Θαύμα: Ο Αχιλλέας Μπέος το πρόσωπο της «εξυγίανσης» για το 2018

Θαύμα: Ο Αχιλλέας Μπέος το πρόσωπο της «εξυγίανσης» για το 2018

Σκληρή η μάχη με τα υπόλοιπα... φυντάνια της υποτιθέμενης κάθαρσης, όπως ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Θωμάς και ο Γιαννάκης, αλλά στο φώτο-φίνις και με διαφορά στήθους το βραβείο πηγαίνει στον αγνό ποδοσφαιράνθρωπο και δήμαρχο Βόλου.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία – δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Λεπτομέρειες, για την ΕΠΟ της εξυγίανσης. Λεπτομέρειες για τον ακάματο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ και την περίφημη «αυστηροποίηση των κανονισμών» που είχε ζητήσει πριν μερικούς μήνες προκειμένου να ανάψει και πάλι το πράσινο φως και να συνεχιστεί το περυσινό πρωτάθλημα της ντροπής.

Ποια ντροπή, θα αναρωτηθεί κάποιος, μιας και μιλάμε για ένα συναίσθημα άγνωστο στους επαγγελματίες της κωλοτούμπας  και τις δημοσιογραφικές ορντινάντσες τους.

Ο σκληρός και άτεγκτος Βασιλειάδης έχει ως μυστικοσύμβουλο τον πολλάκις κακουργηματικά διωκόμενο Βασίλη Γκαγκάτση που έχει παρατύπως προσληφθεί ως διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας, όπου και εκεί πνέει άνεμος… εξυγίανσης την τελευταία διετία.

Ο ίδιος άνεμος που πνέει και στην ΕΠΟ του «δικού μας» (κατά Ιβάν Σαββίδη) Βαγγέλη Γραμμένου. Ο ίδιος άνεμος που πνέει και στην “ανεξάρτητη” ΚΕΔ του Μέλο Περέιρα. Τόσο ανεξάρτητη που… ενοχλήθηκε – λέει – από την καρατόμηση ενός μέλους της, από την ΕΠΟ της εξυγίανσης.

Αλλά μη χανόμαστε, εδώ έχουμε σοβαρές δουλειές να κάνουμε. Να απονείμουμε ως διαδικτυακός αθλητικός… κλώνος του Time τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς. Το αμερικάνικο περιοδικό, για την ιστορία, εφέτος έχει ως  πρόσωπα της χρονιάς τους “Φύλακες”, όπως αποκαλεί τους δημοσιογράφους που έχουν στοχοποιηθεί – φυλακιστεί – δολοφονηθεί για τη δουλειά τους και το κυνήγι της αλήθειας σε μια εποχή όπου κυριαρχούν η παραπληροφόρηση, τα fake news και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο του χάους, της διαπλοκής, της βίας, της ανομίας, της επιλεκτικής ατιμωρησίας, των διαιτητών – κομάντο, των «προσκυνημένων» σωματείων και πάνω απ’ όλα των αγνών εραστών του αθλήματος που το υπηρετούν… αφιλοκερδώς από τις κατά τόπους περιφερειακές Ενώσεις, έχει Βασιλιά και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αχιλλέα Μπέο! Ω ναι. Το μπουμπούκι. Τον Μπέο.

Μπορεί να θεωρείται βγαλμένος από τις πιο λούμπεν παραδόσεις του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης, αλλά παραμένει ο άνθρωπος που όχι μόνο τα έβαλε, αλλά βγήκε νικητής από τις μάχες με το… κατεστημένο και στα δύο πεδία!

Ως δήμαρχος, θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία, ωστόσο η αλλαγή του «Καλλικράτη» το 2014 απαιτούσε κακουργηματική καταδίκη για να παυθεί κάποιος από τα καθήκοντά του. Από τη στιγμή που το κακούργημα για το οποίο κατηγορήθηκε βγήκε από την εξίσωση και του έμειναν τα πλημμελήματα του στησίματος κάποιων ποδοσφαιρικών αγώνων, ο Αχιλλέας Μπέος με την υπόγεια στήριξη του μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» συνεχίζει τον… αγώνα του να μετατρέψει τον Βόλο σε Μονακό όπως υποσχόταν προεκλογικά.

Αποκαλεί τους εργαζόμενους του δήμου «κοπρόσκυλα», τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων «κουφάλες», φέρνει μπράβους και ΜΑΤ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα μπορεί να περηφανεύεται ότι έφερε και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας του 2017 στο γήπεδο της πόλης, μολονότι αυτό δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας! Ενα πραγματικό “θαύμα” το οποίο συνυπέγραψε η «εξυγίανση» της ΕΠΟ και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για το οποίο θα μνημονεύεται για πάντα ο Βόλος, καθώς τα επεισόδια που σημάδεψαν εκείνον τον τελικό της ντροπής θεωρούνται τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ σε τελικό Κυπέλλου!

Παρά τα μερικά περάσματά από το πραγματικό πριγκιπάτο, δε μπορώ να έχω άποψη για το τι συμβαίνει στα εκεί δημοτικά συμβούλια, ωστόσο παίρνω όρκο ότι ο δρόμος του Μπέου για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του Βόλου σε Μονακό, μάλλον είναι αρκετά μακρύς.

Ο Μπέος πάντως, δε μπήκε στη ζωή μας ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος της νύχτας και του ποδοσφαίρου. Σε αυτούς τους χώρους μάλιστα μεγαλούργησε και εξακολουθεί να μεγαλουργεί αν κρίνουμε από την απόφαση που έλαβε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κάνοντας δεκτή την αίτηση ανάκλησης του Μπέου κατά της απόφασης που του απαγόρευε δια βίου την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Εν ολίγοις, η παλιά ΕΠΟ τιμώρησε τον Μπέο με αποκλεισμό δια βίου από το ποδόσφαιρο, ενώ η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» κρίνει ότι ένα πλημμέλημα του τύπου «έστησε μερικά παιχνίδια» του επιτρέπει να ασχολείται και πάλι με το αγαπημένο του άθλημα. Οι προηγούμενες αιτήσεις του το 2012 και το 2014 είχαν απορριφθεί, ωστόσο η νέα ΕΠΟ της «εξυγίανσης» άλλαξε τον κανονισμό δίνοντας σε παράγοντες σαν τον Αχιλλέα Μπέο ακόμη μια ευκαιρία.

Ο ίδιος, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε αγνό και… αυθόρμητο υπερασπιστή της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και φυσικά της εξυγίανσης, έχει μεταφέρει τις επικοινωνιακές του αρετές στη Θεσσαλονίκη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της οποίας τον έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη την τελευταία διετία. Από εκεί μάλιστα δήλωσε πριν από μερικές ημέρες το αμίμητο «να διώξουμε τα λαμόγια από το ποδόσφαιρο», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχουν πια εγκλήματα».

Κάτι θα ξέρει, μιας και ο Μπέος εμφανιζόταν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Μακεδονία Παλάς, για «να πιω έναν καφέ με τους γνωστούς μου» όπως δήλωνε, ενώ δεν έχασε ευκαιρία να πεταχτεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στο Ροστόφ της Ρωσίας για να φωτογραφηθεί πλάι στον Ιβάν Σαββίδη.

Η ουσία είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει προλάβει στο νήμα, όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές του βραβείου, καθώς είναι αυτός που έβαλε τον εαυτό του μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους για τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα την ευεργετική απόφαση για τον Μπέο μπορούν να εκμεταλλευτούν άνθρωποι όπως ο Θωμάς Μητρόπουλος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα μπορούσε – γιατί όχι δηλαδή; – να επιστρέψει στην ΕΠΟ, μολονότι έχει κριθεί ένοχος…

Από την άλλη πλευρά ο Μπέος έβαλε τα γυαλιά σε ακόμη έναν παράγοντα που επέστρεψε στη ζωή μας χάρη στην εξυγίανση, τον Βασίλη Γκαγκάτση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας μπορεί να μηχανεύεται διάφορους τρόπους για να… βελτιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας βρει ανοιχτή την πόρτα του γραφείου του Βασιλειάδη στο οποίο μπαινοβγαίνει, ωστόσο έχει καθυστερήσει αρκετά σε σχέση με τον Μπέο, στο να “νομιμοποιήσει” την παρουσία του, μιας και ως τώρα θεωρείται παράνομο να λειτουργεί ως διευθύνων σύμβουλος έχοντας μερικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στην πλάτη του.

Επρεπε να ανασταλεί η ποινή στον Μπέο για να πάρει μπρος και ο Γκαγκάτσης. Μόλις σήμερα για παράδειγμα με αφορμή το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου που έχει καταθέσει προς διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού, η Σούπερ Λίγκα κατέθεσε την πρότασή της να μην υπάρχει κώλυμα για συμμετοχή σε σωματείο ή στη διοίκηση σωματείου ή Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας για όποιον έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα, αλλά αυτό το κώλυμα να ισχύει μόνο στην περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.

Ο Μπέος πρόλαβε τον Γκαγκάτση στο νήμα, χάρη φυσικά στις εντυπωσιακές τομές που έχει επιφέρει η εξυγιαντική ΕΠΟ. Πλέον ακόμη κι αν έχεις στήσει κάναν – δυο αγώνες, δεν τρέχει τίποτα. Η εξυγίανση είναι εδώ και θα “καθαρίσει” για σένα. Κι όλα αυτά, χάρη στον παράγοντα της χρονιάς Αχιλλέα Μπέο!

Υστερογραφάρα: Θα παρακαλέσω τον Αχιλλέα τον νταή, αντί να με ξαναπάρει τηλέφωνο όπως έκανε την τελευταία φορά που έγραψα για τα καμώματα του στο Βόλο, να αποδεχτεί το ανοιχτό ραντεβού που του έχω κλείσει και να έρθει να ανταμώσουμε να αγαπηθούμε. Σχέσεις από το τηλέφωνο δεν μπορούν να αναπτυχθούν Αχιλλέα μουυυυυυυ!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ