Ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και η Μακεδονία ας πάει να χαθεί

Ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και η Μακεδονία ας πάει να χαθεί

Τα συστήματα του Σαββίδη κάνουν παρατηρήσεις για τη σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού με την πολιτική, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει επιβάλει σιωπητήριο στους οπαδούς του για το Μακεδονικό.

Καινούριο θέμα βρήκαν τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Ιβάν Σαββίδη. Ανακάλυψαν οπαδούς του Ολυμπιακού που συμμετέχουν σε «γαλάζια ψηφοδέλτια».

Υποθέτουμε ότι σύντομα να προχωρήσουν σε νέες αποκαλύψεις για τη συμμετοχή τους και σε «κόκκινα» και σε «πράσινα» και σε όποιο χρώμα προτιμάτε.

Γιατί είναι αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας, που εκπροσωπεί μια πραγματική ακτινογραφία της ελληνικής κοινωνίας να έχει στις τάξεις της οπαδούς όλων των αποχρώσεων και αρκετοί από αυτούς να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Τι το μεμπτό υπάρχει εδώ;

Το πρόβλημα θα ήταν ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιούσε αυτή τη διάσταση για να μπορεί να έχει χαριστική μεταχείριση.

Όμως, αυτό δεν συμβαίνει, ακριβώς επειδή το No Politica, που τόσο λοιδορήθηκε δεν αφορούσε το εάν θα έχουν γνώμη ή άποψη οι οπαδοί, αλλά το εάν θα επεδίωκε η ομάδα να παίρνει πρωταθλήματα με τις πλάτες κυβερνήσεων και κομμάτων.

Και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Για την ακρίβεια ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ισχύει η εισβολή του κάποτε στο Μαξίμου με το… αφοπλιστικό ερώτημα: έχω δώσει 150 εκατομμύρια, γιατί δεν μπορώ να πάρω ένα πρωτάθλημα;

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εξαρχής θεώρησε ότι τα ήθη της μετακομμονιστικής Ρωσίας, όπου και έχτισε την οικονομική του αυτοκρατορία και όπου κατά βάση όλα είχαν μία τιμή, ίσχυαν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια, αυτό που δεν πρόσεξε ήταν ότι μπορεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιες φορές να ισχύει και το «άλλος πληρώνει και άλλος κερδίζει», εν προκειμένω ο γνωστός… οπαδός της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανδης.

Όμως, ο κ. Ρούβλιας επέμεινε να θεωρεί ότι τα πάντα είναι ζήτημα συναλλαγής.

«Δούναι και λαβείν».

Είτε πρόκειται για το πρωτάθλημα, είτε για την απαλλαγή από τη ρετσινιά που του έριξαν οι αμερικάνοι ότι είναι «ο άνθρωπος του Κρεμλίνου».

Και σε αυτή τη λογική δεν δίστασε να βάλει ακόμη και τις ανησυχίες των οπαδών του.

Γι’ αυτό και είδαμε το εξής παράδοξο: η ομάδα με την πιο μεγάλη και συμπαγή οπαδική βάση στη Μακεδονία, η ομάδα κατεξοχήν των Ποντίων, η ομάδα των προσφύγων, η ομάδα αυτών που πραγματικά ανησυχούν για το Μακεδονικό, πρακτικά να επιβάλλει στους οπαδούς της να μην πάρουν θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, φτάνοντας μέχρι του σημείου της επ’ αόριστο αναβολής συλλαλητηρίου που οι ίδιοι οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ είχαν αποφασίσει.

Και αναρωτιέται κανείς: ποιο το όφελος από αυτή την κακή εκδοχή No Politica;

Έχουν εικόνα πόσο διαλυτικό είναι για τον κόσμο μιας ομάδας να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, προς τη μία ή την άλλη άποψη;

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ούτε ο κ. Ρούβλιας ούτε ο επίδοξος …instagram influencer γιος του έχουν πραγματική επίγνωση του τι είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα και ο κόσμος της.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι πραγματικά σαν μεγάλα αντηχεία για να ακούγονται καλύτερα οι ανησυχίες των κοινωνιών.

Ότι εκπροσωπούν ιστορίες που δεν είναι μόνο αθλητικές.

Ότι γράφουν ιστορία και εκτός γηπέδων.

Και γι’ αυτό το λόγο αποκτούν πραγματικά τον «12ο» παίκτη, δηλαδή μια συμπαγή και πιστή βάση οπαδών που είναι η αφετηρία για να μεγαλουργήσουν.

Αν δεν έβλεπαν τον ΠΑΟΚ απλώς ως εργαλείο πολιτικής επιρροής, τότε θα πρόσεχαν π.χ. την Μπαρσελόνα που δεν δίστασε να πάρει θέση στο ερώτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και δεν επέβαλε κάποια απαγόρευση στους οπαδούς της.

Έχασε επειδή το έκανε;

Ή μήπως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο διατηρεί τέτοια σχέση με τους οπαδούς της;

Εκτός και είναι όντως ο κ. Σαββίδης είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τότε, να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια, να προσπαθήσει να πείσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι αυτή την τοποθέτηση πρέπει να έχουν και αυτοί και –γιατί όχι;– ας δοκιμάσει να κατέβει και στις εκλογές στη Βόρεια Ελλάδα για να δούμε πόσες ψήφους θα πάρει.

Πάντως είναι γελασμένος εάν πιστεύει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με ένα πρωτάθλημα που δεν θα έχει κριθεί στα γήπεδα και που το αντάλλαγμά του θα είναι να μοιράζονται στην Τούμπα σταυρωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύνδεσμοι να μην μπορούν να πουν κουβέντα κατά της κυβέρνησης για το Μακεδονικό.

Κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν.

Εναντίον του.

Και εκεί οι τεχνικές που έμαθε στη Ρωσία δεν θα επαρκούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ