Από τους Τσαουσέσκου στους Γκαγκάτσηδες, μια «εξυγίανση» δρόμος

Από τους Τσαουσέσκου στους Γκαγκάτσηδες, μια «εξυγίανση» δρόμος

Οταν το «θα σας ταράξουμε στην εξυγίανση» αποκτά την πραγματική του διάσταση με την προωθούμενη παγκόσμια πρωτοτυπία της Σούπερ Λίγκας και των ελεγχόμενων δυνάμεων να προωθήσουν τον υιό Γκαγκάτση στο πλευρό του πατέρα του! 

Πριν από μερικές ημέρες to10.gr αποκάλυψε τον νέο… πάτο που ανακάλυψε η “εξυγίανση” για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε η πρόθεση των απόλυτα ελεγχόμενων… δυνάμεων του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας να κάνουν την απόλυτη έκπληξη με την προώθηση του υιού Γκαγκάτση στην προεδρία του συνεταιρισμού.

Το σενάριο που εξακολουθεί να ακούγεται ως ανέκδοτο, αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ότι είναι απόλυτα αληθινό!

Ο πατήρ Βασίλης Γκαγκάτσης ως – παρανόμως και παρατύπως – εκτελεστικός διευθυντής και ο υιός Χρυσόστομος Γκαγκάτσης ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Μια νέα τρελή και απίθανη παγκόσμια πρωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενας ποινικά διωκόμενος πατέρας και ο γιος του να αναρριχώνται με την ανοχή και τις ψήφους των συνέταιρων και των παραμάγαζών τους στην κορυφή της πυραμίδας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι παλαιότεροι μπορούν να θυμηθούν σε ποια καθεστώτα και σε ποιου τύπου καταστάσεις ευδοκιμούσε ανάλογη οικογενειακή… θαλπωρή στον χώρο του αθλητισμού.

Πρόχειρα μπορούμε να θυμηθούμε τον γιο του Νικολάε Τσαουσέσκου, τον Νίκου που υπήρξε ο πρώτος υπουργός νεότητας στο απολυταρχικό καθεστώς της Ρουμανίας, ή τον γιο του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, τον Αλ Σααντί που χάρη στην πολιτικοστρατιωτική δύναμη του πατέρα του είχε τον έλεγχο στο ποδόσφαιρο της Λιβύης – και όχι μόνο!

Γενικά σε τέτοιου τύπου καταστάσεις εμφανίζονται και τα αντίστοιχα φαινόμενα νεποτισμού και ξεδιάντροπης πλήρως αναξιοκρατικής προώθησης των «χρυσών» τέκνων.

Ως τέτοιο εμφανίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο -αποκαλούμενος στην ποδοσφαιρική πιάτσα- Γαγκατσάκος, το παιδί του μπαμπά του.

Το παιδί που ως αμούστακος φοιτητής βρήκε την πρώτη του δουλειά ως διευθυντής του ΠΑΟΚ χάρη στον τότε πρόεδρο του δικέφαλου Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει την κουμπαριά του με τον άλλοτε ισχυρό άντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Γκαγκάτση!

Σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας βρίσκεται με δυο κακουργηματικού τύπου κατηγορίες στην πλάτη από την εποχή της παντοκρατορίας του και των σκανδάλων που ακόμη ταλαιπωρούν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα ο Θοδωρής Ζαγοράκης ασχολείται επικουρικά με το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ μιας και έχει προωθηθεί στην ευρωβουλή, ενώ ο τότε αμούστακος φοιτητής έχει ανελιχθεί σε αντιπρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ο άνθρωπος που θα αποτελέσει την πρόταση της «εξυγίανσης» για να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

Το «είμαστε μια ωραία οικογένεια» σε όλο του το μεγαλείο, χάρη φυσικά στα ρούβλια του Ιβάν Σαββίδη και τις ελεγχόμενες δυνάμεις της δήθεν εξυγίανσης.

Πλέον η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και περιμένει τις προτάσεις – τομές της οικογένειας Γκαγκάτση, η οποία μαζί με τα άλλα πρωτοπαλίκαρα της «εξυγίανσης» όπως ο Θωμάς, ο Αχιλλέας, ο Γιαννάκης και τα υπόλοιπα «διαμάντια» του χώρου διαφεντεύουν απόλυτα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το «θα σας ταράξουμε στην εξυγίανση» αποκτά πια πραγματικό νόημα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ