Τσίπρας και Καμμένος θα δείξουν την ίδια ευαισθησία για τα σκάνδαλα σε σχέση με το προσφυγικό;

Τσίπρας και Καμμένος θα δείξουν την ίδια ευαισθησία για τα σκάνδαλα σε σχέση με το προσφυγικό;

Η επιβεβαίωση από την OLAF ότι βρήκε στοιχεία κακοδιαχείρισης σε σχέση με το προσφυγικό φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις ευθύνες της.

Η είδηση είναι σαφής. Η OLAF, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης διαπίστωσε κακοδιαχείριση πόρων, παραβιάσεις των κανόνων προστασίας δεδομένων και παρατυπίες στην ανάθεση συμβάσεων για το προσφυγικό από την Eυρωπαϊκή Yπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Οι καταγγελίες αυτές αφορούν τόσο την προηγούμενη ηγεσία της EASO όσο και τις τοπικές αρχές και με αυτό τον τρόπο εγείρουν σοβαρά θέματα και για την αντιμετώπιση και διαχείριση του όλου ζητήματος και από τη μεριά των ελληνικών αρχών.

Ας μην ξεχνάμε ότι στη διαχείριση του προσφυγικού έχουν διατεθεί τεράστια κονδύλια και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν υποστηρίξει ότι τα κονδύλια είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα και κυρίως σε σχέση με τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ιδίως σε χώρους όπως η Μόρια, απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν αξιοπρεπείς.

Επιπλέον, έχουν υπάρξει καταγγελίες και σε σχέση με την προμήθεια οικίσκων και το κόστος τους, όπως και για τις απευθείας αναθέσεις που γίνονται για τη σίτιση των προσφύγων στα hot spots, όπου έχει παρατηρηθεί ότι τις συμβάσεις τις παίρνουν συγκεκριμένες εταιρείες.

Τώρα έχουμε και μία επιβεβαίωση ότι τα πράγματα ήταν όντως προβληματικά.

Άρα είναι η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της.

Θα ανοίξει αυτό το φάκελο; Θα βοηθήσει στο να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες;

Θα εξεταστεί το θέμα των ευθυνών των πολιτικών προσώπων που ηγήθηκαν των συναρμόδιων υπουργείων;

Θα παρθεί πρωτοβουλία για εξεταστική επιτροπή ή αυτή περιορίζεται στα αμαρτήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Θα γράψει κανένα ποστ στο facebook ο Παύλος Πολάκης που να μιλάει για αυτό το σκάνδαλο;

Το έχουμε πει πολλές φορές.

Εάν ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν να είναι διαρκώς στο στόχαστρο για απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης και εργαλειοποίησης της ποινικής διερεύνησης των σκανδάλων, θα πρέπει να δείξουν ότι αντιμετωπίζουν τα σκάνδαλα της δικής τους διακυβέρνησης με την ίδια αυστηρότητα με την οποία υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει τα σκάνδαλα των «μνημονιακών» κομμάτων.

Διαφορετικά, απλώς θα αποδεικνύουν ότι τους νοιάζει για προεκλογικούς λόγους να κατηγορούν τους άλλους και ταυτόχρονα θέλουν να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Θα ανοίξουν το θέμα του προσφυγικού και των σκανδάλων στη διαχείρισή του ή θα σκεφτούν ότι σε αυτή εμπλέκονται και δικοί τους άνθρωποι και πρώτα και κύρια ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ