Η βία κι οι βιαστές νίκησαν και πάλι

Η βία κι οι βιαστές νίκησαν και πάλι

Η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ αποτελεί μια ξεκάθαρη δικονομική τρέλα.

Ας μην κρυβόμαστε. Η πρωτοφανής απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ που ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ασχέτως αν σύμφωνα με δημοσιεύματα ανέφερε ως ημερομηνία έκδοσης αυτή του Σαββάτου (10/3) και όχι της Κυριακής (11/3), κατέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει και κάτι από ολίγον έγκυος, ή ολίγον νεκρός. Κάτι ολίγον απ’ όλα προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση του μοιράσματος του καρπουζιού…

Ας το δούμε απ’ την αρχή λοιπόν. Το τριμελές εφετείο παραδέχεται ότι έγινε το «έγκλημα». Οι τρεις δικαστές Κωνσταντίνος Δεμέστιχας που έκανε την εισήγηση, ο Δημήτρης Σκουτέρης που προέδρευσε και η κυρία Κωνσταντίνα Γεωργούλια αναγνώρισαν υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ και παράλληλα αναγνώρισαν ότι υπήρξε τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία από τη ρίψη ρολού ταμειακής μηχανής από οπαδό του ΠΑΟΚ.

Η… κηδεία μάλιστα γίνεται δημοσία δαπάνη, ενώ παράλληλα ο «φονιάς» αφήνεται ελεύθερος να συνεχίσει την εγκληματική δράση του. Κάπως έτσι λειτούργησε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, από την οποία ακόμη περιμένει η ποδοσφαιρική Ελλάδα να διαβάσει το σκεπτικό της, το οποίο πιθανώς και να… μαγειρεύεται ακόμη.

Υπάρχει ένας δημοσιογραφικός θρύλος που θέλει πολυταξιδεμένο δημοσιογράφο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 να στέλνει στην εφημερίδα του δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας συνέντευξης. Βλέπετε η διαφορά ώρας στη διεξαγωγή του αγώνα που γινόταν στην άλλη άκρη του κόσμου δεν του έδινε και μεγάλα χρονικά περιθώρια. Οπότε ο αθεόφοβος σκαρφίστηκε το περίφημο «συνέντευξη σε περίπτωση νίκης, συνέντευξη σε περίπτωση ήττας» όπως είπε στους ανθρώπους της εφημερίδας του προκειμένου να βάλουν τη σωστή εκδοχή του «αποκλειστικού» του θέματος ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα. Ισως λοιπόν και η επιτροπή εφέσεων να βρήκε τον τρόπο να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού περιμένοντας το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ πάντως, δε χρονοτριβεί. Αμέσως μετά την απόφαση του εφετείου που του επιστρέφει τους τρεις βαθμούς, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε τρίτο βαθμό επιβεβαιώνοντας το «ή εμείς ή κανείς» και ζητώντας ουσιαστικά ακόμη και να πάρει το ματς με τον Ολυμπιακό στο δικαστήριο ή στη χειρότερη για αυτόν περίπτωση να οριστεί η διεξαγωγή του. Γιατί όχι; Από τη στιγμή που οι δικαστές της εφέσεων διαχώρισαν τη «διακοπή» αγώνα και τη «μη έναρξη» αγώνα, μπορεί να υποστηρίξει ο ΠΑΟΚ ότι ο ΚΑΠ θα ισχύει για τα 90 λεπτά. Όλα τα υπόλοιπα πριν και μετά δε μετράνε, αφού δε διακόπηκε τίποτα.

Τι κι αν τρακάρουν όλα αυτά μεταξύ τους και κυρίως συγκρούονται σφόδρα με την κοινή λογική; Σάμπως υπάρχει τέτοια;

Η νομική ακροβασία της τριμελούς επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, αναμένεται να οδηγήσει στον τρίτο βαθμό ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και τον Ολυμπιακό που νιώθει κυριολεκτικά και κερατάς και δαρμένος και ενδεχομένως και την ΑΕΚ ως άμεσα ενδιαφερόμενη.

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ενδέχεται να προσφύγει και η ΑΕΚ ως άμεσα θιγόμενη και οι πέντε αρεοπαγίτες που θα κληθούν να αποφανθούν τελεσίδικα είναι οι Χαράλαμπος Καλαματιανός, Δημήτρης Γεώργας, Θεόδωρος Τζανάκης (Α’ αντιπρόεδρος της Ενωσης Ανώτατων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων), Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρόεδρος Εφετών) και Γιώργος Δημάκης.

Η ιστορία έγραψε πάντως, ότι για ακόμη μια φορά η βία και οι βιαστές νίκησαν, έχοντας στο πλευρό τους τη δικαιοσύνη. Μέχρι την άλλη φορά λοιπόν, όταν και στους ίδιους – ή και διαφορετικούς ρόλους, ελάχιστη σημασία έχει –  θα παρακολουθήσουμε το επόμενο επεισόδιο αυτής της διασκεδαστικής επιθεώρησης που αυτή την εποχή τιτλοφορείται ως «εξυγίανση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ