Ποιος κρατάει τον Κομίνη στη Σούπερ Λίγκα;

Ποιος κρατάει τον Κομίνη στη Σούπερ Λίγκα;

Ο Αλαφούζος συντάχθηκε με τον ΠΑΟΚ και «μιμήθηκε» τον Σαββίδη, ζητώντας την απομάκρυνση του Γιώργου Κομίνη από τους πίνακες της ΚΕΔ. Ως… δια μαγείας το ίδιο έκανε ο Μπέος στο κανάλι του Ιβάν. Σαν... ποιηματάκι το είχε μάθει. Ο Ηπειρώτης διαιτητής όμως συνεχίζει να σφυρίζει. Ποιος βάζει… πλάτη για τον διεθνή ρέφερι;

Σε επικοινωνιακό σόου επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού να βάζει… πλάτη στον Σαββίδη και να ζητάει την απομάκρυνση του Γιώργου Κομίνη από τους πίνακες της ΚΕΔ.

Το βράδυ της Κυριακής, σαν άλλος… Πανόπουλος, έβγαλε ανακοίνωση κατά του Ελληνα διαιτητή στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, ενώ χθες το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε και νέα ανακοίνωση κατά του Ηπειρώτη ρέφερι. Στην πρώτη ανακοίνωση ο Αλαφούζος ανακάλυψε εύνοια του Ολυμπιακού και στη δεύτερη α λά… Ιβάν Σαββίδης ζήτησε την απομάκρυνση του Κομίνη από τους πίνακες της ΚΕΔ.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ από το 2018 και το περίφημο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, το οποίο διεκόπη μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο στη ζώνη του, κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να «φάει» τον Γιώργο Κομίνη από τους πίνακες. Τον διαιτητή του επεισοδιακού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018, που πέρασε στην ιστορία ως μια από τις πιο ντροπιαστικές αναμετρήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια νύχτα – ντροπή, που έκανε διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό μας. Από τότε ο Κομίνης δεν έχει ξανασφυρίξει σε αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά παραμένει κανονικά στους πίνακες και σφυρίζει αγώνες της Σούπερ Λίγκας.

Έναν διαιτητή, που έχει κάνει πολλά λάθη τα  τελευταία χρόνια, αλλά παραμένει στους πίνακες. Ποιοι είναι αυτοί που τον στηρίζουν και τον κρατούν στη Σούπερ Λίγκα; Ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν Ελληνες διαιτητές στα πλέι οφ;  Γιατί μένει στους πίνακες ένας διαιτητής, που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις διαιτησίες του και τα λάθη του; Ένας διαιτητής που έχει σηκώσει με… καμάρι τη σημαία της «εξυγίανσης», όλα αυτά τα χρόνια;

Πριν την έναρξη των πλέι οφ έγινε κατανοητό ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα έχουμε μόνο Ελληνες διαιτητές, λόγω του κορωνοϊού και τον περιορισμό στα ταξίδια. Μετά το μερικό άνοιγμα των συνόρων, μόνο ο Ολυμπιακός ζήτησε να τοποθετηθούν ξένοι διαιτητές. Κάτι τελικά που έγινε μόνο στα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες είχαν καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει σαν ελληνικό ποδόσφαιρο να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είχαν διακοπεί τα πρωταθλήματα σε Βέλγιο και Γαλλία, αλλά και σε αρκετές ακόμα χώρες της Ευρώπης και να φέρουμε ξένους διαιτητές στα μεγάλα ματς των πλέι οφ. Κάτι που τελικά δεν συνέβη, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να φέρνει ξένους διαιτητές… αποσπασματικά και μόνο σε ματς, που η ίδια ήθελε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης, ενώ στο Αρης – ΑΕΚ ορίστηκε ο Ρώσος, Κουλμπάκοφ. Για να κάνει… οικονομία, όπως έγινε και στα παιχνίδια της Τετάρτης (8/7),  όπου και πάλι όρισε ξένο διαιτητή μόνο στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα έβαλε τον Νταμίρ Σκόμινα, ενώ στο Αρης – Ολυμπιακός, αλλά και στο ΑΕΚ – ΟΦΗ ορίστηκαν Ελληνες διαιτητές.

Υπέρ των Ελλήνων διαιτητών εκφράστηκε πριν από λίγες ημέρες και ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στους Ελληνες διαιτητές. «να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές, γιατί και οι ξένοι κάνουν λάθη. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να αγωνιστούν», είπε μεταξύ άλλων ο Χούμπελ.

Αν ο Γιάννης Αλαφούζος έχει παράπονα από τον Γιώργο Κομίνη, γιατί δεν απευθύνεται στον Δημήτρη Μελισσανίδη; Το «κιτρινόμαυρο» μπλοκ είναι αυτό που στηρίζει τον Κομίνη και το δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ορίζοντάς τον συνεχώς σε διάφορα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Αν και πλέον οι σχέσεις του Αλαφούζου με τον Μελισσανίδη δεν θα είναι και οι καλύτερες, μετά το χθεσινό «χτύπημα» του «πράσινου» παράγοντα στον… Τίγρη.

Ο Αλαφούζος χθες με την ανακοίνωση που εξέδωσε πήρε σαφή θέση. Δίπλα στον Ιβάν και απέναντι στον Μελισσανίδη. Στήριξε ανοιχτά τον ΠΑΟΚ και έδωσε ένα «χτύπημα» στον… Τίγρη. Τη σκυτάλη μάλιστα  ως… δια μαγείας με τον Αλαφούζο πήρε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος Βόλου βγήκε στο κανάλι του Ιβάν και ζήτησε την απομάκρυνση του Κομίνη.

«Γελοίο υποκείμενο ο Κομίνης», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Να πάει στο χωριό του, να πάρει μια γκλίτσα και να κάνει τον τσοπάνη. Πρέπει να τελειώσει και αυτό πρέπει να το κάνει η ΚΕΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του καναλιού του Ιβάν.

Ενας – ένας συντάσσεται με τον Ιβάν. Όχι, ότι δεν ήταν αναμενόμενο, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν αναθερμανθεί και πάλι οι σχέσεις Σαββίδη – Αλαφούζου. Το… ποιηματάκι το έμαθε και ο Αχιλλέας Μπέος και το είπε χθες το βράδυ, για να «δέσει» το γλυκό.

Ολοι μαζί απέναντι στον Κομίνη και τον Μελισσανίδη, ο οποίος όμως στο τέλος βγαίνει νικητής, αφού ο Ελληνας διαιτητής παραμένει στους πίνακες της ΚΕΔ. Το «κιτρινόμαυρο» μπλοκ, με τη στήριξη και την ανοχή του Μέλο Περέιρα, κρατάει τον Κομίνη στη διαιτησία. Ενας Κομίνης, ο οποίος φέτος έχει σφυρίξει σε 12 παιχνίδια. Σε 9 ματς στην κανονική περίοδο και σε τρεις αγώνες σε πλέι άουτ και πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ