Το Champions League που χάνεται, ο Φερέιρα που δεν χάνει ευρώ και ο Πάμπλο Γκαρσία που έρχεται

Το Champions League που χάνεται, ο Φερέιρα που δεν χάνει ευρώ και ο Πάμπλο Γκαρσία που έρχεται

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να απεμπλακεί από τον Φερέιρα για να αποφύγει μεγαλύτερη ζημιά και ο Πάμπλο Γκαρσία πιστεύει ότι ήρθε η ώρα του...

Ο ΠΑΟΚ στη χειρότερη στροφή της τελευταίας 5ετίας. Οι Θεσσαλονικείς, από τις μεγαλοστομίες περί «δυναστείας» και «κυριαρχίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι κοντά στο να απωλέσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και την ευκαιρία να δοκιμάσουν να προκριθούν για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Μια εξέλιξη που προκαλεί σεισμικές δονήσεις, εντός και εκτός Τούμπας. Με τη διοίκηση να βρίσκεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο σταυροδρόμι, τον κόσμο να ζητάει «κεφάλια», το ρόστερ να είναι υπό αμφισβήτηση και τον Αμπελ Φερέιρα να είναι υπ’ ατμόν, αλλά και τελείως απρόθυμος να κάνει πράξη την επιθυμία του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να «απεμπλακεί» από τον Πορτογάλο τεχνικό. Θέλει να βρεθεί λύση και να αποχωρήσει χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου του. Ο Φερέιρα έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο από όλους στον ΠΑΟΚ. Τα σχεδόν δύο εκατομμύρια τον χρόνο που προβλέπονται στη συμφωνία του με τον Δικέφαλο, είναι περισσότερα από όσα παίρνει κάθε άλλος συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό. Και είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να μπορέσει να βρει λύση μαζί του ο σύλλογος.

Στο μυαλό του Φερέιρα, ωστόσο, δεν υπάρχει η λέξη παραίτηση. Ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει τη θέση του. Δεν έχει καμία διάθεση να μπει στη διαδικασία να επιτρέψει στον οποιονδήποτε να τον «πιέσει» καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Μάλιστα, ακόμη και οι αντιδράσεις του μερίδας οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, δεν τον συγκίνησαν. Ή μάλλον, τον συγκίνησαν λιγότερο από τα χρήματα που προβλέπει το 3ετές συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Ο νέος τεχνικός του Δικεφάλου, Ολαφ Ρέμπε, έχει ξεκινήσει άτυπα μια κουβέντα με τον Φερέιρα για τη νέα σεζόν. Και σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε στον 42χρονο τεχνικό το ενδεχόμενο να παραμείνει με μείωση που ξεπερνάει το 50%. Κάτι που ο ίδιος δεν το αποδέχεται επ’ ουδενί. Με αποτέλεσμα να συνεχίζει. Μέχρι να… φύγει.

Κι αν φύγει… ποιος; Μπορεί κάποιοι να το ανακάλυψαν… σήμερα, αλλά to10.gr έχει αποκαλύψει από τον Απρίλιο ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη δώσει το χρίσμα της διαδοχής. Σε ποιον; Μα, φυσικά, στον Πάμπλο Γκαρσία. Το αποκαλύψαμε, μάλιστα, ακριβώς την ημέρα που ο Ιβάν έκανε… ανακοινώσεις για στήριξη του Αμπελ.

Η επιλογή του Γκαρσία μπορεί να μην βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ούτε τον Ρέμπε ούτε πολλούς ακόμη στον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά θεωρείται (από τον ιδιοκτήτη) ότι είναι ο ιδανικός για να μπορέσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου και παράλληλα να βάλει στην αγωνιστική εξίσωση του ΠΑΟΚ τα παιδιά της ακαδημίας. Διότι ο ΠΑΟΚ πράγματι θέλει να επενδύσει σε παίκτες όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης και άλλους ταλαντούχους που έρχονται.

Οσο για τις απόψεις του Πάμπλο; Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο προετοιμάζει το επιτελείο του. Μαζεύει γύρω του ανθρώπους που θα στελεχώσουν το team του και θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. Εχει πάρει το μήνυμα και προχωράει. Και σύντομα αυτό θα γίνει και επίσημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ