Ποιοι διασύρουν τον ΠΑΟΚ;

Ποιοι διασύρουν τον ΠΑΟΚ;

Οι Σαββίδης Τζούνιορ, Γκαγκάτσης, Μίχελς, Κυριάκος επί δύο, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.

Το πλέον δύσκολο σ’ έναν ρευστό χώρο όπου οι ισορροπίες αλλάζουν ανάλογα (και) με τα κέφια της μπάλας, είναι η αποδοχή της πραγματικότητας. Και όσο ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης ως στελέχη – εκφραστές της πολιτικής του, δεν την αποδέχονται σκεπάζοντάς την με ένα… ροζ συννεφάκι, τόσο αυτή θα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Τα έκτροπα της περασμένης Κυριακής είναι απλά ακόμη ένα επεισόδιο, αναμενόμενο για όσους μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Μικράς Ασίας.

Είναι εύκολο να είσαι αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα μάλιστα αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε κυβερνητική θέση. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά απ’ το 2015 και έπειτα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέβηκε στην εξουσία προσφέροντας στον λαό όλα όσα εκείνος ήθελε. «Θα τα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο» έλεγε ο Τσίπρας, γράφοντας ιστορία μαζί με άλλες πολλές προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «Θα χορεύουν οι αγορές», «βασικός μισθός στα 751», «δε θα ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία», «σύνταξη για όλους», «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» κλπ.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έχεις κάνει πρωταθλητισμό ως οργανισμός είναι εύκολο να βγάζεις διαγγέλματα και να έχεις το όποιο (θεωρητικό) «ηθικό» πλεονέκτημα. Τα ζόρια έρχονται μόλις καταρτήσεις ένα σχέδιο και αρχίσεις να το εφαρμόζεις με στόχο να βρεθείς εκεί όπου δεν ήσουν ποτέ. Ο ΠΑΟΚ τόσα χρόνια έκανε αντιπολίτευση. Και τώρα κυβερνάει με τον κατά Ιβάν Σαββίδη «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόσωπα που περνούσαν αδιάφορα τόσα χρόνια, όπως ο Μάκης Γκαγκάτσης τον οποίο «φύτεψε» ο πατέρας του Βασίλης Γκαγκάτσης στον ΠΑΟΚ μέσω του κουμπάρου του Θοδωρή Ζαγοράκη, έχουν εξελιχθεί να έχουν ρόλο αντιπροέδρου και γενικού δερβέναγα στον ιστορικό σύλλογο.

Αλλά είπαμε, τόσα χρόνια περνούσε αδιάφορη η παρουσία τους, ενώ τώρα τα φώτα έχουν στραφεί επάνω τους και αποδεικνύεται ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων μιας ομάδας του μεγέθους του ΠΑΟΚ. Μεγαλωμένος με τις ποδοσφαιρικές αρχές που πρεσβεύει και ο πατέρας του, άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ, εξελίχθηκε στον άνθρωπο για όλες τις ποδοσφαιρικές «δουλειές» του Ιβάν Σαββίδη με μεγαλύτερο «παράσημο» φυσικά, το σπρώξιμο του Γραμμένου ως την προεδρία της ΕΠΟ.

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Μάκης Γκαγκάτσης μπαίνει στο… πάνθεον των παραγόντων – χούλιγκαν του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παροιμιώδη φράση του προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού «να δούμε πώς θα φύγετε από εδώ μέσα. Με τις πέτρες θα σας πάρει ο κόσμος». Προφανώς είναι ένα δείγμα του νέου ήθους και της νέας αισθητικής που θέλει να επιβάλλει ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από κοντά βέβαια και οι υπόλοιποι εκφραστές της «νέας» εποχής που θέλει να φέρει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο «πολύς» άλλοτε διεθνής διαιτητής Λούμπος Μίχελ που κατηγορείται ότι έσπρωχνε βιαίως τον 83χρονο Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και το έτερο μέλος της διοίκησης του Δικέφαλου του Βορρά και μέλος της οικογένειας Σαββίδη, ο οποίος μια ημέρα μετά τα όσα συνέβησαν θεώρησε πρέπον να ποστάρει τέσσερις κότες στο δημόσιο προφίλ του στο Instagram. Ακόμη μια… ταιριαστή κίνηση για το «ευρωπαϊκό» προφίλ του ΠΑΟΚ.

Και αυτά είναι τα πρόσφατα πεπραγμένα του πρώην ρέφερι που έφτασε να σφυρίζει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έφυγε «νύχτα» απ’ τα σαλόνια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Γιατί στο εν Ελλάδι παρελθόν του έχουν καταγραφεί και αρκετά… γαλλικά προς τους άλλοτε συναδέλφους του κι αυτά δείγμα της «ευρωπαϊκής» κουλτούρας και μενταλιτέ του Σλοβάκου παράγοντα.

Η αισθητική, η ηθική και η ευφυΐα που εκφράζεται από του υψηλά ιστάμενους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνοψίζεται στην αντίδραση του υιού Σαββίδη, του instagrammer, ο οποίος αντί οποιασδήποτε συγγνώμης πόσταρε κότες.

Δε συζητάμε για τον διευθυντή επικοινωνίας Κυριάκο Κυριάκο, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει κατορθώσει με τα όσα λέει να ισοπεδώσει το προφίλ του περήφανου συλλόγου. Να το ξεφτιλίσει, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε… μαμελούκους και χρυσόψαρα.

Ακόμη και τη Δευτέρα, μια ημέρα μετά τις νέες σκηνές ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου με επίκεντρο το γήπεδο της Τούμπας, δεν έχει «δει» το χτύπημα που δέχτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής.

Πέρασαν 24 ώρες και ακόμη δεν έχει ασχοληθεί κανείς από τον ΠΑΟΚ με το κυρίαρχο και ουσιαστικό θέμα. Με το χτύπημα που ξάπλωσε τον προπονητή της αντιπάλου ομάδας στο έδαφος. Ένα χτύπημα στο πρόσωπο, από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε από απόσταση 20-30 μέτρων. Ένα χτύπημα που προκάλεσε τραυματισμό. Μικρό, μεγάλο, πολύ, λίγο, ψηλά, χαμηλά, στα χείλη, στο μάγουλο, στο πρόσωπο, αλλά ΤΡΑ-ΥΜΑ-ΤΙ-ΣΜΟ.

Ο ίδιος και τα υπόλοιπα δυο – τρία στελέχη όπως ο Γκαγκάτσης, ο Μίχελ, ο υιός Σαββίδη που έχουν παραμείνει στον ΠΑΟΚ και έχουν οδηγήσει τον σύλλογο στη σημερινή ντροπιαστική κατάσταση.

Αλλωστε την εξαετία του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ αμφιβάλλουμε αν έχει υπάρξει έστω και μία χρονιά που να πέρασε χωρίς σοβαρά έκτροπα στην Τούμπα. Και ακόμη ψάχνουμε να βρούμε ένα σημάδι μεταμέλειας, μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω και μια δήλωση κι ας είναι για τα μάτια του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ