Κάποιος να πει στην ΕΠΟ ότι δεν είναι «κράτος εν κράτει»

Κάποιος να πει στην ΕΠΟ ότι δεν είναι «κράτος εν κράτει»

Εκεί στην ΕΠΟ φαίνεται πώς αποφάσισαν ότι πλέον νομοθετούν μόνοι τους και αποτελούν ένα ιδιαίτερο «κράτος εν κράτει». Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η στάση που κρατούν για την παράνομη τοποθέτηση Λαΐνη στη θέση του αναπληρωτή Αθλητικού Εισαγγελέα.

Γράψαμε προχτές ότι βρίσκεται στον αέρα η απόφαση για την τιμωρία του Ολυμπιακού, γιατί ο αναπληρωτής Αθλητικός Εισαγγελέας, που άσκησε τη δίωξη για τα επεισόδια στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, δίωξη που οδήγησε στην τιμωρία του Ολυμπιακού, με αφαίρεση τριών βαθμών, χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, είχε τοποθετηθεί παράνομα.

Ειδικότερα, γράψαμε ότι ο σχετικός νόμος, 4326/2015, γνωστός και ως «Νόμος Κοντονή», είναι ιδιαίτερα σαφής και δεν δέχεται παρερμηνείες, καθώς στο άρθρο 5, παράγραφος 2, ρητά αναφέρει ότι: «υπεύθυνος άσκησης δίωξης πειθαρχικών ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών, με τριετή θητεία, η οποία δεν ανανεώνεται. Αμφότεροι επιλέγονται και ορίζονται από την ΕΠΟ, από κατάλογο που συγκροτεί και αποστέλλει σε αυτήν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ή άλλο αρμόδιο δικαστικό όργανο.»

Όταν στις 27/05/2017 παραιτήθηκε ο Σ. Μπαξεβάνης από τη θέση του αναπληρωτή Αθλητικού Εισαγγελέα, επειδή καταγράφηκε σε βίντεο να πανηγυρίζει υπέρ του Ολυμπιακού στον αγώνα μεταξύ ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακού στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έστειλε, όπως προβλέπει ο νόμος,  σχετική λίστα προς την ΕΠΟ, όπου περιλαμβάνονταν τα ονόματα των Γεώργιου Καράτσαλου, Αντώνιου Μαθιουδάκη και Χάιδως Σγουρδή. Ωστόσο, η ΕΠΟ πήρε την πρωτοβουλία και αυθαίρετα και εμφανώς παράνομα επέλεξε να τοποθετήσει τον κ. Λαΐνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή της ΕΠΟ προκάλεσε την αντίδραση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έστειλε έγγραφο προς την ΕΠΟ χαρακτηρίζοντας «μη νόμιμη» την τοποθέτηση Λαΐνη. Μάλιστα, το συγκεκριμένο έγγραφο επικύρωσε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αυτή ήταν η αποκάλυψη που κάναμε και δεν δέχεται αμφισβήτηση. Μόνο που στην ΕΠΟ φαίνεται πως έχουν μάθει να ξαναγράφουν τους νόμους και να τους ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Με χτεσινή ανακοίνωσή της, την οποία έσπευσε να αναπαράγει πριν καλά καλά δημοσιοποιηθεί γνωστή ιστοσελίδα… φάρος της αντικειμενικότητας, η ΕΠΟ υποστηρίζει τα ακόλουθα:

«Δυνάμει του υπ. αριθμ. 170910/29.07.2015 εγγράφου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προτάθηκαν για τη θέση του υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων οι κκ. Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σιμιτζόγλου, Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Για τις θέσεις των αναπληρωτών οι κκ Σ. Μπαξεβάνης και Γ. Λαΐνης.

Με το από 28.08.2015 πρακτικό αρχαιρεσιών της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κκ. Κ. Σιμιτζόγλου ως τακτικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων και Σ. Μπαξεβάνης ως αναπληρωματικός του.

Στο ίδιο πρακτικό-εκ παραδρομής προφανώς- δεν αναφέρονται τα ονόματα των δύο Εισαγγελικών λειτουργών, που μειοψήφησαν στην εκλογική διαδικασία, ως αναπληρωτών των εκλεγέντων.

Μετά την παραίτηση του κ. Σ. Μπαξεβάνη (25.05.2017), τη θέση του κατέλαβε αυτόματα –βάσει του αποτελέσματος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ της 28ης .08.2015- ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γεώργιος Λαΐνης.»

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από αυτή την ανακοίνωση; Την αναφορά σε «αρχαιρεσία» ενώ πρόκειται, όχι για εκλογή διοίκησης σωματείου, αλλά για επιλογή Αθλητικού Εισαγγελέα; Το γεγονός ότι υπαινίσσονται ότι όχι μόνο επέλεξαν τον αναπληρωτή Αθλητικό Εισαγγελέα, αλλά και τον… αναπληρωτή του αναπληρωτή, παρότι που δεν αναφέρεται αυτό στη σχετική νομοθεσία; Το γεγονός ότι ακόμη και αυτή την απόφαση, που στηρίζεται σε εντελώς αυθαίρετη και ανυπόστατη ερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας, «εκ παραδρομής» δεν φρόντισαν καν να την αναφέρουν στο σχετικό έγγραφο της επιλογής Μπαξεβάνη; Το γεγονός ότι κατά την ερμηνεία τους «αυτόματα» κατέλαβε τη θέση ο Γ. Λαΐνης, χωρίς τέτοιος αυτοματισμός να προβλέπεται από πουθενά;

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Εάν ίσχυαν όλα αυτά, τότε ούτε η Εισαγγελία θα τους είχε στείλει εν νέου κατάλογο για να επιλέξουν, ούτε θα υπήρχε το έγγραφο Ζαγοραίου που χαρακτηρίζει μη νόμιμη την επιλογή Λαΐνη.

Η πραγματικότητα είναι ότι για άλλη μια φορά η ΕΠΟ της «εξυγίανσης», που διοικεί ένα πρωτάθλημα που –φαντάζομαι το πρόσεξαν…– έχει διακοπεί επειδή κατέληξε σε χάος και εξαιτίας δικών της επιλογών, συνεχίζει να αυθαιρετεί και να θεωρεί ότι μόνη της αποφασίζει γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της νόμους που είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί για πόσο καιρό ακόμη θα αποδέχονται αυτή τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία και παρανομία; Μήπως ήρθε η ώρα για αποφασιστικές παρεμβάσεις; Ή μήπως κάποιοι βολεύονται σε αυτό το καθεστώς και δια της απραξίας το σιγοντάρουν; Οι απαντήσεις επείγουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ