Ο Μασούντ, το Μουντιάλ, η ΑΕΚ και οι Ισπανοί!

Ο Μασούντ, το Μουντιάλ, η ΑΕΚ και οι Ισπανοί!

To10.gr εξηγεί γιατί η πιθανή συμφωνία Μασούντ - ΑΕΚ μπορεί να άρει το μπλόκο του καθεστώτος του Ιράν και αποκαλύπτει ότι Λας Πάλμας και Οσασούνα προσέγγισαν τον παίκτη!

Ο Μασούντ Σοτζέι αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα για τον αθλητισμό του Ιράν. Ενας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας, αθλητής με ηγετική παρουσία και δράση που δεν συνάδει με το συντηρητικό καθεστώς της χώρας. Και αυτό το τελευταίο είναι ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι που πρέπει να βγάλει, για να καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Πράγμα δύσκολο, αλλά στο οποίο μπορεί να τον βοηθήσει η… ΑΕΚ.

Από το καλοκαίρι, όταν αποφάσισε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση του Πανιωνίου κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντιβαίνοντας τις προσταγές του καθεστώτος Χομεϊνί, ο Μασούντ αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για το υπουργείο αθλητισμού του Ιράν και κατ’ επέκταση του ποδοσφαίρου της χώρας. Κάτι, άλλωστε, που μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας και μόνο από το γεγονός ότι ο Εχσάν Χατζισαφί, που επίσης είχε αγωνιστεί στο περιβόητο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, μετά από μία σιωπηρή τιμωρία ενός μήνα, επέστρεψε κανονικά στις κλήσεις του Κάρλος Κεϊρός. Ο Μασούντ, όμως, παραμένει αποκομμένος και απομονωμένος. Με τις πιθανότητες να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας να είναι λίγες.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κι όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν, το τελευταίο διάστημα το κλίμα δείχνει να γίνεται κατά τι πιο ευχάριστο για τον Μασούντ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πολιτικούς κύκλους της Τεχαράνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μασούντ μπορεί να επιστρέψει στις κλήσεις της εθνικής Ιράν, καθώς η μετακίνησή του στην ΑΕΚ άνοιξε και πάλι θέμα συζήτησης στη χώρα για την παρουσία του. Αλλωστε, δεν πρόκειται για τυχαίο παίκτη, αλλά για τον αρχηγό της ομάδας, με συνολικά 70 συμμετοχές και 8 γκολ. Και πλέον θα αγωνίζεται σε μία από τις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, που συνεχίζει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σ.σ. κανείς άλλος Ιρανός δεν θα παίζει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο)!

ΟΙ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ, ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Το συμβόλαιο του Μασούντ με τον Πανιώνιο θα λυθεί μόλις ανοίξει πάλι η ΕΠΟ (σ.σ. δεν πρόλαβε να κατατεθεί η λύση την Παρασκευή). Οσο για το πότε θα υπογραφεί αυτό με την ΑΕΚ; Αγνωστο ακόμη. Αν και οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι Λας Πάλμας και Οσασούνα ρώτησαν τον Ιρανό επιτελικό μέσο πώς θα του φαινόταν να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην Ισπανία. Ιδέα που τον δελεάζει, μεν, αλλά όχι περισσότερο από έναν τίτλο και την Ευρώπη. Για αυτό και η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ