Ο ΣΥΡΙΖΑ γουστάρει να τον βρίζουν ως «αριστερό κόμμα». Μην του κάνετε τη χάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γουστάρει να τον βρίζουν ως «αριστερό κόμμα». Μην του κάνετε τη χάρη.

Ο Τσίπρας και η παρέα του θέλουν να δώσουν την εικόνα ότι είναι κυβέρνηση αριστερή που χτυπά ολιγάρχες. Επιδιώκουν να ντύνονται με αριστερό μανδύα και να τους χτυπάνε ως μαδουριστές, νεοκομμουνιστές, νεοσταλινικούς.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το να τον κατηγορούν ότι είναι μια κυβέρνηση αριστερών, που θέλουν να κάνουν τη χώρα Βενεζουέλα, που είναι «μαδουριστές» και «νεοκομμουνιστές». Μέγα λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψοφάει να τον κατηγορούν με αυτόν τον τρόπο. Για την ακρίβεια επιδιώκει να του κάνουν τέτοια πολιτική πολεμική.

Ακόμη και το να χρησιμοποιεί κανείς σκληρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα, επίσης δεν ενοχλεί τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα τους πολώνει και τους συσπειρώνει γιατί τους επιτρέπει να ξεδιπλώνουν το μύθευμα ότι είναι μια αριστερή κυβέρνηση που την πολεμούν οι ολιγάρχες και οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο αριστερό κόμμα δεν είναι πια και μόνο αριστερή πολιτική δεν εφαρμόζει. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί αριστεροί ανάμεσα στους ψηφοφόρους του, αλλά στην πράξη, ως κόμμα που κυβερνά, έχει εφαρμόσεις μνημόνια, έχει ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο, έχει μειώσει συντάξεις και έχει ξυλοφορτώσει διαδηλωτές όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ακόμη περισσότερο, αυτά που αρχίζουν να ενοχλούν σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας ως προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η χαοτική διαχείριση κρίσιμων θεμάτων, ο αυταρχισμός με τον οποίο απαντούν σε διαμαρτυρίες, η διγλωσσία, η επιλεκτική στοχοποίηση, δεν είναι αποτέλεσμα της «αριστερής» ταυτότητας των κυβερνητικών στελεχών, αλλά πολύ περισσότερο ενός κυνισμού με τον οποίο προσκολλούνται στην εξουσία.

Αυτός ο κυνισμός και ο πολιτικός υπολογισμός είναι που μπορεί να εξηγήσει γιατί μπορούν τη μία μέρα να εξυπηρετούν με χαριστικές ρυθμίσεις ολιγάρχες που συμπαθούν και την άλλη να στήνουν κανονικά άλλους μόνο και μόνο για να δείξουν ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα», αδιαφορώντας για το εάν υπάρχουν στοιχεία ή πραγματικές ενδείξεις για όσα λένε.

Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει να δέχονται κριτική για αυτά που πραγματικά κάνουν, για τη ζημιά που φέρνουν στην κοινωνία με τις μνημονιακές πολιτικές, στους θεσμούς με την εργαλειακή μεταχείριση της Βουλής και τις δικαιοσύνης και στον αθλητισμό με το χάος που κατάφεραν να δημιουργήσουν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ