Τι έκανε το αφεντικό της «Elenko» στη Θεσσαλονίκη;

Τι έκανε το αφεντικό της «Elenko» στη Θεσσαλονίκη;

To10.gr γράφει για το ταξίδι του Φερνάντο Γκαρσία στη Θεσσαλονίκη, το γεύμα με Ζαμπά, Μαουρίτσιο, τον Κύπριο συνεργάτη της «Elenko», τα δικαιώματα των παικτών, αλλά και τον... Ιανουάριο, που έρχεται.

Οι μάνατζερ είναι βασικοί «παίκτες» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα πείτε, «σιγά, ανακάλυψες την Αμερική». Και θα έχετε δίκιο εν μέρει. Αλλά ο κλισέ πρόλογος αφορά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Που ακουμπάει και τον ΠΑΟΚ. Αλλά και συνολικά στο πελατολόγιο μας από τις σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Το όνομα Φερνάντο Γκαρσία, μπορεί να μην σας λέει τίποτε, αλλά είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής και αδερφός του υποψηφίου προέδρου της Κορίνθιανς, Πάουλο Γκαρσία. Ο ιδιοκτήτης της βραζιλιάνικης εταιρείας μάνατζμεντ «Elenko Sports», λοιπόν, βρέθηκε στην Ελλάδα στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Με συγκεκριμένο λόγο.

Ταξίδεψε στη χώρα μας με το ιδιωτικό του τζετ και συγκεκριμένα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του πελατολογίου του. Τον Λέο Ζαμπά. Έναν παίκτη που κοστολογείται πάνω από 10.000.000 € και τον οποίο η «Elenko» ήθελε να πουλήσει από το καλοκαίρι, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Αλλά μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας.

Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό, ο Γκαρσία και η πανίσχυρη «Elenko» διέκοψαν τη συνεργασία τους με τα αδέρφια Λεονάρντο και Εντουάρντο Κορνατσίνι, που χειρίζονταν τις υποθέσεις των ποδοσφαιριστών τους στην Ευρώπη. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αλλάζει συνεργάτη και να δίνει την αποκλειστική διαχείριση του δυναμικού της, σε έναν Κύπριο ατζέντη με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά! Και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Ζήνωνος! Με τους Βραζιλιάνους να βρίσκονται σε διαμάχη με τους πρώην συνεργάτες τους, αλλά να έχουν δεμένους με πολύ ισχυρά συμβόλαια τους παίκτες τους. Και πλέον ουσιαστικά παρουσιάζουν τους νέους τους συνεργάτες στους πελάτες τους!

Μάλιστα, στο γεύμα με τον Ζαμπά (παρουσία και του Μαουρίτσιο), έδωσε το παρών και ο Κύπριος μάνατζερ (πρώτος από δεξιά), μαζί με έναν ακόμη ατζέντη της «Elenko», τον Γκιλιέρμε Μιράντα (σ.σ. ο μεσαίος δεξιά στη φωτογραφία), που ανέλαβε να οργανώσει το σύστημα τον μάνατζερ της βραζιλιάνικης εταιρείας, μετά τις αλλαγές.

Οσο για τον Ζαμπά; Και μόνο η παρουσία του Γκαρσία στην Ελλάδα, μπορεί να φέρνει… ειδήσεις. Διότι όσο ο 20χρονος Βραζιλιάνος δεν είναι βασικός και ο Ιανουάριος πλησιάζει, ίσως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Που μπορεί να φτάνει και έως την πώληση. Εάν υπάρχει η… σωστή προσφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ