Ξεφτιλίζονται και πανηγυρίζουν

Ξεφτιλίζονται και πανηγυρίζουν

Ο Γκαγκάτσης χάνοντας από τον Λυσάνδρου ήταν «νικητής». Ο Κούγιας που έχασε με τους ίδιους ψήφους από τον Μπουτσικάρη «μεγάλος ηττημένος». Τα νεροπίστολα της Εξυγίανσης στα… καλύτερα τους!

Δεν είναι δύσκολο. Θα μπορούσε κάποιος να το συνδυάσει χρονικά. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ενώθηκαν στην περίφημη «συμμαχία» για να «μπλοκάρουν» τον Ολυμπιακό των επτά σερί πρωταθλημάτων σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε επί της ουσίας το 2016.

Οι τρεις τους επιβεβαιωμένα πλέον μετά τις χθεσινές εκλογές στη Λίγκα και την ανάδειξη του Λεωνίδα Μπουτσικάρη στη θέση του προέδρου, τα ξαναβρήκαν και τώρα.

Τώρα που οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να ανοίξουν μια ακόμη δική τους εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε μια πρώτη ανάγνωση: Και οι τρεις θα έπρεπε να σκέφτονται πιο σοβαρά το προσκήνιο. Διότι η ψαλίδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μοιάζει ακόμη πιο ανοιχτή σε σχέση με το 2017. Ειδικά από τη στιγμή που με βάση τα ρεπορτάζ ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε οικονομικό «μνημόνιο» μετά την αλόγιστη χρήση των περασμένων χρόνων.

Διότι για τους άλλους δύο τα «κουκιά» είναι μάλλον μετρημένα. Η ΑΕΚ έχει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που δεν δημιουργεί δυνατότητες. Ο Παναθηναϊκός υποφέρει στο φινάλε της «πέτρινης» δεκαετίας 2011-2020 και ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την αρχή με τα πρώτα δείγματα γραφής προφανώς να δημιουργούν αμφιβολίες.

Στα δύο-τρία χρόνια που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε για να επανέλθει δριμύτερος οι σύμμαχοι τράβηξαν το δικό τους δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός που κατάλαβε μετά τον Κύζα στη Τούμπα τι ακολουθεί απομακρύνθηκε πρώτος.

Και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ που θα έφτιαχναν ξανά το ποδόσφαιρο έδωσαν στιγμές από εκείνες που ακόμη και το υπάρχον χαμηλό επίπεδο το έκαναν να μοιάζει… Premier League. Θέλετε να θυμηθούμε το όπλο του Ιβάν στη Τούμπα; Το περίφημο εκείνο ματς που Σάββατο βράδυ ήταν ακόμη κεκλεισμένων και Κυριακή έγινε sold out. Τη ντροπή του Βόλου και τη χορογραφία με τους μαχαιροβγάλτες στην αερογέφυρα;

Η συμμαχία αυτή όχι μόνο δεν πήγε το ποδόσφαιρο προς τα εμπρός, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα άφησε να φανούν οι αληθινές επιθυμίες των ΠΑΕ. Με γεγονότα που έφεραν το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Και που συνεχίζουν ακριβώς στον ίδιο ρυθμό και τώρα που θεωρητικά οι Δικέφαλοι τα ξαναβρίσκουν: Ετοιμάζουν λέει άλλωστε για τις εκλογές της ΕΠΟ δίδυμο Λυσάνδρου-Κυριάκου. Δίδυμο δηλαδή με δύο διαπιστωμένους υπαλλήλους τους και όχι κάποιο πρόσωπο σαν τον Βαγγέλη Γραμμένο που δεν είχε το όνομα αλλά απέδειξε πως διαθέτει τη χάρη.

Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό παρασκηνίου; Τα γιουσουφάκια των ΜΜΕ συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβάλλουν μια εικονική πραγματικότητα. Όχι τόσο για τον κόσμο που τους έχει καταλάβει καιρό τώρα. Αλλά για τα αφεντικά τους, επιβεβαιώνοντας το service.

Σκεφτείτε λίγο τα χθεσινά. Εξελέγη πρόεδρος ο Μπουτσικάρης με 8 στους 14 ψήφους και τα σάλια της δήθεν αλήθειας έγραψαν για θρίαμβο. Τα ίδια σάλια που είχαν αναγάγει σε… μικρό θρίαμβο και την ήττα του Μάκη Γκαγκάτση στις προηγούμενες εκλογές, από τον Λυσάνδρου γιατί ο ΠΑΟΚ λέει ήταν λέει μόνος του κόντρα σε όλους. Και ο Λυσάνδρου με 8 ψήφους είχε κερδίσει.

Άρα δηλαδή μικρός θρίαμβος και για τον Κούγια; Που έχοντας μόνο τη συμπαράσταση του Ολυμπιακού έφερε το ίδιο αποτέλεσμα;

Φυσικά όχι. Εδώ ήταν μια ήττα κατά Κράτος. Γιατί; Γιατί έτσι. Σάμπως καταλαβαίνουν νομίζει κανείς τι γράφουν…

Ή μήπως καταλαβαίνουν γενικώς ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι καιρό τώρα και απλά γελά μαζί τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ