Η «κυβερνητική» κωλοτούμπα του Ιβάν και η φαρμακερή ατάκα του Καραπαπά

Η «κυβερνητική» κωλοτούμπα του Ιβάν και η φαρμακερή ατάκα του Καραπαπά

«Τελικά η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας» έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, για τη θεαματική πολιτική στροφή της οικογένειας Σαββίδη. Τι είχε πει ο Ιβάν για τον Μητσοτάκη Μάρτη του '17 και γιατί ο -πρώην- αγαπημένος του Τσίπρας του θύμιζε τον Πούτιν.

Το σημείωνε το Spiegel με την άνεση να βλέπεις από μακριά. Και με την δέουσα ασφάλεια μιας και λίγες ώρες μετά την εισβολή του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας σε εκείνο το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τίποτε δεν ήταν ασφαλές εδώ στα μέρη μας:  «Αναμφίβολα η ταχεία άνοδος του Σαββίδη ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη, αυτός και ο Τσίπρας οφείλουν πολλά ο ένας στον άλλο» έγραφε το Γερμανικό περιοδικό στις 13 Μαρτίου 2018.

Λίγους μήνες νωρίτερα, Μάη του 2017; Η διαμάχη για την ΣΕΚΑΠ στο Κοινοβούλιο, και η στάση του τότε Πρωθυπουργού είχε εκτιμηθεί δεόντως από τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ. Σε τέτοιο βαθμό που η δήλωση του «Σήμερα θα ψήφιζα Τσίπρα- Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός» έχει μείνει στην Ιστορία. «Όταν άκουγα την ομιλία του για τη ΣΕΚΑΠ ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω» είχε πει στη συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, παρομοιάζοντας μάλιστα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο Πούτιν.

Γιατί αυτό το ταξίδι στο χρόνο; Μα γιατί το προκαλούν τα ίδια τα γεγονότα. Και η… στροφή 180ο μοιρών του ομογενή επιχειρηματία. Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα. Πλάι στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον Γιώργο Σαββίδη μάλιστα να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του για αυτή τη συνάντηση και να προσφέρει μέσω Instagram την ατζέντα της συνάντησης. «Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής» μας ενημέρωσε ο χαρούμενος γιος. Οι μέρες ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να βρίσκονται πια στο χρονοντούλαπο.   Μένει η επόμενη συνέντευξη του Ιβάν. Για να μάθουμε ποιον του θύμισε ο Κυριάκος.

Και για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν; Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς. Μέσα Σεπτέμβρη με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε για το «Μακεδονία Παλάς». Για το σπίτι του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Ένα μήνα και κάτι αργότερα; Ο επιχειρηματίας που κατά το Spiegel «αυτός και ο Τσίπρας οφείλουν πολλά ο ένας στον άλλο» έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση του που «επέβαλλαν» την «Εξυγίανση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση που εύχονταν δημόσια την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση που μέσω του Υπουργείου Αμύνης χάρισαν την έκταση της Τούμπας στον Δικέφαλο για το νέο του γήπεδο.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση που μέσω ΕΡΤ προπαραμονή των εκλογών φρόντισαν ώστε οι νταμπλούχοι να αποκτήσουν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο που δόθηκε ποτέ στα μέρη μας: Κόστος 31,5 εκατ ευρώ για τρία χρόνια! Μια έμπνευση που δεν υλοποιήθηκε απλά και μόνο γιατί την πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση που για χάρη των φίλων τους ονόμασαν τον Ολυμπιακό «εχθρό» και κήρυξαν σε ανένδοτο σε βάρος του με έναν σωρό από αλητείες. Μέχρι Υπουργοί (Ζουράρις) που σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έβριζαν τους Πειραιώτες γελώντας.

Αυτά προηγήθηκαν. Ο Ιβάν όμως και η savvidisteam όπως αποκαλεί ο Γιώργος την «οικογένεια» στα social, φαίνεται πως ήδη φρόντισαν να γυρίσουν σελίδα. Επιχειρώντας να σχηματίσουν μια νέα σχέση, με τη νέα Κυβέρνηση.

Τα σχολίασε όλα αυτά με τον τρόπο του ο Κώστας Καραπαπάς προ ολίγου. Και επί της ουσίας έδωσε την αφορμή σε όλους για αυτό το πολύ ενδιαφέρον flash back. Τρεις διαφορετικές αναρτήσεις στο Instagram.

Η πρώτη με μια θερμή χειραψία Τσίπρα-Σαββίδη και την δήλωση του αφεντικού του ΠΑΟΚ: «Σήμερα θα ψήφιζα Τσίπρα- Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός» με ημερομηνία 2/5/17. Στην εποχή We Love Alexis.

H δεύτερη σχολιάζοντας την «χαρά» της ανάρτησης του Γιώργου Σαββίδη για τη συνάντηση του πατέρα του με τον νέο Πρωθυπουργό. Στην εποχή του We Love Kyriakos.

Και η… φαρμακερή; Σχολιάζοντας τη δεύτερη «Νάνε τελικά η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ