Αποκάλυψη: Η ερώτηση στον Περέιρα, που ξεγύμνωσε την ΚΕΔ

Αποκάλυψη: Η ερώτηση στον Περέιρα, που ξεγύμνωσε την ΚΕΔ

Και στα πλει-οφ τι θα γίνει σύντροφέ Μέλο, όταν θα πρέπει να έχουμε δύο και τρεις ξένους διαιτητές την ίδια αγωνιστική; Μην το ψάχνεται. Του… Σιδηρόπουλου!

Τελικά η «πράξη» επιβεβαιώθηκε. Ούτε μπροστά στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο Μέλο Περέιρα ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει πειστικές εξηγήσεις για την ακατανόητη επιλογή του να «ξεχωρίσει» το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης από τα συνηθισμένα, επιλέγοντας τον «ορισμό» ενός Έλληνα διαιτητή για την διεξαγωγή του.

Τι είπε ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής στη σημερινή σύσκεψη; Ουσιαστικά τίποτα. Ότι δεν μπορεί πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιστρατεύει ξένους διαιτητές από πρωταθλήματα που δεν χρησιμοποιούν VAR. Πέρσι υπήρχε μια δεξαμενή από 80 Ομοσπονδίες και φέτος είναι μόλις 16.

Και μιας και αυτή την Κυριακή «συνέπεσε» και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

Επέλεξε να επιβεβαιώσει τη φημολογία που καλά κρατεί -από τη Δευτέρα και όλας- για τον Σιδηρόπουλο που ετοιμάζει την σφυρίχτρα του για την Τούμπα.

Μάλιστα. Και γιατί ο πολύπειρος Πορτογάλος δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτό το πρόβλημα; Γιατί δεν ενημέρωσε τη Σούπερ Λιγκ από το καλοκαίρι και όλας, ώστε στα ντέρμπι να υπάρχουν «κλειδάριθμοι» προκειμένου να μην χρειάζεται να έρχεται δεύτερος διαιτητής το ίδιο Σαββατοκύριακο στα μέρη μας.

Γιατί δεν έγινε μια πρόταση ώστε πχ το ΠΑΟΚ-Άρης να γίνονταν Παρασκευή ή και Δευτέρα από τη στιγμή που οι δύο ομάδες δεν έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να υπήρχε μεγαλύτερη άνεση να βρεθεί κάποιος διαθέσιμος διαιτητής από το εξωτερικό με γνώση του VAR;

Και κυρίως: Τι προτίθεται να κάνει o αρχιδιαιτητής, στα πλει-οφ όταν θα πρέπει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ πιθανόν και ο Παναθηναϊκός να αγωνίζονται σε μόνιμη βάση ο ένας απέναντι στον άλλο;

Υπάρχει κάποια μέριμνα για αυτό; Υπάρχει κάποια ενημέρωση στις ΠΑΕ; Υπάρχει κάτι τέλος πάντων που να δίνει την αίσθηση πως ο «τομέας» που έχει αναλάβει λειτουργεί κανονικά;

Ότι διεξάγεται ένα πρωτάθλημα με ίσους όρους;

Γιατί προς το παρόν το μόνο που προκύπτει είναι μια μόνιμη αίσθηση «μαγειρέματος». Η ίδια που υπήρχε και πέρσι.

Και αν τέλος πάντων σας προκύπτει και εσάς μια σχετική απορία: Να είστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει η παραμικρή «οργάνωση» από πλευράς ΚΕΔ. Κανένα σχέδιο. Του Σιδηρόπουλου θα γίνει και την Άνοιξη.

Το επιβεβαίωσε ο Μέλο Περέιρα.

«Έχουμε έναν ετήσιο σχεδιασμό» είπε στον Κώστα Καραπαπά, όταν τον ρώτησε το αυτονόητο.

Δηλαδή; Μην το ψάχνεται. Δηλαδή έχει φροντίσει ο ίδιος ο Περέιρα την Άνοιξη, να μπορούν οι 16 ομοσπονδίες που διαθέτουν VAR να «δανείσουν» διαιτητές στην Ελλάδα ώστε να γίνουν τα πλει-οφ.

Θα έχει ολοκληρωθεί τότε κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού που θα μπορεί να μας δώσει αξιολογημένους διαιτητές;

Θα έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα σημερινά; Φυσικά όχι.

Ποιος είναι λοιπόν ο σχεδιασμός που επιτρέπει να έχουμε δύο-τρεις «ξένους» διαιτητές στα πλει-οφ, αλλά που απαγορεύει να υπάρξει δεύτερος την Κυριακή για το ΠΑΟΚ-Άρης.

Αυτός ακριβώς που φαντάζεστε.

Κανείς.

Έφτανε μια απλή ερώτηση από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού προκειμένου να γίνει κατανοητό, πως ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε κάποια συνεργασία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Ο Μέλο κάνει ότι θέλει. Όπως θέλει. Και κυρίως όποτε θέλει. Για όποιον θέλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ