Παναθηναϊκός: Το… παιδί του Τσάβι Ρόκα βρίσκεται στην Τρίπολη

Παναθηναϊκός: Το… παιδί του Τσάβι Ρόκα βρίσκεται στην Τρίπολη

Μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Ρόκα, όλοι ψάχνουν τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ωστόσο, ο πιο γνωστός του νέου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα...

Η πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στην διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού άνοιξε και το μεταγραφικό ρεπορτάζ… Η θητεία του Ισπανού στην ΑΕΚ Λάρνακας της Κύπρου δημιουργεί συνειρμούς με παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να τον απασχολήσουν κατά την δραστηριοποίηση του στην Αθήνα, αν και προς το παρόν όλα κινούνται σε φιλολογικό στάδιο.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα ο οποίος είναι… παιδί του Ρόκα από την Ισπανία και δεν συνεργάστηκαν στην Κύπρο. Αυτός είναι ο Μαρκ Φερνάντεζ του Αστέρα Τρίπολης. Ο 29χρονος εξτρέμ άρχισε την καριέρα του στη Σαμπαντέλ, την περίοδο που εργαζόταν ο Τσάβι Ρόκα ως τεχνικός διευθυντής.

Ο νέος ποδοσφαιρικός επικεφαλής του Παναθηναϊκού ήταν από τους πρώτους ο οποίος διέκρινε το ταλέντο του Μαρκ Φερνάντες και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Είναι γεγονός ότι ο Φερνάντες δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που «καλλιέργησε» στην αρχή, όμως έχει εξελιχτεί σε μία πολύτιμη μονάδα και προσφέρει πολλά για το επίπεδο της Superleague.

O Φερνάντες υπέγραψε συμβόλαιο στη Σαμπαντέλ την 1η Αυγούστου του 2009 προερχόμενος από τις υποδομές της Σαραγόσα, όμως παραχωρήθηκε αμέσως με δανεισμό. Ο Φερνάντες πέρασε τη σεζόν στο Περιφερειακό της Βαρκελώνης με τη Club Esportiou Europa καταγράφοντας 32 συμμετοχές με πέντε γκολ.

Ο Τσάβι Ρόκα πείστηκε για τις δεξιότητες του Φερνάντες και τον επανέφερε στη Σαμπαντέλ τη σεζόν 2010-2011. Ο 21χρονος τότε Φερνάντες έπαιξε στη Segunda Division B (τρίτη εθνική κατηγορία) σε 32 παιχνίδια και σκόραρε 10 γκολ, οδηγώντας την ομάδα στα Play Offs για τη Segunda Division (δεύτερη εθνική κατηγορία). Πέτυχε το γκολ της Σαμπαντέλ στο 1-1 με την Εϊμπάρ στο μπαράζ, αλλά δεν ήταν αρκετό για την άνοδο… Η Εϊμπάρ προβιβάστηκε επειδή πήρε ισοπαλία εκτός έδρας και το γκολ της μετρούσε περισσότερο, μετά το 0-0 στο γήπεδο της.

Τότε, ο Ρόκα είχε ερωτηθεί για την απόδοση του Φερνάντες και είχε δηλώσει: «Αυτός και άλλοι νεαροί από το ρόστερ έχουν μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της ομάδας και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μας. Βλέπω μεγάλες προοπτικές στον Φερνάντες, νομίζω ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος ωριμάζει και βελτιώνεται, αποκτά διάρκεια και αυτοπεποίθηση, αν και τα έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό».

Μετά από περιπλάνηση σε ισπανικές ομάδες και στο Ισραήλ, το καλοκαίρι του 2018, ο Μαρκ Φερνάντες εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη. Είναι αναπόσπαστο «γρανάζι» της μηχανής του Αστέρα και την πρώτη σεζόν του έπαιξε σε 33 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πετυχαίνοντας 8 γκολ. Φέτος έχει αρχίσει εξίσου δυναμικά έχοντας το απόλυτο (10/10) στη Superleague, με απολογισμό 4 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Φερνάντες είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Αστέρα και τον Ιούνιο του 2020 μένει ελεύθερος. Στην ηλικία των 30, θα ήθελε να αγωνιστεί σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός απαλλαγμένος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και χωρίς χρέη, έστω και σε περίοδο λιτότητας, θα μοιάζει με την ιδανική επιλογή. Πόσο μάλλον όταν ο Φερνάντες θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με έναν από τους ανθρώπους που τον ανάδειξαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ