Προμηθέας Πάτρας : Ο προγραμματισμός έφερε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του

Προμηθέας Πάτρας : Ο προγραμματισμός έφερε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του

Ο Προμηθέας πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και to10.gr εξηγεί πως οι Πατρινοί έφτασαν στην πρώτη θέση του νεοσύστατου Super Cup.

Αν και πριν την διεξαγωγή του Super Cup φάνταζε μακρινό, ο Προμηθέας Πάτρας το πέτυχε και πήρε τη πρώτη θέση στη νεοσύστατη αυτή διοργάνωση. Κέρδισε αρχικά την ΑΕΚ (98-88) και την επόμενη μέρα στον τελικό με οκτώ πόντους διαφορά (82-74) σήκωσε το τρόπαιο απέναντι στο Περιστέρι στο «Δημήτρης Τόφαλος». Η προσπάθεια του καλοκαιριού αποδίδει ξεκάθαρα «καρπούς».

ΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Χάνοντας από τον περσινό κορμό του παίκτες όπως είναι ο Λάνγκστον Χολ, ο Οκτάβιους Έλις, αλλά και ο Ολεξάντρ Λίποβι ο Προμηθέας έπρεπε να βρει αντάξιους αντικαταστάτες με βάση και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.
Ο Μάκης Γιατράς και οι συνεργάτες του «χτένισαν» την αγορά με σκοπό να… ανακαλύψουν τους ιδανικούς παίκτες για να καλύψουν τα κενά.

Όσον αφορά τα γκαρντ, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις δείχνουν πως ο Προμηθέας έχει κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση. Οι Ντιάντε Γκάρετ και Ίαν Μίλερ έχουν δώσει μία ξεχωριστή… νότα στις θέσεις των «κοντών» και πλέον αποτελούν ορόσημο σε σκορ και δημιουργία. Από την άλλη, η προσθήκη του Μιχάλη Λούντζη, ενός παίκτη που όπως έχει δηλώσει «10» είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, δείχνει πως οι Πατρινοί δεν σκέφτονται μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Ενώ και η μεταγραφή του Ανδρέα Χριστοδούλου είναι ένα «κλειδί» στη μέχρι τώρα πορεία τους.

Ο Ίαν Μίλερ, στην ουσία το καλοκαίρι… αυτοανακοινώθηκε στον Προμηθέα καθώς ανέφερε ο ίδιος στα social media πως θα πάρει το «αεροπλάνο» για τη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει τρομερά δείγματα. Είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά. Στον τελικό ήταν αυτός που… υπέγραψε τη τεράστια επικράτηση του Προμηθέα. Δεν ήταν μόνο οι 17 του πόντοι απέναντι στο Περιστέρι, αλλά η γενικότερη παρουσία του που έδειχνε πως δεν ήθελε να φύγει με «άδεια» χέρια από την Αθήνα.

Από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, είναι ξεκάθαρο πως θα έχει ηγετική φυσιογνωμία στο παρκέ για το σύνολο του Μάκη Γιατρά. Ο κόουτς της ομάδας, όμως, πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική επιλογή. Τον Ντιάντε Γκάρετ.
Δεν αποτελεί έναν παίκτη άγνωστο στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Οι δυνατότητες που είχε τον έφεραν στο ΝΒΑ. Αγωνίστηκε την σεζόν 2012-13 σε 71 παιχνίδια με τους Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι και είχαν αντιληφθεί πως έχει σπάνια αθλητικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά. Ο «δρόμος» τον έφερε στην Ευρώπη. Και ο Προμηθέας τον επέλεξε σε μία δύσκολη περίοδο για εκείνον καθώς λόγω τραυματισμού την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή είναι απολύτως έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Απέναντι στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων σκόραρε 15 πόντους (2/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), αλλά μοίρασε και 3 ασίστ.

Μίλερ και Γκάρετ δείχνουν πως οι φίλαθλοι του Προμηθέα θα ξεχάσουν άμεσα τον Λάνγκστον Χολ (που μετακόμισε στον Ερυθρό Αστέρα) ή τον Κρις Μπαμπ.

Ο ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ

Από την άλλη, ο Προμηθέας συμφώνησε και απέκτησε τον Μιχάλη Λούντζη. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, μέλος της «φουρνιάς» Ελλήνων του Παναθηναϊκού το 2014 μαζί με Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο στα 22 του είναι πανέτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο.

Πριν από περίπου 1.5 χρόνο έπαθε ρήξη χιαστών και αυτό το άφησε λίγο «πίσω», ωστόσο εκείνος φρόντισε να καλύψει άμεσα το χαμένο έδαφος. Το καλοκαίρι δούλεψε πάρα πολύ, βελτιώθηκε και τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά.

Στον ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ο MVP του Προμηθέα. Έβαλε συνολικά 21 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, είχε 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Μία πληρορικότατη παρουσία, στην οποία και φαίνεται ξεκάθαρα η εμπιστοσύνη που έχουν σε εκείνον οι ιθύνοντες του συλλόγου και εκείνος την ανταποδίδει.

Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ, Ο ΑΓΚΜΠΕΛΕΣΕ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι Πατρινοί κατάφεραν και έφεραν στην Αχαΐα έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά με τα προσόντα του έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Έλληνας «Ντατόμε», καθώς μοιάζουν εξωτερικά και παικτικά, Χάρης Γιαννόπουλος πήρε το «όπλο» του από το ΟΑΚΑ και το πήγε στην Πάτρα.

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάτι που το αποδεικνύει και στο παρκέ.

Απέναντι στην πρώην του ομάδα αποτέλεσε έναν από του «Χ Factor» του Προμηθέα για να φτάσει στη νίκη, καθώς σκόραρε 19 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ κόντρα στο Περιστέρι μπορεί να… περιορίστηκε μόνο στο 1 τρίποντο και στους 7 πόντους αλλά είχε και πάλι πολύτιμη παρουσία.

Από την άλλη κυριαρχικό ρόλο κάτω από τη ρακέτα είχε ο Ντάνι Αγκμπελέσε. Στην κυριολεξία δεν… έχανε ριμπάουντ, «αρπάζοντας» 6 στον ημιτελικό και 12 στον τελικό. Χωρίς αυτόν, αναμφίβολα δεν θα είχε την ίδια «υπεροπλία» ο Προμηθέας απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς, καθώς επίσης ο Φλόιντ δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη στιγμή που λίγες μέρες πριν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Προμηθέας φέτος το καλοκαίρι σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω, πανδημίας μπόρεσε και έφτιαξε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο ρόστερ με τις προσθήκες να «αντανακλούν» στην προσπάθεια όλου του τεχνικού επιτελείου για να «επουλώσουν» επάξια τα κενά. Και μέχρι στιγμής δείχνουν πως τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ