Το «θέλω όλα τα λεφτά» του Βέρνμπλουμ στον ΠΑΟΚ, οι 17 μήνες εκτός δράσης και η… Γκέτεμποργκ

Το «θέλω όλα τα λεφτά» του Βέρνμπλουμ στον ΠΑΟΚ, οι 17 μήνες εκτός δράσης και η… Γκέτεμποργκ

To10.gr εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ έχει εγκλωβιστεί στην υπόθεση Βέρνμπλουμ, γιατί μπορεί να μπλέξει και γιατί εν τέλει θα τον πληρώσει για τον έναν χρόνο συμβολαίου.

Εδώ και καιρό to10.gr είναι το μοναδικό μέσο που έχει ασχοληθεί με τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που ακούει στο όνομα Πόντους Βέρνμπλουμ. Ηταν 16 Νοεμβρίου 2019 όταν αποκαλύπταμε την απόφαση του ΠΑΟΚ να διώξει από τον Ιανουάριο, κιόλας, τον Σουηδό μέσο, με σκοπό να κλείσει μια τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του.

Ο Βέρνμπλουμ έχει να αγωνιστεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2018 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η ρήξη αχίλλειου τένοντα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν η αρχή του τέλους της αγωνιστικής τους παρουσίας στον Δικέφαλο. Ενας νέος ερεθισμός, λίγο πριν την επιστροφή, έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα και έδειξε το… αδιέξοδο. Διότι ο ΠΑΟΚ είχε ανενεργό στο ρόστερ του ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που έχει δώσει σε παίκτη.

Τότε, διάφορες «πηγές» και «διαρροές» του ΠΑΟΚ διέψευδαν το ρεπορτάζ για την επιθυμία λύσης του συμβολαίου του Βέρνμπλουμ. Μάταια. Ο χρόνος έδειξε ποιος είχε δίκιο. Ο Βέρνμπλουμ όχι μόνο είναι ανένδοτος στο να λύσει το συμβόλαιό του, αλλά δεν δέχεται καν μείωση σε αυτή τη φάση. Διότι θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ φέρει ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ως εργοδότης του, οφείλει να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει. Εάν θέλει να τον αποπέμψει από το δυναμικό του, θα πρέπει να τον πληρώσει. Να του τα πληρώσει ΟΛΑ.

Οι καθαρές απολαβές του Βέρνμπλουμ φτάνουν το 1.2 εκατ. ευρώ. Και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021. Ο Σουηδός δεν έχει καμία διάθεση να χαρίσει λεφτά στον Δικέφαλο. Αλλά είναι πιθανό να κάνει ένα μικρό σκόντο. Υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βέρνμπλουμ έχει δεχθεί πρόταση από την Γκέτενμποργκ. Στις 25 Ιουνίου κλείνει τα 34 του χρόνια και θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει στα μέρη του. Με βασική προϋπόθεση ότι δεν θα χάσει λεφτά. Κάτι που σημαίνει ότι, εάν τελικά συμφωνήσει να παίξει ποδόσφαιρο στη Σουηδία και να κλείσει εκεί την καριέρα του, να πληρώσει ο ΠΑΟΚ τη διαφορά. Τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσει κάποια λεφτά ο Δικέφαλος. Διότι εάν αποφασίσει να πάει στην… κόντρα τον έμπειρο μέσο, θα έχει άλλου τύπου προβλήματα. Βλέπετε, οι Σκανδιναβοί ποδοσφαιριστές, όταν καταθέτουν προσφυγές (στη FIFA) εναντίον ομάδων, το κάνουν μαζί με τους συνδέσμους ποδοσφαιριστών. Οι Δανοί και οι Σουηδοί, μάλιστα, είναι οι πιο ενεργοί και δραστήριοι σε τέτοια ζητήματα.

Ο ΠΑΟΚ είναι χαμένος από χέρι στην υπόθεση Βέρνμπλουμ. Διότι εάν ο Βέρνμπλουμ αποφασίσει να πάει τελείως στην κόντρα μπορεί να κάνει δικαστικές κινήσεις και για την ιατρική του κατάσταση. Κάτι που επίσης δεν θα είναι προς το συμφέρον του Δικεφάλου. Καθώς ο εργαζόμενος (και αυτό είναι το σωστό) έχει πάντα δίκιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Και με τον Βέρνμπλουμ να μην έχει επίσημη συμμετοχή 17 μήνες τώρα, τα πράγματα μόνο απλά δεν θα είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ