Πέρασες με τη μεριά της εξουσίας Κώστα Βαξεβάνη

Πέρασες με τη μεριά της εξουσίας Κώστα Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης με το εξώδικο που μας έστειλε έδειξε ότι το τελευταίο στάδιο της προσκόλλησης στην εξουσία είναι η καθεστωτική λογική.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εναντίον συναδέλφων του τα μέσα που όταν τα χρησιμοποιούν εναντίον του, αυτός κραυγάζει ότι πλήττεται η ελευθερία του Τύπου.

Μας έστειλε εξώδικο, στο in.gr και σε μένα προσωπικά, απαιτώντας επανόρθωση για την κριτική που του έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό, γιατί διαφορετικά θα μας κάνει αγωγή.

Δηλαδή, ένας δημοσιογράφος, που έχει φάει δεκάδες αγωγές και μηνύσεις και υπερηφανεύεται για αυτές, όταν γράφονται αρνητικά σχόλια για τον ίδιο σπεύδει να στείλει εξώδικα.

Αυτός που διαμαρτύρεται για τους «τυποκτόνους νόμους», δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει αυτή τη νομοθεσία εναντίον συναδέλφων του δημοσιογράφων.

Αυτός που θεωρεί ότι δεν πρέπει οι φορείς εξουσίας και τα πρόσωπα του δημόσιου βίου να θίγονται από την κριτική και αυτό είναι το τίμημα της θέσης τους, όταν ο ίδιος αισθάνεται ότι θίγεται, σπεύδει να προχωρήσει σε εξώδικα και αγωγές.

Και ο λόγος που φέρεται έτσι αντισυναδελφικά και αντιδημοσιογραφικά ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ότι εδώ και καιρό δεν είναι ούτε συνάδελφος ούτε δημοσιογράφος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης πέρασε με τη μεριά της εξουσίας, με τη μεριά του καθεστώτος. Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο: ως γρανάζι ενός μηχανισμού παραπληροφόρησης.

Και γι’ αυτό τον λόγο πλέον θίγεται όπως ακριβώς θίγονται οι εκπρόσωποι της εξουσίας.

Ανησυχεί μήπως τον πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη.

Μήπως και χαλάσει η εικόνα του.

Μήπως και χάσει την αξία χρήσης που έχει για το σύστημα εξουσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαφόρων επιχειρηματιών.

Και επειδή θίγεται όχι ως δημοσιογράφος αλλά ως κομμάτι ενός μηχανισμού εξουσίας, αντιδρά και με ανάλογο τρόπο.

Απαιτώντας τη φίμωση άλλων δημοσιογράφων.

Διεκδικώντας τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.

Αυτός που κάποτε έβαζε τις εθνικές και διεθνείς ενώσεις συντακτών να γράφουν ανακοινώσεις ότι στο πρόσωπό του θίγεται η ελευθεροτυπία.

Όμως, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε σαν αυτόν. Παραμένουμε δημοσιογράφοι και επιμένουμε σε αυτά που γράψαμε και στην ουσία της κριτικής μας.

Τα όσα γράφει στο εξώδικό του προσπαθώντας να παρουσιάσει ως «ανακριβή» όσα τεκμηριωμένα γράψαμε, δεν θα τα σχολιάσουμε. Θα αναμένουμε την αγωγή να τα πούμε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για παράδειγμα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε να απαντά γιατί άρχισε τις επιθέσεις στον Βγενόπουλο όταν κόπηκαν οι χορηγίες.

Μόνο μια παρατήρηση: ας θυμηθεί τότε που έπαιξε το ηχητικό για τον Ψωμιάδη στην εκπομπή του στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».

Ας θυμηθεί ότι έπαιξε το ηχητικό ενός βιασμού, ενός βασανιστηρίου ουσιαστικά.

Και ας θυμηθεί ποιοι διαμαρτύρονταν και υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να ακούγονται τέτοιες εκπομπές σε ένα μέσο της αριστεράς. Τα τωρινά αφεντικά του.

ΥΓ1: Έχει πάντως πλάκα να στέλνει εξώδικα ένας τύπος που ο λογαριασμός του στο twitter έχει κάθε μέρα ουκ ολίγα παραδείγματα σεξιστικού, υβριστικού και ενίοτε συκοφαντικού λόγου.

ΥΓ2: Ως προς τα περί κατοικίδιων ένα σχόλιο: «κατοικίδιο» είναι κάποιος που κάνει ό,τι του λέει το εκάστοτε αφεντικό του. Κατά συνέπεια αγαπητέ Κώστα εάν θες να βρεις παράδειγμα κοίτα τον καθρέφτη. Και φτιάξε λίγο το λουρί. Σε πνίγει ρε δύσμοιρε.

ΥΓ3: Στο ξαναέγραψα και πρόσφατα. Μάθε να γράφεις. Ακόμα και αν tweetάρεις. Το επίπεδο γραφής σου κάνει τον Χίο να μοιάζει με επιστήμονα.

ΥΓ4: Τα τιμολόγια ακόμα δεν έχουν φτάσει για να πληρωθείς. Είπαμε μαύρα δε δίδουμε.

ΥΓ5: Το κεραμίδι που σε σκεπάζει τις νύχτες ακόμα να απαντήσεις ποιος το κλαίει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ