Ας θυμίσουν στον Πολάκη ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όχι Σεκιουριτάτε στα Social Media

Ας θυμίσουν στον Πολάκη ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όχι Σεκιουριτάτε στα Social Media

Αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του χώρου της υγείας, ο Παύλος Πολάκης προτιμά να ασχολείται με τον κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας.

Μια φίλη μου υποστήριζε ότι στη σημερινή εποχή εκλογές δεν κερδίζονται χωρίς Social Media και τρολιές.

Πιθανώς, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι με Social Media και τρολιές δεν κυβερνιέται μια χώρα.

Δεν φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Για την ακρίβεια έχει την ακριβώς αντίθετη γνώμη. Αυτό προκύπτει εκ των πραγμάτων από τον τρόπο με τον οποίο όλες αυτές τις μέρες, εν μέσω μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας, για την οποία φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, ο Παύλος Πολάκης κατά βάση ασχολείται με το να αναπαράγει τα διάφορα κυβερνητική «αφηγήματα».

Με βιαστικά γραμμένες αναρτήσεις στο facebook, με σήμα κατατεθέν τα θαυμαστικά και τα κεφαλαία. Και με ένα λεξιλόγιο και ύφος που δεν είναι ακριβώς «χαμηλών τόνων».

Αποφασίζει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αποδώσει τα πάντα σε «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών»; Σπεύδει ο Παύλος Πολάκης να βάλει τις σχετικές φωτογραφίες γράφοντας: «Νάτα τώρα και σε δορυφορικές λήψεις !!!!! ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ !!!»

Αποκαλύπτεται ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική αμέλεια και ότι το βασικό πρόβλημα ήταν οι ελλείψεις στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς; Απαντά ο Πολάκης: «ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (και μάλιστα απο «σοβαρές εφημερίδες»)».

Βγαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για να πουν ότι είχαν από νωρίς ενημέρωση για την ύπαρξη νεκρών και έρχεται αμέσως η ανάρτηση Πολάκη: «Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ!!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ !!!». Για να συμπληρώσει: «Να δω τι αλλο θα βρειτε για να υποτιμησετε το ηρωικο εργο των εκαβιτων και των εργαζομενων στα νοσοκομεια που εκεινο το δραματικο βραδυ μετεφεραν και αντιμετωπισαν πανω απο 185 θυματα της πυρκαγιας !!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ»

Από εκεί και πέρα, όποιος διαφωνεί είναι «Βοθροκάναλο» ή μιλάει «από τα υπόγεια του Μοσχάτου».

Και βέβαια σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει διάφορες «ειδικές αποστολές». Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έκανε για υποστηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα ότι δεν μπορούσαν να ενημερώσουν για νεκρούς πριν από τη σύσκεψη-σόου με τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είπε χαρακτηριστικά ο Πολάκης: «Τι να βγούμε να πούμε; Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ιατροδικαστής ή γιατρός βάζει τη σφραγίδα. Τι, θα βγαίναμε σε πανελλήνια μετάδοση να λέγαμε υπάρχουν δύο νεκροί; Σαφώς και ενημερώθηκε μετά που έφυγαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός γιατί για δύο υπήρχαν οι πληροφορίες». Για να εισπράξει τις αναμενόμενες απαντήσεις από τους ίδιους τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία ότι η διαπίστωση ότι υπάρχουν νεκροί σε μια καταστροφή δεν είναι υπόθεση σφραγίδας.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Πολάκης σε ό,τι αφορά τον κανονικό τομέα ευθύνης του δεν έχει και τον καλύτερο απολογισμό. Χρειάστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, ενώ δεν πάει και ιδιαίτερα καλά η στελέχωση των θέσεων οικογενειακών γιατρών.

Μήπως θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με το υπουργείο του και να αναζητά λύσεις παρά να σχολιάζει στα Social Media;

Είναι προφανές ότι ο κ. Πολάκης ως βασικό του καθήκον κυβερνητικό δεν έχει το χώρο της υγείας, αλλά το χώρο της επικοινωνίας, αποτελώντας οργανικό τμήμα της ιδιότυπης επικοινωνιακής «Σεκιουριτάτε» του ΣΥΡΙΖΑ, που βασικό καθήκον έχει την αναπαραγωγή των εκάστοτε αφηγημάτων και τη στοχοποίηση των όποιων δεν συμμορφώνονται με αυτά.

Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι στη θέση του γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη ότι το σύστημα υγείας θα λειτουργήσει σωστά. Αυτό μάλλον το έχει αναλάβει ο υπουργός κ. Ξάνθος που τουλάχιστον αποφεύγει τους υψηλούς τόνους.

Ο Παύλος Πολάκης είναι εκεί για να χαίρονται οι σκληρά κομματικοί συριζαίοι, να βλέπουν κάποιον «να τα χώνει» στους κακούς, να τα «λέει χοντρά», και να γράφει ατάκες που μπορούν να τις αναπαράγουν μαζικά.

Ο Παύλος Πολάκης είναι εκεί γιατί χρειάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει το επίσημο κυβερνητικό τρολ. Αυτόν που επειδή θα έχει το «ακαταλόγιστο» θα μπορεί να λέει αυτό που πραγματικά πιστεύει η κυβέρνηση και αυτό που θέλει η κυβέρνηση πραγματικά να πιστεύουν οι οπαδοί της.

Αυτόν που δεν θα είναι «ευπρεπής», αλλά «μάγκας», τουλάχιστον με την εικόνα που έχουν οι συριζαίοι για τη μαγκιά (δηλαδή μια καρικατούρα βγαλμένη από τις παλιές ελληνικές ταινίες). Αυτό που σαν τους παλιούς γελωτοποιούς θα λέει αυτά που δεν πρέπει να λέει ο βασιλιάς.

Μόνο που όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε την αριστερά, ούτε τη διακυβέρνηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ