Για να γυρίσει ο Ντένης, θέλει δουλειά πολλή

Για να γυρίσει ο Ντένης, θέλει δουλειά πολλή

Η εμποροπανήγυρις, η Κατιούσα και η ποδοσφαιρομάνα ΕΠΣ Γρεβενών του Δημοσθένη «Ντένη» Κουπτσίδη. Οι περσινές «αγκαλιές» με τον Μελισσανίδη, η φετινή υπόκλιση στον Σαββίδη!

Ηταν μια υπέροχη… εμποροπανήγυρις που λέγαμε κάποτε! Είχε τα πάντα, όπως προβλέπεται άλλωστε. Ακόμη και τον απόλυτο σταρ που έκανε εμφάνιση ανάλογη με εκείνη των αστέρων του πενταγράμμου που κάνουν καριέρα στα πανηγύρια της επαρχίας.

Ηρθε μόνος του, βγήκε από το αυτοκίνητο μόνο τη στιγμή που του άνοιξαν την πόρτα και προχώρησε με θάρρος κοιτώντας στα μάτια τους θαυμαστές του που τον περίμεναν καρτερικά. Οι (μετρημένοι στα δάκτυλα) αυθεντικοί και κυρίως… αυθόρμητοι χειροκροτητές του δεν τσιγκουνεύτηκαν ούτε σε πάθος, ούτε σε συνθήματα. Του έδωσαν να καταλάβει, ότι είναι ο απόλυτος βασιλιάς.

Αυτή ήταν όμως, μόνο η αρχή. Ακολούθησε μια ολόκληρη τελετή με τεράστιες σημειολογικές λεπτομέρειες που αξίζει να σημειωθούν και να αναδειχθούν.

Αν δεν το καταλάβατε, μιλάμε για την γιορτή του ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ΕΠΣ Γρεβενών και ο πρόεδρός της ο Δημοσθένης «Ντένης» Κουπτσίδης, το οποίο διαφημίστηκε πανελλαδικά εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς είχε επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Επειδή ο κόσμος τον Σαββίδη τον ξέρει, αλλά σίγουρα δεν πρέπει και δεν μπορεί να γνωρίζει το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας τον Ντένη από τα Γρεβενά, ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις.

Πριν από μια δεκαετία ως δήμαρχος Γρεβενών ο Δημοσθένης Κουπτσίδης βρέθηκε χρεωμένος με μια κακουργηματική υπόθεση που τον καταδίωκε μέχρι πρόσφατα. Το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να ταχθεί στο πλευρό της εξυγίανσης ως αγνός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και να φτάσει ακόμη και να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο!

Στη συνέχεια όμως, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς διαπιστώθηκε το κώλυμα με το κακούργημα που τον καταδίωκε. Ο άνθρωπος αθωώθηκε στο δικαστήριο και για να τα λέμε όλα είναι ο μόνος που έχασε τη θέση του σε αυτό το ποδόσφαιρο που είναι πλημμυρισμένο από υπόδικους που εξακολουθούν να κατέχουν με τις ευλογίες της εξυγίανσης και της κυβέρνησης τις θέσεις τους…

Πριν τις εκλογές της ΕΠΟ, σε μια αντίστοιχη πανηγυρική μάζωξη – για το καλό του ποδοσφαίρου πάντα – στα Γρεβενά, ο Ντένης ο Κουπτσίδης ήθελε να στείλει το μήνυμα σε όλη τη χώρα για τις επερχόμενες αλλαγές, έχοντας προσκεκλημένους τόσο τον Ιβάν Σαββίδη, όσο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τότε άφησε τον Μάκη Γκαγκάτση, τον Μάλαμα Τεβεκέλη και το υπόλοιπο… συνεργείο που είχε αναλάβει αυτές τις «δουλειές» να πάνε μόνοι τους στα Γρεβενά. Λογικό και επόμενο, λοιπόν, πρόσωπο εκείνης της βραδιάς να αναδειχθεί ο Τίγρης. Η ιστορία μάλιστα, έδειξε ότι αυτή η κίνηση ήταν καθοριστική αναφορικά με τις ισορροπίες στο ΔΣ της ΕΠΟ.  Ολα αυτά από την ΕΠΣ Γρεβενών, που έχει – δεν έχει 20 σωματεία όλα κι όλα.

Ο Ντένης δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει ακόμη στο ΔΣ της ΕΠΟ. Ωστόσο έστειλε το μήνυμά του και πάλι. Υποδέχτηκε τον Ιβάν Σαββίδη με το παραδοσιακό εμψυχωτικό πολεμικό ρωσικό τραγούδι «Κατιούσα» σε μια γιορτή, από την οποία από τη στιγμή που έδωσε το παρών ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, δε θα μπορούσε να λείπει ο «δικός του», ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Αυτό απλώς επιβεβαιώνει ότι ο Ντένης έχει κάποιο χάρισμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Βράβευσε τον Μελισσανίδη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο όταν η ΑΕΚ επέστρεφε από τις χαμηλότερες κατηγορίες, ενώ βραβεύει τον Σαββίδη μετά από μια χρονιά που αν μη τι άλλο σημαδεύτηκε από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι στη ζώνη.

Μην απορείτε, ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο και την εποχή της δήθεν εξυγίανσης. Κι αν παρόλα αυτά απορεί κάποιος, για ποιον λόγο χρειάζεται να πάει κοτζάμ πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε μια γιορτή στην ελληνική επαρχία, μπορεί απλά να δει τι σφυρίζουν οι διαιτητές, που πηγαίνουν οι δουλειές και σε ποιες τσέπες καταλήγει το χρήμα που μοιράζει η ΕΠΟ και θα καταλάβει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ