Κλωτσομπουνίδια στο ευρωπαϊκό προφίλ του ΠΑΟΚ και του Ιβάν

Κλωτσομπουνίδια στο ευρωπαϊκό προφίλ του ΠΑΟΚ και του Ιβάν

Μετά τα έκτροπα της Τούμπας στο ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ απέναντι στον Ολυμπιακό, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Δικέφαλου πρωταγωνίστησαν σε νέα επεισόδια στη Τρίπολη.

Λένε ότι τον πραγματικό σου εαυτό τον δείχνεις στο μεθύσι. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μιζούρι των ΗΠΑ, ο μεθυσμένος εαυτός σου δεν έχει και πολλές διαφορές από τον νηφάλιο εαυτό σου. Εκεί, όπου ελάχιστα διαφοροποιείται είναι στο βαθμό εξωστρέφειας, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται στην πραγματικότητα σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στο ποδόσφαιρο η «μέθη» έρχεται στις σκληρές ήττες, στις μη αναμενόμενες, σε αυτές που αλλάζουν ισορροπίες.

Μια τέτοια γεύτηκε ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη, μόλις μια εβδομάδα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς ένα ρολό ταμειακής μηχανής που προσγειώθηκε στο πρόσωπο του προπονητή των ερυθρόλευκων στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Το πρώτο δείγμα του τι πρεσβεύει στην πραγματικότητα ο σημερινός ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, το διαπίστωσαν άπαντες την εβδομάδα που πέρασε. Η βία αντιμετωπίστηκε περίπου ως μη γενόμενη και ακόμη και τα επεισόδια στα πέριξ του γηπέδου μεταξύ κουκουλοφόρων χούλιγκαν και αστυνομίας «χάθηκαν» πίσω από εκθέσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Για τον ΠΑΟΚ όμως, ήταν μη γενόμενα. Το ίδιο και η κίνηση του σεσημασμένου χούλιγκαν που σημάδεψε και ξάπλωσε στο ταρτάν της Τούμπας τον αντίπαλο προπονητή.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τα γεγονότα περίπου όπως αντιμετωπίζουν μια επίμαχη κατάσταση τα παιδιά στην αλάνα. Λίγο παιδικό χιούμορ και λίγο μπούλινγκ μπας και περάσει το δικό μας. Αλλιώς θα πάρουμε τη μπάλα και θα φύγουμε. Χοντρικά ακόμη κι αυτό ειπώθηκε και ανακυκλώνεται στα φίλια μέσα ενημέρωσης, τα οποία με νόημα ενημερώνουν το κοινό ότι τη Δευτέρα η εταιρεία – χορηγός του πρωταθλήματος Σουρωτή, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, έχει προγραμματισμένο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα τη χορηγία της Σούπερ Λίγκας!

Γουάου! Στο διοικητικό συμβούλιο βέβαια, συμμετέχουν οι ίδιοι άνθρωποι που κινούν τα νήματα και στον ΠΑΟΚ, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, μπροστά στο δέος που νιώθει κάποιος διαβάζοντας την είδηση και αναλογιζόμενος τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια το προφίλ της «ευρωπαϊκής» ομάδας και της διεθνούς διάστασης που θέλει να δώσει ακόμη και στις επιχειρήσεις του ο Ιβάν Σαββίδης δέχτηκε ένα νέο ισχυρό πλήγμα στην Τρίπολη. Εκεί όπου η ήττα με 3-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων προκάλεσε πολλά νεύρα στους ανθρώπους του Δικέφαλου.

Ο γενικός αρχηγός Παντελής Κωνσταντινίδης αρχικά και ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές των επεισοδίων που ξεκίνησαν στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια και συνεχίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η σπίθα άναψε από τον τρόπο που πανηγύριζε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Καλτσάς, τρόπο που δεν άντεξαν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη του Ιβάν αποφασίζοντας να πάρουν στο κυνήγι τον επιθετικό του Αστέρα ανοίγοντας ένα νέο ντροπιαστικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.

«Καταλαβαίνω ότι πανηγύρισα λίγο πιο έντονα, αλλά τα συναισθήματα ήταν πιο δυνατά από τη στιγμή που ισοφαριστήκαμε στο 96′ και βάλαμε το γκολ της νίκης στο 97’» είπε ο Καλτσάς μετά τη λήξη του ματς και συμπλήρωσε: «Από την άλλη, όμως, όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε διάφορα ότι παίζουμε για τον έναν και τον άλλον. Εμείς παίζουμε για τον Αστέρα, για τη φανέλα μας και την ιστορία μας και για κανέναν άλλον».

Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν στον ποδοσφαιριστή στέλνοντας νέες ντροπιαστικές εικόνες στα πέρατα του κόσμου. Ο «ευρωπαίος» ΠΑΟΚ που μολονότι έβαλε στον χάρτη την άσημη Εστερσουντ απ’ τα βάθη της σουηδικής επαρχίας, ονειρεύεται ακόμη το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει με τη συμπεριφορά των στελεχών του ότι παραμένει μια «μικρή» σε συμπεριφορά ομάδα με αντίστοιχου επιπέδου ανθρώπους.

Τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και ο Λουτσέσκου με τα κλωτσομπουνίδια και τη ρητορική πεζοδρομίου προφανώς θέλησαν να «σβήσουν» τις αγωνιστικές ανορθογραφίες της ομάδας που εμφανιζόταν ως «τρένο» το οποίο εκτροχιάστηκε την πρώτη φορά που βρήκε απέναντί του μια κανονική ομάδα. Προφανώς θέλησαν να πουλήσουν φτηνό οπαδιλίκι καταλαβαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες αυτό είναι που μετράει και όχι το ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ