Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αγωνίζεται αύριο ξημερώματα κάποιος Ελληνας αθλητής για να ξυπνήσουμε και να ΜΗΝ δούμε την προσπάθειά του στην ΕΡΤ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Τζανακόπουλος ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε Σαμαράς και Βενιζέλος να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»

Η δήλωση Τζανακόπουλου για τη συνέντευξη Μοσκοβισί ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε εξαρχής απλώς την εξουσία, όχι την ανατροπή του Μνημονίου.

Ο Τζανακόπουλος ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε Σαμαράς και Βενιζέλος να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» | to10.gr

Εκείνα τα χρόνια το λέγαμε κάποιες φορές μεταξύ αστείου και σοβαρού: «να δεις που στον ΣΥΡΙΖΑ παρακαλούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να περάσουν όλα τα μέτρα, να εισπράξουν όλο το κόστος και μετά αυτοί να πάρουν την εξουσία ως ώριμο φρούτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως, στην πραγματικότητα δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όπως και δεν ήθελε να το πιστέψει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Και να που έρχεται ο Τζανακόπουλος και το επιβεβαιώνει.

Στη συνέντευξή του ο Μοσκοβισί αφού επανέλαβε τα γνωστά γενικόλογα περί «εξόδου από τα μνημόνια» που έχει ξαναπεί, είπε και τα ακόλουθα:

«το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2014, εάν ο συνασπισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Αντίθετα, είχαν προγραμματιστεί νέες εκλογές. Οι Έλληνες επέλεξαν τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) για κυβέρνηση με βάση ένα διαμετρικά αντίθετο εκλογικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο οδήγησε σε εξάμηνη ένταση με την Ε.Ε. και τις αγορές.»

Στην πραγματικότητα η δήλωσή του Μοσκοβισί λέει το γνωστό τροπάρι ότι εάν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα του… τρίτου μνημονίου εκ των προτέρων, δεν θα είχαμε χρειαστεί τρίτο μνημόνιο. Είναι το τροπάρι που σε μια άλλη παραλλαγή του μιλάει για το τεράστιο κόστος που είχε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τροπάρι που στην πραγματικότητα έχει επικαλεστεί η ΝΔ για να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα αυτό το τροπάρι έρχεται και το υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με το βασικό επιχείρημα ότι αυτό θα καταργήσει τα μνημόνια, ενώ εάν κέρδιζαν οι αντίπαλοί του θα εφάρμοζαν αυτά τα μέτρα.

Γιατί όντως το φθινόπωρο του 2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να εξασφαλίσει από τους δανειστές ένα «τέλος του προγράμματος» στη βάση της κάποιας βελτίωσης που υπήρχε στους οικονομικούς δείκτες, οι δανειστές απάντησαν με έναν κατάλογο μέτρων που ήταν αδύνατο για την κυβέρνηση να τα περάσει γιατί θα είχαν προκαλέσει κοινωνική έκρηξη και τεράστιο πολιτικό κόστος, ιδίως από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε τους αντιπολιτευτικούς τόνους (όλοι θυμόμαστε την πολεμική για το περίφημο «mail Χαρδούβελη»).

Εκεί όντως ο Σαμαράς αποφάσισε την «ηρωική έξοδο». Όμως, από όσο θυμόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε τότε καμία κριτική επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της και δεν εφάρμοσε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την αύξηση του ΦΠΑ.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την κατάργηση των μνημονίων και για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων και της φορομπηξίας.

Και τώρα έρχεται ο Τζανακόπουλος και ομολογεί τον βαθύτερο κυνισμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαλεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν εφάρμοσαν τα μέτρα στα οποία τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε σφόδρα αντιταχθεί! Διαβάστε τη δήλωση:

«[Ο Μοσκοβισί] ακυρώνει και την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας για τις αιτίες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, αφού αποκαλύπτει ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ήταν εκείνοι που εσκεμμένα έριξαν το δεύτερο πρόγραμμα στα βράχια, σχεδιάζοντας τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση». Αποκαλύπτει, επίσης, ότι αυτή η συνωμοσία βρήκε την ανοχή και ορισμένων εκ των δανειστών. Η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Σαμαρά είναι βαριά εκτεθειμένη από τις σημερινές αποκαλύψεις Μοσκοβισί. Και όσο επιμένει στη σιωπή της, τόσο επιβεβαιώνει την ενοχή της».

Δηλαδή, για τον Τζανακόπουλο το γεγονός ότι ο Σαμαράς φοβούμενος ότι μετά δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του δεν πήρε τα μέτρα για τα οποία οι ΣΥΡΙΖαίοι ήταν στα κάγκελα ήταν μια «συνωμοσία» κατά της «αριστερής κυβέρνησης» για να ψηφίσει αυτή τα αντιλαϊκά μέτρα, αντί να τα βρει ψηφισμένα επειδή κάποιος άλλος θα είχε κάνει τη «βρώμικη δουλειά».

Κοινώς ο Τζανακόπουλος ομολογεί ότι το όραμα των ΣΥΡΙΖαίων δεν ήταν να φέρουν καμιά ανατροπή, καμιά ρήξη, καμιά τομή με τη λιτότητα. Τους ένοιαζε απλώς να ανέβουν στην εξουσία. Προτιμούσαν έτσι να περάσουν οι άλλοι όλα τα μνημονιακά μέτρα -τα οποία μετά αυτοί θα έβρισκαν ψηφισμένα και άρα δεν θα τα πείραζαν- και μετά να πάρουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς, χωρίς ρήξεις και χωρίς καμιά πραγματική διάθεση να εφαρμόσουν αριστερή ή έστω απλώς προοδευτική πολιτική.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από