργιο «παίκτη» στο τραπέζι του ποδοσφαίρου. Το VAR που ήρθε με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου προφανώς για να λύσει –όσο λύνονται- μια σειρά από υποθέσεις που κάθε Κυριακή, «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» των γηπέδων.

Ναι, για αυτό τον λόγο πλήρωσε η Κυβέρνηση. Για να γίνει το VAR ένα εφόδιο ώστε να πέσουν οι τόνοι. Η τεχνολογία στις υπηρεσίες ενός σπορ που εδώ στα μέρη μας, έχει γίνει λόγος –δυστυχώς κυριολεκτικά- να εμφανιστούν πιστόλια στο χορτάρι της Super League.

Και για να το θέσουμε χρονικά σε μια κανονική κλίμακα: Αρχίζουν τα ντέρμπι από την 4η αγωνιστική. Όταν λοιπόν ήδη το VAR σε δύο εβδομάδες έχει γίνει λόγος, να καλέσει ο αθλητικός δικαστής τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ (Κούγιας) και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού (Καραπαπάς) για δηλώσεις αναφορικά με τον λανθασμένο τρόπο λειτουργίας του. Όταν ο Πανιώνιος έχει ήδη εκδώσει μια απολύτως επιθετική ανακοίνωση για τον ίδιο λόγο. Και όταν η ΕΠΟ κόβει και ράβει όπως θέλει τα πράγματα σχολιάζοντας συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά όχι όλες (στην δική της πρόσφατη τοποθέτηση δεν έγινε ποτέ αναφορά στο νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, στο οποίο έχει ξεκάθαρα προηγηθεί επιθετικό φάουλ). Τότε το πράγμα δεν βαδίζει ακριβώς προς την κατεύθυνση που θα ήθελε κάθε κανονικός άνθρωπος.

Γίνεται λοιπόν χθες η συνάντηση. Κάνει και κάποιες δηλώσεις έπειτα από αυτή ο Φούσεκ. Δηλώσεις που καταγράφηκαν λεπτομερώς από την «απομαγνητοφώνηση». Σηκώνει σήμερα η ιστοσελίδα της ΕΠΟ, τις ίδιες δηλώσεις –με την είδηση του ραντεβού- και ως δια μαγείας προκύπτει μια πρόταση… παραπάνω, στα όσα είπε ο άνθρωπος των διεθνών συνομοσπονδιών.

Συγκεκριμένα: Προς το τέλος της δήλωσης, και ενώ ο Φούσεκ δεν το είπε ποτέ μπροστά στις κάμερες, υπάρχει η πρόταση «Είναι επίσης σημαντικό να απορρίψουμε κάθε σχέση μεταξύ Βίας και VAR». Δέκα λέξεις, ακριβώς στο αντίθετο πνεύμα της χθεσινής συνάντησης. Και κυρίως: Δέκα λέξεις, που μοιάζουν με ένα πολύ ενδιαφέρον εισαγωγικό σημείωμα για τις προθέσεις των παιδιών της Εξυγίανσης, λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο της UEFA για την καταπολέμηση της Βίας. Συνέδριο που ξεκινά στην Αθήνα την Πέμπτη. Το 18ο ετήσιο συνέδριό της «σταδίων και ασφάλειας», εν όψει της έναρξης των ομίλων του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Μια μέρα πριν; Η διεθνής Συνομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση της Πολιτείας για μια συνάντηση με σκοπό τη δημιουργία επιτροπής με συμβουλευτική αρμοδιότητα για πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της βίας με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών της UEFA. Και ξαφνικά η ΕΠΟ σήμερα, βάζει στο στόμα του Φούσεκ αυτές τις δέκα λέξεις. «Είναι επίσης σημαντικό να απορρίψουμε κάθε σχέση μεταξύ Βίας και VAR».

Άρα δηλαδή η Επιτροπή που θα συσταθεί με κανέναν τρόπο να μην ρίξει τα… μάτια της στο VAR; Στην τεχνολογία που επί της ουσίας δεν έχει κεντρική διαχείριση. Που δεν υπάρχουν πουθενά «απομαγνητοφωνημένοι» οι διάλογοι μεταξύ των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και αυτούς στα… βαν (όλες οι ομάδες στο εξωτερικό τους έχουν από την επόμενη μέρα και όλας των ματς στη διάθεση τους). Που η ΕΠΟ παρεμβαίνει ξεκάθαρα και «επιλεκτικά». Που υπάρχουν ήδη πολλά παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας από τις ομάδες σε σημείο… κλήσεων από τον αθλητικό Εισαγγελέα.

Πολύ περίεργη εξέλιξη. Και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα. Εν όψει μιας πολύ ιδιαίτερης εβδομάδας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ