Η ηθική δικαίωση Σταμαδιανού και η σιωπή των ΜΜΕ που επιχείρησαν να τον σπιλώσουν

Η ηθική δικαίωση Σταμαδιανού και η σιωπή των ΜΜΕ που επιχείρησαν να τον σπιλώσουν

Για μήνες συγκεκριμένα ΜΜΕ στοχοποίησαν τον πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Σταμαδιανό για το βούλευμα για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο. Όμως αυτός δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Η είδηση πέρασε σχετικά στα ψιλά, όμως στην πραγματικότητα αποτέλεσε τη δικαίωση ενός δικαστικού που εμμέσως πλην σαφώς βρέθηκε στο στόχαστρο των πολιτικών προϊσταμένων του και μερίδα των ΜΜΕ.

Ο λόγος για την εκλογή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, του προέδρου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιανού στη θέση του προέδρου της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Αθηνών και μάλιστα με 152 ψήφους. Μάλιστα ήταν και ο μόνος υποψήφιος.

Ο κ. Σταμαδιανός είχε βρεθεί στο στόχαστρο μερίδας του Τύπου αλλά και του πολιτικού προϊσταμένου του, δηλαδή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή,γιατί ήταν ο πρόεδρος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που είχε βγάλει το παραπεμπτικό βούλευμα για τη διαβόητη υπόθεση για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το πόρισμα ο κ. Σταμαδιανός είχε αποδομήσει το επιχείρημα περί της ύπαρξης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο που υπήρξε ο πυρήνας τα προσπάθειας να ενοχοποιηθούν συγκεκριμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το βούλευμα αυτό που εντόπιζε όλο το φάσμα των πραγματικών προβλημάτων σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τις κάθε λογής «παράγκες», ταυτόχρονα αναγνώριζε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν μια «εγκληματική οργάνωση», άρα γκρέμιζε το μύθο ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια «Κόζα Νόστρα» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε διάφορους. Καταρχάς είχαμε μια σχεδόν «αυτόματη» αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη που επέμεινε στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας περί «εγκληματικής οργάνωσης». Όμως, το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν στοιχειοθετείται αυτή η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Όμως, παράλληλα υπήρξε πειθαρχική και ποινική έρευνα σε βάρος του κ. Σταμαδιανούκαι των άλλων δύο μελών του δικαστικού συμβουλίου, την οποία παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής που θεώρησε ότι είχε υπάρξει υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτό εκδόθηκε 14 μήνες μετά την έκδοση της σχετικής εισαγγελικής πρότασης.

Το πόρισμα της ΕΔΕ ήταν ότι το βούλευμα βγήκε εντός 5 μηνών και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των 9 μηνών, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο κ. Κοντονής, όταν έκανε τη σχετική παραγγελία.

Τώρα η πανηγυρική εκλογή του κ. Σταμαδιανού αποτελεί και μια ηθική δικαίωση, καθώς αποδεικνύεται ότι στα μάτια των συναδέλφων του διαθέτει ισχυρό κύρος.

Αυτό βέβαια που δεν έχουμε δει είναι κάποια διάθεση επανόρθωσης ή έστω αποκατάστασης της αλήθειας από τα διάφορα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα τύπου zougla.gr (του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) τα οποία είχαν κάνει μεγάλες επιθέσεις στον κ. Σταμαδιανό.

Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι είχαν βγει υπάρξει δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στο «παραδικαστικό», παρότι είχε οριστικά απαλλαγεί, που «απαιτούσαν» την αυτοεξαίρεσή του, που κατηγορούσαν ξανά και ξανά για την υποτιθέμενη 14μηνη καθυστέρηση (που αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυε), που κατηγορούσαν ότι ο βούλευμά του είχε «νομικούς ακροβατισμούς», ότι είχε «έντονη την οσμή της συγκάλυψης», ότι «εξαφάνισε δια μαγείας τα κακουργήματα που βάραιναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη», παρότι ο ίδιος ο Άρειος Πάγος ήταν αυτός που τελικά έκρινε ότι το βούλευμα έστεκε και όντως ήταν ανυπόστατη η κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση».

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, λαλίστατα στις επιθέσεις, επιλέγουν τη σιωπή τώρα που διαψεύδονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ