Στο εδώλιο και πάλι ο Γκαγκάτσης

Στο εδώλιο και πάλι ο Γκαγκάτσης

Η δίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας ακόμη δεν ολοκληρώθηκε. Εκεί όπου ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή μεταξύ άλλων και του άλλοτε “αυτοκράτορα” του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ και εμπνευστής της υπόθεσης που εξετάζει το δικαστήριο.

Προτού ακόμη βγει η απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο παρατύπως διορισθέντας ως διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας Βασίλης Γκαγκάτσης θα κάτσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας νέες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες! Συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων με τον Βασίλη Γκαγκάτση να κάθεται εκ νέου στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κακουργηματική απιστία εις βάρος της ΕΠΟ για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2004-2006 που δόθηκαν στην εταιρεία Stadium του διαβόητου ατζέντη, φίλου και συνεργάτη του άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ, Πασχάλη Παπαδόπουλου.

Για τα σάιτ της… αλήθειας και της «εξυγίανσης» βέβαια, απλά είναι Σάββατο… Τα ανθρωπάκια που κουνούσαν το δάκτυλο σε όσους προέβλεπαν ότι απλά θέλουν να χτίσουν το δικό τους χαλιφάτο, όχι μόνο τους επιβεβαίωσαν αλλά έχουν εξελιχθεί σε άτυπα γραφεία Τύπου της ΕΠΟ, κάνοντας «γαργάρα» τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Αντιθέτως to10.gr πιστό στις αρχές του αναδεικνύει καθημερινά ΤΑ ΠΑΝΤΑ που διαδραματίζονται εντός, εκτός και επί τ’ αυτά του ελληνικού αθλητισμού. Το ίδιο έχει κάνει φυσικά και στις υποθέσεις που εξελίσσονται στα δικαστήρια με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Από πέρυσι μάλιστα, τέτοια εποχή, όταν το σάιτ έκανε τα πρώτα του βήματα, είχαμε αναδείξει όλες τις πτυχές των σκανδάλων που φέρουν την υπογραφή του άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ.

Βέβαια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που καταδιώκουν τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο ομοτράπεζος και συνομιλητής του υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει τίποτα. Οπως φυσικά και όλο το σύστημα της «εξυγίανσης», για το οποίο ο Γκαγκάτσης είναι σαν να μην υπάρχει! Ασχέτως αν είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τη Σούπερ Λίγκα τόσο στις συναντήσεις με την ΕΠΟ, όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού και με τη γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προϊστάμενοι των προαναφερόμενων οργανισμών μάλιστα είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν πως ένας κακουργηματικά κατηγορούμενος δεν μπορεί βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, αλλά τόσο ο Βαγγέλης Γραμμένος, όσο και οι Γιώργος Βασιλειάδης και Ιούλιος Συναδινός με την ένοχη σιωπή τους έχουν σοβαρότατες ευθύνες.

Στη νέα δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Γκαγκάτσης θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αγνόησε προσφορές ύψους 7 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην εταιρεία του φίλου του έναντι μόλις 1,1 εκατ. Ευρώ, ζημιώνοντας έτσι την ομοσπονδία κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο διαγωνισμό που είχε γίνει, συμμετείχε και η ΕΡΤ καταθέτοντας μάλιστα πρόταση ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό είχε προσφέρει και η εταιρεία Bloombergs Holdings Ltd. Η Netmed Hellas είχε προσφέρει 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ πλειοδότρια θα έπρεπε να αναδειχθεί η εταιρεία Intervision Services BV που κατέθεσε πρόταση ύψους 7 εκατ. Ευρώ.

Αυτός ο διαγωνισμός είχε γίνει τον Μάιο του 2004. Δύο μήνες αργότερα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να είπε ότι οποιαδήποτε πρόταση που θα αποφέρει λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή. Απλά εδώ να θυμίσουμε ότι μιλάμε για την εποχή κατά την οποία η ποδοσφαιρική Ελλάδα ζούσε στην παραζάλη του Euro 2004, το οποίο είχε ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς.

Τα εκατομμύρια «χόρευαν» γύρω από την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος σε εκείνη τη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου κατάφερε να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό μιας και καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δέχτηκε να αυξήσει την προσφορά της.

Στο τέλος εκείνης της χρονιάς ήρθε η πρόταση της Stadium Sport Agencies Ltd ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ! Αντί να συζητηθεί όμως στο διοικητικό συμβούλιο όπως θα έπρεπε, η πρόταση υπερψηφίστηκε δια περιφοράς από τα μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ – κάτι σαν την τωρινή επιτροπή εκτάκτων θεμάτων – και ακολούθως πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο. Μέσα σε έξι μήνες από τα 10 εκατομμύρια που ζητούσε, κατέληξε στο ένα… Από τα 7 εκατομμύρια για τα οποία είχε πρόταση, κατέληξε στο ένα. Και για αυτό στις 19 Δεκεμβρίου η Σούπερ Λίγκα θα στερηθεί τον διευθύνοντα σύμβουλό της μιας και θα είναι για ακόμη μια φορά κατηγορούμενος στο εφετείο κακουργημάτων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ