Ολυμπιακός για τον Ινσούα, Νότιγχαμ για τον Γιόχανσον…

Ολυμπιακός για τον Ινσούα, Νότιγχαμ για τον Γιόχανσον…

Πως ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού μπορεί να ζήσει το… αγγλικό όνειρο. Τι ισχύει με Ολυμπιακό και Ινσούα.

Δεδομένο λοιπόν. Μετά τον Ινσούα ο Παναθηναϊκός θα αποχαιρετήσει και τον άλλο «πλάγιο» μπακ της εντεκάδας Δώνη. Τον Ματίας Γιόχανσον (25 συμ, 2 ασίστ) που χθες αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για το μέλλον του μέσω του Instagram και μιας σειράς αναρτήσεων που δεν χωρούν αμφισβήτηση.

Μια φωτογραφία του με τον Ινσούα, άλλη μια με τον Χρήστο Δώνη (που ως γνωστόν επίσης ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του) και το ίδιο σχόλιο:last 10. Δηλαδή τα δέκα τελευταία ματς με το τριφύλλι στο στήθος. Αυτά των πλει-οφ.

Για τον Ινσούα έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Και ανάμεσα σε αυτά υπάρχει πάντα ένα σενάριο που τον θέλει στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Σε εκείνη που οι Πειραιώτες καταρτίζουν στην περίπτωση που όντως παραχωρήσουν τον Κώστα Τσιμίκα. Είναι πασιφανές ότι ο Αργεντινός θα χωρούσε σε μια τέτοια λίστα επιλογών. Είναι πασιφανές όμως επίσης ότι οι Ερυθρόλευκοι προφανώς έχουν και άλλους στο μυαλό τους, στο ενδεχόμενο που αποφασίσουν ότι θα χρειαστούν ενίσχυση στον αριστερό διάδρομο. Εκεί όπου υπάρχει πέρα του Τσιμίκα, ο Λέο Κούτρης αλλά και ο Φόντε Καμαρά τον οποίο μάλλον οι περισσότεροι τον έχουν ξεχάσει. Ένας ποδοσφαιριστής από την ίδια δεξαμενή όπου προέκυψαν ο Σισέ, ο Καμαρά ο Μπα. Κάποιος που δεδομένα θα έχει την ευκαιρία του να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ.

Έχουν ήδη λοιπόν γραφτεί πολλά για τον Ινσούα και τον Ολυμπιακό . Ήδη άρχισαν να κουβεντιάζονται από χθες και για τον Γιόχανσον με δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι πολύ πιθανό τη νέα σεζόν να χρειαστούν αντικαταστάτη και για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί που το συμβόλαιο του τελειώνει και που όπως φαίνεται επιθυμεί το επόμενο να είναι το… σημείο αναφοράς της καριέρας του: Με χρήματα μακριά από τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου (λέγεται ότι η Γαλατά το συζητά για 1.8 εκατ ευρώ ετησίως!).

Θα μπορούσε λοιπόν ο Γιόχανσον να βρεθεί και εκείνος σε μια άλλη κόκκινη μεταγραφική λίστα λοιπόν; Θεωρητικά ναι. Είναι καλός παίκτης. Και με βάση τη συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι, ίσως να είναι πιο ταιριαστός από τον Ινσούα. Είναι 28 χρονών, ελεύθερος, έχει μια καριέρα 70 συμμετοχών στον Παναθηναϊκό. Και σίγουρα οικονομικές απαιτήσεις που εύκολα θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να καλύψει. Ποτέ μη λες ποτέ λοιπόν…

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει τον Γιάννη Μασούρα που θέλει σίγουρα κάποια στιγμή να του δώσει μια αληθινή ευκαιρία. Έχει τον Γκασπάρ που πιθανότατα θα διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ (θα τον αγοράσουν οι Πειραίωτες από τη Σπόρτινγκ). Υπάρχει ο Τοροσίδης που θα παραμείνει μια ακόμη σεζόν. Υπάρχει πάντα η σκέψη για τον Ανδρούτσο (!) που Μαρτίνς και Μοντέστο έχουν στο συρτάρι από πέρσι. Ακόμη και αν όντως αποχωρήσει ο Ομάρ λοιπόν δεν είναι βέβαιο ότι οι Πειραιώτες θα ψάξουν την αντικατάσταση του έξω από τους παίκτες που ήδη τους ανήκουν.

Αντίθετα για δεξιό μπακ ψάχνει η Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία έχει τον… δικό της Τσιμίκα. Τον Μάτι Κας που πριν το lockdown ήταν στο στόχαστρο έξι-επτά ομάδων της Premier League, αλλά και της Μίλαν! O 23άχρονος έκανε φέτος πράγματα και θαύματα (36 συμ, 3 γκολ, 4 ασίστ) και όπως φαίνεται η μεταγραφική περίοδος που έρχεται του ανήκει. Είναι πολύ λογικό λοιπόν ήδη οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας να σχηματίζουν εναλλακτικό πλάνο. Και μιας και εκεί ο Φρανσουά Μοντέστο έχει κυριαρχό ρόλο; Είναι λογικό να γνωρίζουν ήδη και την περίπτωση του Γιόχανσον. Μην σας φανεί παράξενο λοιπόν αν προκύψουν οι προϋποθέσεις, να δείτε τον Σουηδό του Παναθηναϊκού στα ρεπορτάζ για την δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ