Ούτε Χρυσαυγίτες ούτε τραμπούκοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Ούτε Χρυσαυγίτες ούτε τραμπούκοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Φαίνεται πως εκεί στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και στα «φίλια» ΜΜΕ έχουν χάσει κάθε συναίσθηση του ποιον κόσμο εκπροσωπούν. Γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν είναι οι Χρυσαυγίτες που επιστρατεύουν στην άθλια επικοινωνιακή τακτική τους.

Η γραμμή δόθηκε εξαρχής. Με κάθε τρόπο να παραποιηθεί η αλήθεια για το τι έγινε την Κυριακή στην Τούμπα. Να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με βέβαιη τιμωρία, που μπορεί να του στοιχίσει το πρωτάθλημα, επειδή ένας οπαδός του, με βεβαρημένο παρελθόν χουλιγκανισμού (φωτοβολίδα σε ευθεία βολή), όχι μόνο αφέθηκε να μπει, αλλά μέσα σε ένα κλίμα φανατισμού, τροφοδοτημένο από τη διοίκηση, κατάφερε να τραυματίσει τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους, να αποσείσει από πάνω της την ευθύνη, να μιλήσει για μεμονωμένο περιστατικό, να τονίσει ότι ο «κόσμος του ΠΑΟΚ» δεν επικροτεί τέτοιες ενέργειες που δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αντ’ αυτού, βλέπουμε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να επιστρατεύουν διάφορους απίθανους τύπους για να υποστηρίξουν τη θεωρία του «δεν έγινε και τίποτα», την ώρα που τα περιστατικά τα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Αιχμή του δόρατος σε αυτή την κίνηση ο καρδιοχειρουργός Βασίλης Χαλβατζούλης, που επί 15 χρόνια αποτέλεσε τον επιστημονικό διευθυντή του Διαβαλκανικού Κέντρου, το Ιδιωτικό νοσοκομείο όπου διανυκτέρευσε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο γιατρός αυτός, που έχει φύγει από το συγκεκριμένο νοσοκομείο από το 2011, βγήκε και έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Epsilon, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας ότι όχι μόνο στο συγκεκριμένο ίδρυμα αλλά είδε τις εξετάσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, συνομίλησε με τους θεράποντες ιατρούς και αποφάνθηκε ότι οι εξετάσεις, είναι καθαρές, δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ότι απλώς ο Γκαρθία δήλωσε ζάλη, πόνο και πονοκέφαλο οπότε προληπτικά παρέμεινε μέχρι το πρωί. Μάλιστα, δεν έμεινε μόνος ε αυτό αλλά και αποφάνθηκε ότι ο προπονητής μπορούσε να επιστρέψει στον πάγκο.

Δεν θα σταθώ μόνος το ότι εδώ έχουν παραβιαστεί όλοι οι κανόνες ιατρικής δεοντολογίας που λένε ότι για τον ασθενή αποφαίνονται οι θεράποντες ιατροί, που απαγορεύουν στον οποιοδήποτε δεν έχει άμεση σχέση με τη νοσηλεία να βλέπει τις ιατρικές εξετάσεις, που δεν επιτρέπουν να γίνει γνωμάτευση ο οποιοσδήποτε και που υπογραμμίζουν ότι στα τραύματα στο κεφάλι το «υποκειμενικό αίσθημα» πόνου του ασθενή είναι πάντα λόγος ανησυχίας και προληπτικής αντιμετώπισης, ακόμη και εάν οι εξετάσεις δείχνουν καθαρές.

Θα σταθώ, γιατί εκεί πιστεύω ότι είναι το ζουμί της υπόθεσης στο ποιος είναι ο κ. Χαλβατζούλης. Γιατί μόνο τυχαίος δεν είναι.

Ο κ. Χαλβατζούλης είναι παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ. Ήταν μεγαλοπαράγοντας της ομάδας και είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος στην εποχή Μπατατούδη, αλλά παραιτήθηκε όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν πραγματικά δύσκολα.

Όμως, ο κ. Χαλβατζούλης δεν είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας. Είναι ένας Χρυσαυγίτης. Για την ακρίβεια το 2014 ήταν ένας εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού, η ηγεσία του οποίου δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Σημειώνουμε ότι μιλάμε για υποψηφιότητα με τη Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Χαλβατζούλης μάλιστα είχε πάει και καλά αφού πήρε 46.739 σταυρούς και κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ των υποψηφίων. Φαίνεται μάλιστα πώς δεν ήταν μια συγκυριακή επιλογή, αφού υποψήφιος ήταν και τον Ιανουάριο του 2015 καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση πίσω από την εκλεγείσα Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου.

Αυτό τώρα τον άνθρωπο, επέλεξαν στον ΠΑΟΚ για να «αποδομήσουν» τα ίδια τα γεγονότα που είδε όλη η Ελλάδα.

Όμως, δεν ήταν ο μόνος την περασμένη Κυριακή που επέδειξε ότι διαθέτει μια ιδιότυπη αντίληψη για την ιατρική και μάλλον μια σχετική άγνοια του όρκου του Ιπποκράτη. Είχαμε και τον τρομερό κ. Ιωάννη Ουσαντζόπουλο, τον γιατρό του αγώνα, που όμως στην πραγματικότητα ήταν ο γιατρός του ΠΑΟΚ, όχι μόνο επειδή φορούσε φόρμα και μπλούζα του ΠΑΟΚ (πράγμα λογικό αφού είναι ο γιατρός των ακαδημιών του Δικέφαλου του Βορρά) αλλά και επειδή και αυτός προσπάθησε βασικά να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μόλις είχε τραυματιστεί από αντικείμενο που πέταξε ένας ανεγκέφαλος.

Και αυτό μας φέρνει στο βασικό πρόβλημα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καταλάβει τι εκπροσωπούν: μια ιστορική ομάδα, που εκπροσωπεί το λαϊκό κόσμο μιας πόλης, κόσμο βασανισμένο από την προσφυγιά και τη φτώχεια, αλλά και κόσμο περήφανο για αυτό που είναι και για την ταυτότητά του. Αυτός ο κόσμος ζει και αναπνέει για να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει. Δεν μπορεί, όμως, να ανεχτεί να μιλούν εξ ονόματός του άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο και την ευθύνη τους, συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι ή είναι ταυτισμένοι με το ρατσισμό και το φασισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ