Survivor και μακεδονοσέλφι: Κλείστε τις τηλεοράσεις και σώστε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα

Survivor και μακεδονοσέλφι: Κλείστε τις τηλεοράσεις και σώστε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα

Ξεκίνησε το Survivor και βγήκαν παγανιά οι μακεδονομάχοι. Τσαμπουκάς, τραμπουκισμοί, κιτς και απουσία οποιασδήποτε ορθολογικής συζήτησης.

Μας το έλεγαν οι δάσκαλοί μας στο σχολείο ότι η τηλεόραση κάνει κακό και εμείς τους κοροϊδεύαμε και τους λέγαμε οπισθοδρομικούς. Και όμως είχαν  δίκιο. Η τηλεόραση σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα. Και πρέπει να την κλείσουμε.

Όποιος χάζεψε τηλεόραση σήμερα τα είδε όλα. Δεν φτάνει που θα ξεκίναγε το Survivor,  είχαμε και τον μπελά ότι κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν πρόβα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με σάρισες και περικεφαλαίες, με πανό και με σημαίες και μερικοί με φωτοβολίδες και βενζίνη για να κάψουν μια κατάληψη, ευκαιρίας δοθείσης. Με Χρυσαυγίτες σε σχηματισμό. Με στρατηγούς που καλό είναι να είναι πιο μαζεμένοι γιατί δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που αποστρατεύτηκαν ακριβώς επειδή οραματίζονταν ότι «τη λύση θα τη δώσει ο στρατός». Με τη μισή ΝΔ να είναι εκεί κατά βάση για να στείλει «εσωκομματικό μήνυμα» στον Κυριάκο. Με κανάλια και ιστοσελίδες που όσο πέρναγε η ώρα «φούσκωναν» τα νούμερα, αδιαφορώντας για το ότι έτσι ούτε ενημέρωση ούτε, πολύ περισσότερο, πολιτική γίνεται έτσι.

Και με χιλιάδες ανθρώπους, σε μεγάλο βαθμό απλώς δικαιολογημένα ανήσυχους για ένα θέμα για το οποίο χρόνια τώρα κανένας από τους «υπεύθυνους ταγούς» είτε της Πολιτείας είτε της ενημέρωσης δεν κάνει τον κόπο να εξηγήσει τις πραγματικές του διαστάσεις ούτε να αναλύσει ποιες είναι οι πραγματικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε.

Και γι’ αυτό λέω: κλείστε τις τηλεοράσεις και κλείστε και τα social media. Γιατί εκεί είναι που χάνεται εντελώς και το μέτρο και η λογική και όπου οι μακεδονοσέλφι απείρου κιτς εναλλάσσονται με αφορισμούς που κατά βάση αποδεικνύουν απουσία διάθεσης ανάλυσης και των γεγονότων και του πώς κατορθώνει η ακροδεξιά και γειώνεται μέσα σε μια κοινωνία ανασφαλή και φοβική.

Κλείστε τα όλα, ανοίξτε τα το καλοκαίρι για να βγάλετε διακοποσέλφι. Αυτές επιτρέπονται.

Και τι να κάνετε στο μεταξύ; Ενημερωθείτε και πληροφορηθείτε πραγματικά. Διαβάστε βιβλία. Αναζητείστε όχι την ατάκα αλλά την εξήγηση. Ακούστε αυτούς που έχουν κάνει έρευνα και όχι προπόνηση για τα Survivor της πολιτικής και την ενημέρωσης. Ψάξτε να βρείτε επιχειρήματα και όχι κραυγές. Σκεφτείτε, ελεύθερα, κριτικά και τολμηρά.

Και πάνω από όλα προστατέψτε τα εγκεφαλικά κύτταρά σας. Είναι πολύτιμα και δεν σας περισσεύουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ