Η μυστική αποστολή του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία

Η μυστική αποστολή του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία

Το πενθήμερο σκάουτινγκ του Μάκη Κοσμίδη, τα ραντεβού με κορυφαίους ατζέντηδες της χώρας και η νέα πολιτική του Δικεφάλου.

Πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι να προχωρήσει σε τρεις πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Αρχής γενομένης από την αναμενόμενη άφιξη του Μάρσιο Αζεβέδο οι Θεσσαλονικείς κάνουν επαφές και κινήσεις για να διασφαλίσουν την ετοιμότητά τους, όταν έρθει η στιγμή να δράσουν. Με το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου να εργάζεται αδιάκοπα, με σκοπό να έχει έτοιμες λύσεις για κάθε θέση, αναλόγως με τα χαρακτηριστικά (οικονομικά και αγωνιστικά).

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, πριν από λίγο καιρό ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ για την Ιβηρική Χερσόνησο, Μάκης Κοσμίδης, βρέθηκε στην Πορτογαλία. Όχι για αναψυχή, αλλά για σκάουτινγκ και τσεκάρισμα συγκεκριμένων παικτών που έχει ξεχωρίσει ο Δικέφαλος του Βορρά. Ο απεσταλμένος του ΠΑΟΚ, είδε παιχνίδια σχεδόν όλων των ομάδων της πορτογαλικής λίγκας, αλλά επικεντρώθηκε σε αυτά της Μπράγκα και της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο ΠΑΟΚ τσεκάρει παίκτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά έως τώρα κινείται κατά βάση σε ανατολικές αγορές, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία για τα «βαριά χαρτιά» του ρόστερ του. Ωστόσο, η διοίκηση του Δικεφάλου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει τακτική και να διευρύνει το πεδίο μεταγραφικής δράσης της. Κάτι, άλλωστε, που επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Πίνι Ζάχαβι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Κοσμίδης είχε αρκετές συναντήσεις στη Λισσαβόνα με κορυφαίους μάνατζερ της χώρας, όπως τον Κάρλος Γκονσάλβες. Ατζέντη (μεταξύ άλλων) του Αντρέ Βίλας Μπόας, του Μάρκο Σίλβα, του Πάουλο Μπέντο, του Αντρέ Μαρτίνς, του Φελίπε Πάρντο και παραδοσιακό «συνεργάτη» του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη. Αλλά και του ατζέντη με το (κατά τους Πορτογάλους) καλύτερο δίκτυο σκάουτινγκ στη χώρα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει «παιχνίδι» στην Πορτογαλία και σε άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Και ήδη οι άνθρωποί του προσπαθούν να δικτυωθούν και να μάθουν τα «κόζα» της ευρωπαϊκής πιάτσας. Ωστε όταν (και εάν) έρθει η στιγμή που θα τους ζητηθεί, να είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις, σωστές εισηγήσεις, αλλά και να προσφέρουν χρήσιμες επαφές με ανθρώπους του χώρου… από κάθε χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ