Χρήστος Πανόπουλος: Ο «περίεργος» που καταδίκασε την Ξάνθη, αλλά τέθηκε στην υπηρεσία Ιβάν και ΠΑΟΚ!

Χρήστος Πανόπουλος: Ο «περίεργος» που καταδίκασε την Ξάνθη, αλλά τέθηκε στην υπηρεσία Ιβάν και ΠΑΟΚ!

Δύο φορές η ΕΕΑ κάλεσε επισήμως τον Πανόπουλο να καταθέσει, αλλά δεν εμφανίστηκε. Τώρα που τον όρισε μάρτυρα ο ΠΑΟΚ στο CAS, ετοιμάζει το γαμπριάτικο κουστούμι!

Αν η παρουσία του κ. Χρήστου Πανόπουλου στην ενώπιον του CAS διαδικασία εκδίκασης των προσφυγών ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, παρέμενε στο επίπεδο του απλού (;) μάρτυρα υπεράσπισης της οικογένειας Σαββίδη και κατ’ επέκταση του «Δικεφάλου» μπορεί, με πολλή καλή θέληση, κάποιος να τον καταλάβαινε. Είναι πολλά τα λεφτά Χρηστάρα!!!

Αν, μάλιστα, η μαρτυρία του αυτή ήταν τμήμα μιας διαδικασίας, που θα εξελίσσονταν με βάση  τον «ελληνικό ποδοσφαιρικό νόμο» ή «τον ελληνικό αθλητικό νόμο», έτσι όπως ασθμαίνων τον μετασχημάτισε ο κ. Γεραπετρίτης, τότε θα είχε και ένα ουσιαστικό νόημα. Η Ξάνθη δεν θα διακινδύνευε (κατά την θετικότερη για την ίδια εκδοχή) τίποτε περισσότερο από την απώλεια των 12 βαθμών που ήδη υφίσταται, άρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Μη σου πω ότι θα γίνονταν και ήρωας ο κ. Πανόπουλος, που για μια ακόμη φορά, μετά τις ένδοξες μέρες του «κοκκαλιάρη» και του «περίεργου», έσωσε και πάλι την ομάδα.

Το «τρελό» είναι ότι ο κ. Πανόπουλος έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της οικογένειας Σαββίδη και του «εθνικού σερβιτόρου» κ. Καλπαζίδη να μαρτυρήσει υπέρ τους σε μια διαδικασία που (είναι πιθανό τελικά ) να εξελιχθεί με βάση το δίκαιο της UEFA, όπως η πλευρά του ΠΑΟΚ ζητάει με το επίσημο υπόμνημα της.

Τι σημαίνει για τον ίδιο και την Ξάνθη η πιθανότητα αυτή έχει καταστεί ήδη γνωστό. Στο δίκαιο της UEFA ο «αδύναμος κρίκος» σε μια αποδεδειγμένη σχέση «ελέγχου και κυριαρχικής επιρροής» καταστρέφεται. Εξαερώνεται!

Αυτός «πληρώνει το μάρμαρο», καθώς για την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία  είναι «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας» κι εδώ η Ξάνθη κάνει τον λαγό. Η Π.Α.Ε. Ξάνθη θα υποβιβαστεί σε ερασιτεχνική κατηγορία αν δεν μπορέσει να πείσει βάσιμα ότι έχει διαρραγεί οριστικά κάθε σχέση της με την ευρύτερη οικογένεια Σαββίδη.

Αν πετύχει να πείσει ότι έχει απαλλαγεί από όλα τα «Σαββιδικά βάρη» και πλέον είναι μια αυτόνομη και ανεξάρτητη Π.Α.Ε., η οποία  μπορεί και διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χωρίς καμία επιρροή από τρίτους, τότε ελπίζει βάσιμα πως θα υποβιβαστεί απλώς, αλλά θα παραμείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στην προοπτική αυτή συμβαίνουν όλες οι αλλαγές στην Π.Α.Ε. Ξάνθη. Διοικητικά Συμβούλια που αλλάζουν, προπονητικά κέντρα που διαγράφονται, γραφεία που μετακινούνται, έδρες που ετοιμάζονται να μεταφερθούν αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν. Μετά την οριστική καταδίκη στο CAS ή καλύτερα ενόψει αυτής να αποδείξει η Ξάνθη ότι είναι πλέον μια καθαρή και ανεξάρτητη Π.Α.Ε., άρα δικαιούται παραμονής στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το εκπληκτικά μοναδικό είναι ότι ο κ. Πανόπουλος τρέχει ασθμαίνων τώρα, «στην τούρλα του Σαββάτου», να υπερασπιστεί το δημιούργημα του σε συνθήκες αφόρητες σχεδόν, ενώ δεν έπραξε κάτι ανάλογο στο πρόσφατο παρελθόν, ενώπιον των ελληνικών κρατικών ή ποδοσφαιρικών επιτροπών.

Δύο φορές η Ε.Ε.Α. κάλεσε επισήμως τον κ. Πανόπουλο (όπως και τον κ. Συγγελίδη) να καταθέσει ενώπιον της και να παραθέσει όλα τα στοιχεία που έχει προς αθώωση της Ξάνθης. Δεν εμφανίστηκε ούτε μια, επειδή, πολύ απλά, δεν είχε κανένα στοιχείο και η καταδίκη της ομάδας του ήταν βέβαιη.

Απέφυγε, όπως του είπαν και πίστεψε, «να νομιμοποιήσει» μια κρατική Επιτροπή, προσβλέποντας (ίσως) στη δικαίωση της Ξάνθης (άρα και του ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά όργανα. Δεν το έπραξε ούτε όταν και αυτά καταδίκασαν ομόφωνα την ομάδα του.

Ότι τώρα τρέχει και βάζει το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη (CAS λέγεται) για να σώσει τον ΠΑΟΚ και να υποβιβάσει μόνος του την Ξάνθη (εφόσον η υπόθεση δικαστεί με βάση το δίκαιο της UEFA), προσδοκώντας να αποδείξει την ύστερη ανεξαρτησία της, ξεπερνάει και την τολμηρότερη φαντασία.

Αλήθεια, ήταν σε γνώση του οι επιλογές της οικογένειας Σαββίδη με τους ειδικούς ενόψει της προσφυγής στο CAS; Τις έμαθε, τις διερεύνησε και συμφώνησε με την υπερασπιστική γραμμή;

Ο ίδιος δεν είναι που δήλωνε πως ούτε αυτός ούτε η Ξάνθη πρόκειται να προσφύγουν ή να εμφανιστούν στο CAS στην αντιδικία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού; Τι άλλαξε και τώρα ετοιμάζει το γαμπριάτικο κουστούμι και ξεσκονίζει τις βασικές γραμμές της μαρτυρίας του;

Άβυσσος η ψυχή (και η τσέπη) του ανθρώπου…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ