Αποκάλυψη: FIFA/UEFA έκοψαν την εμφάνιση του Περέιρα στο κανάλι του Σαββίδη

Αποκάλυψη: FIFA/UEFA έκοψαν την εμφάνιση του Περέιρα στο κανάλι του Σαββίδη

Ο «ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ» έχει το ρεπορτάζ για το «άκυρο» από FIFA/UEFA στον Περέιρα για την (ανακοινωμένη) εμφάνιση στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Το «ναι» του Γραμμένου, το επικοινωνιακό τρικ του Φούσεκ και η απόλυτη θέση του Χούμπελ.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα της επικαιρότητας των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις επιλογές του, αλλά και τα όσα ψευδώς υποστήριξε μπροστά στους ανωτέρους του στην ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, να προκαλούν αίσθηση. Αλλά να είναι απλώς κομμάτια του παζλ της παρουσίας του Πορτογάλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα, ωστόσο, θα ασχοληθούμε με μια πολϋαναμενόμενη και ανακοινωμένη τηλεοπτική παρουσία του Περέιρα. Η οποία δεν έγινε. Παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί. Ο λόγος, βεβαίως, για τη συνέντευξη που επρόκειτο να δώσει σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη. Μια συνέντευξη που επίσης είχε προκαλέσει μεγάλες εντάσεις και συζητήσεις στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Αυγενάκη. Μια συνέντευξη, την οποία αγνοούσαν οι εκτός Ελλάδος υπεύθυνοι του Περέιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι άνθρωποι από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, το OPEN, είχαν κανονίσει να δώσει το παρών ο Περέιρα σε παρααθλητική εκπομπή που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα. Πώς κανονίστηκε και ποιος μίλησε με ποιον, δεν έχουμε μάθει (ακόμη). Αυτό που κυκλοφόρησε την Πέμπτη είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ρωτήθηκε για τη συνέντευξη και απάντησε θετικά. Μια πληροφορία είπε ότι είπε «yes man», ελέγχεται ως ανακριβής.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, εμφανιζόταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μια πληροφορία, ωστόσο, που φέρεται να είναι… μισή. Καθώς ακόμη κι αν αυτό ισχύει (που δύσκολα, αλλά τέλος πάντων), ο Τσέχος έμμισθος υπάλληλος της FIFA, φέρεται να μην ενημέρωσε τους ανωτέρους του για το θέμα. Ένα θέμα που έγινε γνωστό σε FIFA και UEFA στην σύσκεψη για το VAR, με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού να κάνει ερώτηση στον Περέιρα, για ποιον λόγο πηγαίνει στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αλλά να μην παίρνει απάντηση.

Σε αυτή τη συνάντηση, λοιπόν, φέρεται να το έμαθε ο επικεφαλής της Επιτροπής παρακολούθησης των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, που είναι και ο αρμόδιος που έχει οριστεί από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες για το «ελληνικό πρόβλημα». Ο Χούμπελ, λοιπόν, φέρεται να έκανε έντονες συστάσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ξεκαθαρίζοντάς τους ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί. Ενώ λέγεται ότι υποστήριξε πως ακόμη και η τηλεοπτική εμφάνιση του Φούσεκ στην ΕΡΤ ήταν ένα σοβαρό λάθος. Καθώς δουλειά όσων ασχολούνται με το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι να κάνουν… διαφήμιση της δουλειάς τους, αλλά να δίνουν λύσεις.

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μετά από όσα είπε ο Τσέχος σύμβουλος στην τηλεοπτική του εμφάνιση, ουσιαστικά καρατομήθηκε από τη FIFA και την UEFA, με τον Μάριο Γεωργίου να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών του στην ΕΠΟ. Εως τον Ιούνιο, όταν το συμβόλαιο του Φούσεκ (με τη FIFA, από την οποία πληρώνεται) τελειώνει. Αν και η αλήθεια είναι πως ο Φούσεκ είναι ένα παραγοντικό περιβόλι. Και οι ανώτεροί του, ενημερώθηκαν για διάφορα σημαντικά ζητήματα…

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Περέιρα στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, λοιπόν, αν και ανακοινωμένη, αν και… δουλεμένη καλά, αν και αναμενόμενη, δεν έγινε. Λόγω FIFA και UEFA. Ο Γραμμένος, πάντως, την έδωσε τη μάχη του. Και μπορεί να την ξαναδώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ