Ποιος στοχοποίησε τον Θανάση Τζήλο;

Ποιος στοχοποίησε τον Θανάση Τζήλο;

Ο Κυριάκος Κυριάκος το πρωί «έσκαψε τον λάκκο» και οι εντιμότατοι φίλοι του στα ΜΜΕ ανέλαβαν τα υπόλοιπα. Τελικά στο «λάκκο» έπεσαν μέσα ο ΠΑΟΚ, τα φιλικά ΜΜΕ του, ο Γιώργος Σαββίδης και αρκετοί άλλοι. Ποια είναι όμως τελικά η πραγματικότητα;

Μια δολοφονική επίθεση. Ένα ακόμη σοκαριστικό γεγονός, με αφορμή –πιθανότατα- το ποδόσφαιρο. Μια ακόμη χάντρα στο κομπολόι της αλητείας που δυστυχώς όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα: Κάνει ότι θέλει- όπως θέλει- με όποιον θέλει, γελώντας πίσω από το ανίκητο προσωπείο της. Δίχως να φοβάται κανέναν.

Είναι άτρωτη. Το έχει αποδείξει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια, που το έχουμε καταλάβει όλοι.

Θα ήταν πολύ εύκολο κάποιος να αναθεματίσει, ανεβαίνοντας στο κύμα της αγανάκτησης μέχρι να περάσει το 48ώρο και μετά να αρχίσει πάλι η «φαγωμάρα» της Κυριακής. Θα ήταν ευκολότερο να το ρίξει και στα ευχολόγια που μεταξύ μας είναι και πιο safe σε τέτοιες περιπτώσεις. «Μακάρι να μην γίνεται, ότι γίνεται», «το ευ αγωνίζεσθαι», η «αγάπη για το ποδόσφαιρο». «Να κερδίσουμε πάλι τις Κυριακές μας». Αυτό το τελευταίο μάλιστα, έγινε το moto της νέας εποχής. Της Εξυγίανσης που σήμερα είναι η μεγαλύτερη υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει επιβληθεί. Εκείνη έφερε ξανά «τομάρια» στον αφρό. Σκονισμένους σκελετούς από τη ντουλάπα, αλλά και τα… ανιψάκια τους. Εκείνη έχει δώσει θεσμικό ρόλο σε πρόσωπο με «κακουργήματα» στην πλάτη. Εκείνη ξε-τιμώρησε μέχρι και… δήμαρχο, δια βίου αποκλεισμένο από το ποδόσφαιρο!

Το ποδόσφαιρο δεν έφτιαξε τα τελευταία χρόνια, έγινε χειρότερο.

Αποδείχθηκε με τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου όταν φούντωσε το «κίνημα αλλαγής».

Αποδείχθηκε με την φωτιά στο σπίτι του Μπίκα. Με το αυτοκίνητο του Κύρκου που λαμπάδιασε (εκείνου που κάποιος ήθελε να τον «πνίξει με το κασκόλ») και με τόσες άλλες ιστορίες που έκαναν το ποδόσφαιρο πρωτοσέλιδο μέσω του αστυνομικού ρεπορτάζ και υποθέσεων του κοινού ποινικού δικαίου. Θυμηθείτε: Ανάθεμα, ευχές και η υπόθεση στο αρχείο.

Αν σας αρέσει κανένα πρόβλημα.

Εδώ όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Και δεν γίνεται ακόμη και λίγες ώρες μετά από ένα περιστατικό σαν αυτό της Λάρισας, η… μηχανή του κιμά να δουλεύει στο φουλ.

Αυτό που έκανε το πρώι ο Κυριάκος Κυριάκος, μπορεί και να μην το κατάλαβε. Δεν φαίνεται «κάφρος» ο άνθρωπος. Απλά δεν είναι και ιδιαίτερα έξυπνος. Είναι ενδεικτικό όμως του πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ακόμη και υπό την επήρεια ενός σοκ όπως του ξυλοδαρμού ενός ανθρώπου που -σύμφωνα με τον δικηγόρο του-μπορεί να μείνει παράλυτος.

Πριν η αστυνομία πάρει την υπόθεση στα χέρια της, πριν καν η ομάδα του ΠΑΟΚ αντιδράσει επίσημα (και ψύχραιμα όπως έπραξε) ο διευθυντής επικοινωνίας του κλαμπ, ουσιαστικά αποφάσισε να «χρωματίσει» την επίθεση και να «φωτογραφίσει» ηθικούς αυτουργούς. Και όπως θα δείτε παρακάτω τελικά κατάφερε να κάνει την φωτογραφία ασπρόμαυρη. Διότι εκτός του ότι δεν φαίνεται και ιδιαίτερα έξυπνος, έχει μάλλον και αδύνατη μνήμη.

Άλλη μια μέρα στη δουλειά

Το θυμάστε στο σχολείο; Ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι… μπουζούκι.

Η τελευταία διαιτησία του Τζήλου άλλωστε ήταν το Ξάνθη-Ολυμπιακός και εκεί οι φιλοξενούμενοι είχαν τόσα παράπονα που δεν ήταν δύσκολο να σχηματιστεί το… επόμενο αφήγημα. Πιάστηκαν από μια δήλωση του Κώστα Καραπαπά μετά το ματς. Διευθυντής επικοινωνίας και εκείνος. Και άρχισε το πανηγύρι.

Προφανώς δεν θυμόταν ο Κυριάκος όσα φώναξε ο ΠΑΟΚ για τον Τζήλο στις αρχές του Νοέμβρη. Λες και έχουν περάσει… χρόνια.

Δεν θυμόταν όσα ανάρτησε η ΠΑΕ στο twitter της σχολιάζοντας το ματς. Όσα σχολίασε στο Instagram ο Γιώργος Σαββίδης «MVP ο Τζήλος».

Όσα έγραψε στην ιστοσελίδα sdna ο βετεράνος Γιώργος Τουρσουνίδης. Το σχόλιο του είχε τίτλο «Τζήλος και χαμένες ευκαιρίες «υπεύθυνοι» για την ισοπαλία!».

Πόσο πιο καθαρά ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας, και φυσικά η ίδια η ιστοσελίδα να υποδείξει τον υπεύθυνο για την μοναδική απώλεια του Δικεφάλου του Βορρά, στο φετινό πρωτάθλημα;

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, το sdna με ένα ρεπορτάζ της, το βράδυ της Τετάρτης αναρωτιόνταν «ποιος στοχοποίησε τον Τζήλο». Ίσως απο δημοσιογραφικό καθήκον. Ίσως από επαγγελματική διαστροφή. Ίσως για την ανάγκη σε ρούβλια. Όπως και να έχει όμως:  Ουσιαστικά ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με τον διευθυντή επικοινωνίας του ΠΑΟΚ. Κάνοντας ακριβώς τις ίδιες αναφορές. Εναρμονισμένοι στο ίδιο αφήγημα που καταλήγει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Πέρα από τον Ολυμπιακό όμως, θέλησε να εμπλέξει και δημοσιογράφους. Ανέφερε για παράδειγμα τον «πρόλογο» στο ρεπορτάζ που έγραψε to10.gr για το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός (εκεί που ο Τζήλος ναι, τα έκανε θάλασσα και ναι, δεν έδωσε τρία πέναλτι στον Ολυμπιακό, ουσιαστικά αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα). Έβαλε ακόμη το πρωτοσέλιδο του «Κόκκινου Πρωταθλητή» της επόμενης ημέρας. Αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ μιας άλλης αθλητικής ιστοσελίδας (gavros.gr). Γιατί; Ίσως για να μπουν όλοι στο «κάδρο».

Γιατί; Διότι τα ίδια γίνονταν και στο παρελθόν. Όταν στήνονταν το «αφήγημα» της εγκληματικής. Η ιστορία που ως γνωστόν κατέπεσε στα δικαστήρια.  Όποιος διαφωνούσε μαζί τους; Σε μια κόλλα χαρτί. Σε ένα τέτοιο «αθώο» ρεπορτάζ, το οποίο έφτανε τυχαία με έναν «φάκελο» ανώνυμο και μια μηνυτήρια αναφορά ως τον Εισαγγελέα δημιουργώντας «δεδικασμένα». Και μετά τρέχα γύρευε. Να μένει… ο λεκές!

Ναι αγαπητοί, συμβαίνουν και αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μην ταράξουμε κανέναν με τις αποκαλύψεις μας, βραδιάτικα. Τέτοια και χειρότερα.

Δεν βαράνε μόνο οι «μπράβοι». Υπάρχει και η άλλη διαδρομή η οποία έχει το θράσος να «παραπλανά» πέρα απο το φίλαθλο κοινό, ακόμη και τους λειτουργούς του Νόμου.

Το έκαναν για να βλάψουν ποιους; Το έκαναν για να σταθούν πλάι στον Κυριάκο Κυριάκο που όπως καταλαβαίνει ο καθένας σήμερα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, πρωτίστως απέναντι στον ΠΑΟΚ; Το έκαναν γιατί απλά έτσι έχουν συνηθίσει; Το έκαναν για το συνάλλαγμα; Πραγματικά την απάντηση την γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Και δεν ενδιαφέρει και κανέναν.

Το πιθανότερο όμως είναι να νιώθουν άβολα γιατί πρώτοι στοχοποίησαν εκείνοι τον Θανάση Τζήλο.

Οι ίδιοι και ο επικοινωνιακός μηχανισμός γύρω από τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

Τον μηχανισμό που μαντέψτε ποιοι ενορχηστρώνουν.  Αν η ερώτηση λοιπόν είναι στα αλήθεια «ποιοι στοχοποίησαν τον Θανάση Τζήλο»;

Η απάντηση προκύπτει απο το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 (3/11). Στην εξέλιξη του ματς. Και φυσικά μετά. Ιδού λοιπόν 

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από το «Metrosport», το οποίο στις 16:30 δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ελ Καντουρί ο Τζήλος», ενώ μέσα στο κείμενο ήταν γραμμένα τα εξής: «Ο Στρούγγης του Ατρομήτου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον μαροκινό άσο, με τον διαιτητή από την Λάρισα να μη συγκινείται. Αυτό ήταν το δεύτερο αμφισβητούμενο σφύριγμα κατά των ασπρόμαυρων στο παιχνίδι, αφού στο 3ο λεπτό ο επόπτης Κούλα Χασάν σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του, σε μία φάση που ο Ελ Καντουρί έβγαινε τετ-α-τετ».

Εξι λεπτά αργότερα το SDNA ανέβασε επίσης άρθρο για το μαρκάρισμα του Στρούγγη πάνω στον Ελ Καντουρί, το οποίο είχε τίτλο: «Το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του ΠΑΟΚ». Μέσα στο κείμενο είχαν γραφτεί τα εξής: «Ο αμυντικός του Ατρομήτου επιχείρησε να βρει τη μπάλα, όμως τελικά βρήκε αέρα και με το άλλο πόδι βρίσκει καθαρά τον Ελ Καντουρί, τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τζήλος δεν καταλόγισε την παράβαση. Στον ΠΑΟΚ φωνάζουν και για την φάση του 3ου λεπτού, όταν ο Τζήλος υπέδειξε λανθασμένα σε οφσάιντ τον Ομάρ Ελ Καντουρί, με το ριπλέι και πάλι να μην δικαιώνει τον ρέφερι της αναμέτρησης».

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ κάνει ανάρτηση στα social media και συγκεκριμένα στο twitter, όπου αναφέρει ότι υπάρχει ανατροπή του Ελ Καντουρί, αλλά ο Τζήλος δεν δίνει πέναλτι. «Ανατροπή του Ελ Καντουρί από τον Στρούγγη μέσα στην περιοχή, ο Τζήλος δεν δίνει το πέναλτι».

Λίγο αργότερα το PAOK24 στοχοποιεί ακόμα περισσότερο τον Τζήλο, τονίζοντας στο άρθρο του ότι «Και οι τυφλοί είδαν, εκτός από τον Τζήλο…».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα το Inpaok δείχνει ξεκάθαρα τον Τζήλο ως υπαίτιο, ανεβάζοντας άρθρο με βίντεο, το οποίο έχει τίτλο: «Τα «εγκλήματα» του Τζήλου», ενώ στην εισαγωγική παράγραφο αναφέρει: «Ο Θανάσης Τζήλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα στο Περιστέρι, καθώς με τις αποφάσεις αυτού και των βοηθών του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό απέναντι στον Ατρόμητο».

Μετά το τέλος του αγώνα στα ρεπορτάζ για το παιχνίδι, το SDNA στην ενότητα για τον διαιτητή έδωσε «στεγνά» τον Τζήλο, αναφέροντας ότι το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ελ Καντουρί: «Δεν είχε προβλήματα στα 94 λεπτά του αγώνα, ωστόσο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στην φάση Στρούγγη – Ελ Καντουρί και στο οποίο μάλιστα ο ρέφερι ήταν μπροστά. Νωρίτερα θα πρέπει κανείς να καταλογίσει και το οφσάιντ που υπέδειξε ο β΄βοηθός, Κούλα Χασάν στον Ελ Καντουρί στην φάση του 3ου λεπτού της αναμέτρησης. Λανθασμένη, όπως φάνηκε, υπόδειξη».

Στην ανάλυση του παιχνιδιού από Inpaok στοχοποιείται ξεκάθαρα ο Τζήλος, με τον τίτλο «Κατάφεραν να τον σταματήσουν!» να προϊδεάζει το τι ακολουθεί μέσα στο κείμενο, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Τζήλος και η παρέα του έκαναν τη μισή δουλειά, την άλλη μισή την έκανε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ που δεν είχε συγκέντρωση και ευστοχία στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ήρθε η πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα», ενώ λίγο πιο κάτω έχει γραφτεί επίσης ότι: «Γενικότερα, Τζήλος και βοηθοί ήταν οι πρωταγωνιστές στο πρώτο διάστημα αδικώντας κατάφορα τον ΠΑΟΚ, με την κορυφαία φάση να έρχεται στο 24′, όταν ο Τζήλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Κιβρακίδη στον Ελ Καντουρί! Ανεξάρτητα από τα εχθρικά σφυρίγματα, οι παίκτες του Δικεφάλου πάντως δεν έχαναν την ψυχραιμία τους».

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γιος του ιδιοκτήτη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, με ανάρτησή του στα social media εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά του Τζήλου. Συγκεκριμένα, ανέβασε μια φωτογραφία του Θεσσαλού ρέφερι και τη συνόδευσε με τη φράση «MVP o Τζήλος», ενώ λίγο αργότερα έκανε και νέα ανάρτηση, γράφοντας: «Είτε το θέλετε είτε όχι θα πάρουμε το πρωτάθλημα έτσι απλά γιατί το αξίζουμε! Βάλτε πολύ πολύ καλά στο μυαλό σας… Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ διεθνείς διαιτητές. Γιατί πολύ απλά ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, δεν πληρώνουμε γι΄αυτό το τσίρκο».

Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ με επίσημη θέση του σχολίασε τη διαιτησία του Τζήλου, δείχνοντας τον διεθνή ρέφερι και πάλι ως υπεύθυνο για την ισοπαλία. Μεταξύ άλλων μάλιστα οι Ασπρόμαυροι αναφέρουν ότι «Θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες συσκέψεις και οι επόμενες αποφάσεις μας θα είναι πολύ αυστηρές πάνω στο θέμα των διαιτητών».

Το PAOK24 επιχείρησε να εξηγήσει τη σημαίνει η φράση «επόμενες αποφάσεις μας θα είναι πολύ αυστηρές», με το συγκεκριμένο άρθρο να στοχοποιεί εκτός από τον Τζήλο και αρκετούς ακόμα διαιτητές. «Παρολ’  αυτά τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ συνεχίζονται και τώρα ο Δικέφαλος, μετά από ό,τι έγινε με Κουτσιαύτη, Καμπούρη, Διαμαντόπουλο-Αλεξέα, Τάση, Τζήλο, προανήγγειλε, άλλη στάση». Ενώ στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Ο περίγυρος όμως (ερυθρόλευκος και όχι μόνο)  έχει κάνει «δουλειά» και έτσι οι Έλληνες διαιτητές μπαίνουν στο γήπεδο και φοβούνται να δώσουν στον ΠΑΟΚ ακόμη και αυτά που δικαιούται. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να βάζουν σε κίνδυνο την καριέρα τους, αφού όλοι έχουν τιμωρηθεί και ο Καμπούρης -με το οφσάιντ Ακπόμ- έχει πάει σπίτι του!!».

Το βράδυ, έχοντας περάσει αρκετές ώρες μετά το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ, αρχίζουν οι αρθρογράφοι του SDNA να γράφουν συνεχώς για τον Τζήλο.  Σε ένα από αυτά που τιτλοφορείται: «Χαστούκια στη λάσπη και τη νεογαυροσύνη» γράφεται μεταξύ άλλων: «Εννοείται βέβαια πως η απώλεια των πρώτων βαθμών θα ερχόταν με Έλληνα διαιτητή. Και βοηθούς βέβαια. Η ΚΕΔ απέδειξε πολλά όταν όρισε τον Κούλα Χασάν βοηθό της αναμέτρησης. Έναν διαιτητή που κακώς μέτρησε γκολ του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Τον κατάλληλο να υποστεί την πίεση. Και του κάθεται η πρώτη φάση. Κανένα οφσάιντ ο Καντουρί, ανατροπή σε προφανή θέση για γκολ και από το πουθενά σηκωμένη σημαία.

Στη συνέχεια τυφλώθηκε ο Τζήλος με το πέναλτι που δεν δίνει στη βλακεία του Στρούγγη, αλλά τι να κάνουμε, όλα τα πέναλτι από μια βλακεία γίνονται. Δεν υπάρχει έξυπνη εσχάτη των ποινών. Ο Τζήλος δείχνει τον ζήλο του, με τις καθυστερήσεις. Τρία λεπτά ο Πασχαλάκης κάτω, άλλα δύο ο Ρισβάνης, δύο τρεις διακοπές ακόμη και τέσσερις αλλαγές γιατί οι δύο έγιναν στην ανάπαυλα. Και δείχνει τέσσερα λεπτά που από αυτά παίχτηκαν τα 2,5 και άμα. Εκεί καρφώνεται, δεν μπορεί. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι απλά κακές – όλες κατά του ΠΑΟΚ – στιγμές. Οι καθυστερήσεις είναι απλά μαθηματικά και όταν υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση υπάρχει δόλος».

Την επόμενη μέρα μπαίνουν στο… παιχνίδι και οι εφημερίδες, με την «Metrosport» να γράφει για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο: «Πλήρωσε με δύο πεταμένους βαθμούς την οπισθοχώρηση, τις χαμένες ευκαιρίες και την αβλεψία (;) ενός από τους πολλούς ανίκανους Ελληνες διαιτητές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το πρωτοσέλιδο της Arena Press, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επαιξε ρόλο και ο Τζήλος που έπνιξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ».

H απόλυτη στοχοποίηση έγινε από την εφημερίδα FORZA, η οποία είχε φωτογραφία του Τζήλου και έγραφε: «Τελειώστε τους Κλόουν. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι Ελληνες διαιτητές εκτελούν εντολές για να κόψουν το δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο. Παρά τα όργια των Ελλήνων διαιτητών ο ΠΑΟΚ είναι στο +6 από την ΑΕΚ».

Το μεσημέρι της Κυριακής 4/11 ένας ακόμα από τους αρθρογράφους στο SDNA βγάζει στη… σέντρα τον Τζήλο, αναφέροντας: «Τζήλος και χαμένες ευκαιρίες “υπεύθυνοι” για την ισοπαλία», ενώ μεταξύ άλλων τονίζει: «Όσον αφορά τον ρέφερι και τους βοηθούς, τα είπαμε από την αρχή. Οι Έλληνες διαιτητές, δυστυχώς, στερούν την προσπάθεια και των ιδρώτα των παικτών. Η φάση του πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι καθαρή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο διαιτητής Τζήλος δεν το είδε, ήταν μπροστά του. Ήταν ξεκάθαρη η φάση, ένα καταφανέστατο πέναλτι. Επίσης στο πρώτο ημίχρονο, γίνεται η κάθετη μπαλιά από τον Ζαμπά με τον Ελ Καντουρί να καλύπτεται, όμως ο βοηθός Κούλα Χασάν… είδε οφσάιντ».

Μια μέρα μετά το παιχνίδι ο επίσημος ΠΑΟΚ αφήνει και πάλι αιχμές για τη διαιτησία του Τζήλου, με τους Ασπρόμαυρους στην ιστοσελίδα τους να αναφέρουν: «Το ματς στο Περιστέρι ήταν εξ ορισμού δύσκολο. Ένα ντέρμπι ανάμεσα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Κι από την αρχή φάνηκε πως θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολο. Όχι γι’ αγωνιστικούς λόγους».

Την ίδια μέρα ανεβαίνει νέο κείμενο στο inpaok και πάλι με τίτλο: «Τα εγκλήματα του Τζήλου», στο οποίο αυτή τη φορά αναφέρεται: «Αυτό το πέναλτι δεν το είδε; Η φωτογραφία τον προδίδει! Όλα τα είδε ο Τζήλος. Και το πέναλτι στον Καντουρί και την δεύτερη κάρτα στον Σάκιτς και φυσικά τις καθυστερήσεις που είπε ότι θα κρατήσει και δεν κράτησε».

Την επόμενη μέρα ένα νέο κείμενο αρθρογράφου του SDNA κάνει την εμφάνισή του, με σαφείς αιχμές και απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, στο κείμενο με τίτλο: «Ούτε «φίλους», ούτε συμμάχους χρειάζεται ο ΠΑΟΚ», υπάρχουν μεταξύ άλλων τα παρακάτω αποσπάσματα: «Αναφέρομαι σε όσους με δόλιους τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Δικέφαλο. Κάποτε έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και έκαναν σχεδόν ανενόχλητοι την… δουλειά τους. Ο ΠΑΟΚ όμως, δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν. Μέχρι να το εμπεδώσουν, ο ασπρόμαυρος οργανισμός οφείλει να επαγρυπνεί, δίνοντας στον καθένα ότι του… αξίζει», ενώ επίσης αναφέρεται: «ΥΓ 1 Με τον Τζήλο και το σύνολο της διαιτησίας, θα ασχοληθώ στην διάρκεια της εβδομάδας. Έχει παραγίνει το κακό και το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ διογκώνεται.».

Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν μπαράζ δημοσιευμάτων για τον Τζήλο. Αρχικά, ότι ο Θεσσαλός παραπέμπεται για τη διαιτησία του στο Περιστέρι: «Η παραπομπή ήταν αναμενόμενη για τον Θανάση Τζήλο, μετά το τεράστιο λάθος του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο Αθηνών. Ο παρατηρητής Αποστόλης Κουρκούνας έβαλε στον Έλληνα διαιτητή χαμηλό βαθμό, λόγω του εξόφαλμου πέναλτι που δεν καταλόγισε στον Ομάρ Ελ Καντουρί. Αυτό σημαίνει ότι ο Τζήλος θα μπει στο «ψυγείο», μένοντας μακριά από τους ορισμούς για δυο με τέσσερα παιχνίδια».

Στις 7/11 ανεβαίνει κείμενο στο inpaok με τίτλο: «Λύσσα κατά του ΠΑΟΚ!», έχοντας ως κύριο θέμα του τον ορισμό του Αλέξανδρου Τσαμούρη στον αγώνα του Δικεφάλου με τον Παναιτωλικό. Ένα κείμενο που γράφτηκε επειδή ο Τσαμούρης ήταν από τον Σύνδεσμο Πειραιά. «Ο συγκεκριμένος διαιτητής ανήκει  στον Σύνδεσμο του Πειραιά, κάτι που δημιουργεί πολλές απορίες για τον τρόπο που γίνονται οι ορισμοί, την ώρα που οι Έλληνες διαιτητές κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, όλα κατά του ΠΑΟΚ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λίγα λεπτά αργότερα το συγκεκριμένο site επιστρέφει με νέο κείμενο, αυτή τη φορά χαρακτηρίζοντας ως προκλητικό τον Περέιρα επειδή όρισε ως 4ο τον Τζήλο στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ: «Το περασμένο Σάββατο ήταν ο Τζήλος αυτός που «έκλεισε τα μάτια» σε ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Ελ Καντουρί, απέχοντας μάλιστα μόλις μερικά μέτρα από την φάση, με «καθαρό» οπτικό πεδίο. Ωστόσο ο αρχιδιαιτητής, Μέλο Περέιρα, αποφάσισε να τον… επιβραβεύσει για την απαράδεκτη απόφαση του, δίνοντας του ακόμα έναν ορισμό», ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο Κομίνη: «Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος που έκρινε το περσινό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Κομίνης, εξελίσσεται σε… πρωταθλητή στους ορισμούς, αφού θα σφυρίξει και τον αγώνα της Ξάνθης κόντρα στον Πανιώνιο», για να ολοκληρωθεί το άρθρο με την παρακάτω πρόταση: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής επιβραβεύει όσους αδικούν εξόφθαλμα τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας τους διαδοχικούς ορισμούς, προκαλώντας την νοημοσύνη της φίλαθλης κοινής γνώμης!».

Στις 3/12 ένας ακόμα συντάκτης του SDNA στοχοποιεί τους διαιτητές, γράφοντας άρθρο το οποίο τιτλοφορείται: «Φτάνει πια με την ανικανότητα της ΚΕΔ και των Ελλήνων διαιτητών», ενώ μέσα μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Για μία ακόμα αγωνιστική όμως, οι Έλληνες διαιτητές κατάφεραν να κάνουν το άσπρο, μαύρο, να εκτεθούν με τις αποφάσεις τους στα μάτια της κοινής γνώμης και να τορπιλίσουν το πρωτάθλημα. Έγιναν οι πρωταγωνιστές ενώ η θέση τους είναι συμπληρωματική στα γήπεδα, για να βοηθούν την εξέλιξη των αγώνων» και καταλήγει: «Το πρόβλημα πια είναι διαπιστωμένο. Και είναι μεγάλο. Φτάνει πια με την ανικανότητα των Ελλήνων διαιτητών και της ΚΕΔ. Το πρωτάθλημα δε μπορεί να συνεχιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η Ευρωπαία ΚΕΔ αποδεικνύεται ανήμπορη, ανίκανη να διατηρήσει την ηρεμία στο πρωτάθλημα, κάνοντας έστω τα αυτονόητα. Κάτι πρέπει να γίνει πριν είναι πολύ αργά…».

Ο Λαρισαίος ρέφερι στοχοποιήθηκε ακόμα και από τον πρώην συνάδελφό του, Τάσο Κάκο, ο οποίος στην κριτική που έκανε στην τηλεόραση για τη διαιτησία του Θεσσαλού στον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό ανέφερε ότι ο Τζήλος δεν έδωσε δύο αποβολές σε παίκτες των Πειραιωτών!

Η στοχοποίηση συνεχίστηκε,  με έναν από τους αρθρογράφους του SDNA να γράφει κείμενο με τίτλο: «Απολαυστικά τα αφηγήματα με τη διαιτησία και τα δοκάρια…», ενώ μέσα μεταξύ άλλων αναφέρεται και πάλι στον Τζήλο: «Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω στο σημείο αυτό πως, ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλα τα παιχνίδια που έδωσε με ξένους διαιτητές. Η μοναδική του ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώθηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι, με διαιτητή τον Τζήλο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ