Ξεσαλώνει ο Βασιλακόπουλος : Μετά τον Αναστόπουλο έριξε… βόμβα για τις εκλογές

Ξεσαλώνει ο Βασιλακόπουλος : Μετά τον Αναστόπουλο έριξε… βόμβα για τις εκλογές

Ο Αναστόπουλος επέστρεψε και ο Βασιλακόπουλος θέλει να παραμείνει στο μπάσκετ μέσω του Τσαγκρώνη, που δήλωσε: «Με το ηλικιακό κριτήριο καταργείται το σύνταγμα».

Η επιστροφή του διαιτητή Αναστόπουλου ήταν η πρώτη… βόμβα της ημέρας. Αλλά στην ΕΟΚ έχουν σκοπό να το πάνε μέχρι τέλους για να κάνουν τα χατίρια του μεγάλου αφεντικού. Και ο Βασιλακόπουλος δε σκοπεύει να παραδώσει εύκολα τα όπλα όσον αφορά τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Θέλοντας να παραμείνει σε αυτή μέσω του Γενικού Γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη, ο οποίος με συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί πως είναι πιθανό να μη γίνουν καν εκλογές.

Γιατί; Λόγω… κορωνοϊού. Ότι ακριβώς επικαλέστηκαν για να φέρουν πίσω και τον Αναστόπουλο, τον άνθρωπο που με τα σφυρίγματά του ανάγκασε τον Ολυμπιακό να φύγει από το γήπεδο. Και αυτό το μπάσκετ κάποιοι το αποθεώνουν ακόμα!

Τι είπε ο Τάκης Τσαγκρώνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»; Ότι οι εκλογές μπορεί να μη γίνουν, ότι το όριο ηλικίας που έθεσε ο νόμος Αυγενάκη καταπατά το Σύνταγμα και φυσικά ότι θα είναι υποψήφιος. Θέλοντας να διατηρήσει εντός μπάσκετ τον Βασιλακόπουλο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του:

-Πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ;

«Δύναται να γίνουν έως 15 Φεβρουαρίου. Όμως κανένας δεν γνωρίζει εάν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι τέτοιες που θα μπορούν να διεξαχθούν οι Γ.Σ. στις Ομοσπονδίες. Στη Γ.Σ. της ΕΟΚ θα συμμετάσχουν από 800 έως 1.000 άτομα. Που θα συγκεντρωθούν για να διεξαχθεί η ΓΣ».

-Θα είστε υποψήφιος;
«Παρά τις προσπάθειες κάποιων και ιδιαίτερα εξ ημών για να με αποκλείσουν, ελπίζω ότι θα είμαι».

-Τι δεν κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια και θέλετε να το κάνετε εάν είστε υποψήφιος και επανεκλεγείτε;
«Θεωρώ ότι η θητεία μας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι επιτυχής με τα όποια λάθη. Για μία επιτυχημένη Ομοσπονδία δεν μπορεί να λένε κάποιοι, νέοι σωτήρες που παρουσιάζονται, ότι έχει αποτύχει. Που μιλάνε με τον χειρότερο λαϊκισμό. Και θα εξηγήσω τους λόγους που τα λέω αυτά. Είναι σίγουρο ότι όταν δουλεύεις κάπου, έχεις θετικά, αλλά θα έχεις και αρνητικά. Αυτά τα αρνητικά θέλουμε να διορθώσουμε και ελπίζω ότι θα είμαστε ακόμη μία πιο πετυχημένη Ομοσπονδία».

-Το σχόλιό σας για τους άλλους δύο υποψήφιους, τον κ. Λιόλιο και τον κ. Φασούλα;
«Ακούγονται πολλά, ο λαϊκισμός στο έπακρο, μοιράζονται χρήματα που δεν υπάρχουν. Ενώ βρίσκεται σε κρίση η Παγκόσμια οικονομία, λένε ότι θα υπάρξουν μεγάλες χορηγίες. Από που; Από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν;».

-Δεν είναι καιρός να έρθουν νέα πρόσωπα στο μπάσκετ;
«Κάθε οργανισμός θέλει ανανέωση, αλλά όχι με βίαιο τρόπο».

-Αρκετοί λένε ότι αποτρέπετε με τον τρόπο σας πρώην μεγάλους άσους να ασχοληθούν με τα διοικητικά. Υπάρχει το παράδειγμα του Κιριλένκο στη Ρωσία ή του Γκαρμπαχόθα στην Ισπανία…
«Έχουν κληθεί στο παρελθόν μεγάλοι αθλητές να συμμετάσχουν στα διοικητικά της Ομοσπονδίας, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Ομως που βρίσκεται η Ρωσία σε ποια θέση; Είναι κάτω την Ελλάδα στον Παγκόσμιο χάρτη. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος υπήρξε καλός αθλητής, μπορεί να γίνει και καλός διοικητικός. Η καραμέλα ότι με τους Ολυμπιονίκες, πρέπει να σταματήσει. Για φτάσουν εκεί που έφτασαν κάποιοι τους στήριξαν και δούλεψαν για αυτούς. Δεν βγήκε κανείς από παρθενογένεση».

-Δηλαδή οι Ολυμπιονίκες δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί και σε διοικητικό επίπεδο…
«Ο μεγάλος Δομάζος έγινε ποτέ καλός προπονητής;»

-Ο Γιαννάκης έγινε…
«Τον έκανε προπονητή η Ομοσπονδία και η Εθνική».

-Πόσα χρόνια ασχολείστε με το μπάσκετ;
«36»

-Έχετε κερδίσει ή έχετε χάσει;
«Υπάρχει τεράστια κοινωνική διαδρομή και στην πορεία είναι λογικό να αποκτηθούν φίλοι, αλλά και εχθροί. Δεν μπορείς αυτό να το αποφύγεις. Όμως…»Ουδείς άγιος στον τόπο του»».

-Γιατί είστε απέναντι στο ηλικιακό κριτήριο για τις υποψηφιότητες ενόψει των εκλογών, επειδή σας θίγει προσωπικά;
«Είμαι πάντα ενάντια στα διοικητικά μέτρα. Με το ηλικιακό κριτήριο καταργείται το σύνταγμα, που προβλέπει ότι το εκλέγειν ξεκινά από τα 17 χρόνια και το εκλέγεστε από τα 25 και δεν υπάρχει ταβάνι. Αυτά προβλέπει το σύνταγμα για αυτό είμαστε απέναντι. Το εάν κάποιος μπορεί ή δεν μπορεί να διοικεί, εξαρτάται από το εκλογικό σώμα, το οποίο θα ψηφίσει».

-Εάν δεν είστε στο νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ θα σταματήσετε την ενασχόλησή σας με το μπάσκετ;
«Έχω θητεία στην ΕΣΚΑ-Η και πρέπει να συνεχίσω την πορεία μου στην Ένωση για την ανάπτυξη του μπάσκετ της περιφέρειας μας, που είναι σημαντική».

-Το Ελληνικό μπάσκετ σε κλίμακα από το 1 έως το 100 που θα το τοποθετούσατε;
«Το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην 7η του κόσμου και στην 4η της Ευρώπης. Αυτό είναι σημαντικό γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας».

-Η Εθνική ομάδα γιατί είναι 10 χρόνια μακριά από την διεκδίκηση μεταλλίων;
«Έχει έντονη παρουσία και αποδεικνύεται από τη θέση που κατέχει στο παγκόσμιο ranking, από συμπτώσεις ίσως δεν έχει φτάσει στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Το θέμα είναι ότι πάντα είναι ψηλά στις βαθμολογίες».

-Ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά;
«Μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση σε αυτό το θέμα; Δεν γίνεται».

-Άρα δεν θα είναι ο κ. Πιτίνο…
«Η νέα διοίκηση θα αποφασίσει».

-Η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει τον Αντετοκούνμπο και δεν εννοώ αγωνιστικά…
«Πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο. Είναι σημαντικό ότι ο ίδιος χρηματοδοτεί και στηρίζει προσπάθεια, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, για να μάθουν εντελώς δωρεάν τα μικρά παιδιά μπάσκετ».

-Αν προκριθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχει στην Εθνική μας;
«Πιστεύω ναι. Είναι όνειρο κάθε μεγάλου αθλητή η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι μόνο ο Γιάννης, είναι ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλέξανδρος».

-Σας κατηγορούν ότι δεν χειριστήκατε σωστά το θέμα με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα την αποχώρησή του από την Basket League…
«Ίσως έγιναν παραλήψεις, οι οποίες δεν ήταν άμεσα της Ομοσπονδίας. Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των γεγονότων. Ακόμη πρόσφατα στη διαμόρφωση των κατηγοριών θα μπορούσε να υπάρξει άλλη διαχείριση».

-Εσείς τι μπορείτε να δώσετε παραπάνω από όσα λένε ο κ. Λιόλιος και ο κ. Φασούλας;
«Δεν λένε τα ίδια και οι δύο. Για τα χρήματα που λέει ο κ. Λιόλιος είναι σκέτος λαϊκισμός. Είναι ανέφικτο να γίνει κάτι τέτοιο με την κατάσταση που ζει η χώρα μας. Μακάρι να υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν θα θέλαμε να είχαμε την οικονομική δυνατότητα να δώσουμε όλα αυτά που λέει ο κ. Λιόλιος; Τι είμαστε; Κυνηγάμε τα σωματεία;».

-Αποκλείετε το ενδεχόμενο συνεργασίας στη διοίκηση της ΕΟΚ μετά τις εκλογές;
«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαμορφώσει και καταστάσεις».

-Πριν τις εκλογές υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια συνεργασία;
«Δεν ξέρω, το ερώτημα είναι εάν γίνουν εκλογές. Εάν ο κορονοϊός το επιτρέψει θα γίνουν».

-Θα προσφύγετε τελικά στη δικαιοσύνη, συνέχεια αυτό βγαίνει από τη δική σας πλευρά…
«Για αυτό είπα ότι δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι Ομοσπονδίες να βρεθούν χωρίς διοικήσεις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις προετοιμασίες των ομάδων μας και των αθλητών μας».

-Γιατί άρθηκε ο κανονισμός για υποχρεωτική συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα ανάπτυξης; Δεχτήκατε επιθέσεις από φορείς, ανθρώπους του μπάσκετ και ΠΣΑΚ για αυτήν σας την απόφαση…
«Είναι άξιο απορίας γιατί ο ΠΣΑΚ πήρε αυτή τη θέση. Απορία μέχρι ενός ορισμένου σημείου γιατί πλέον ο ΠΣΑΚ δεν λειτουργεί σαν συνδικαλιστικό όργανο, αλλά σαν φερέφωνο κάποιων υφιστάμενων στις υποχρεώσεις κάποιων εργοδοτών τους. Δεν καταργήθηκε ο κανονισμός. Επειτα από τοποθετήσεις καρδιολόγων, νομικών και γονιών που εξέφρασαν ενστάσεις λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19 είναι επικίνδυνο τα παιδιά να παίζουν, πήραμε την απόφαση να μην υπάρξει ποινή για τις ομάδες που δεν θα συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταργήσαμε. Αλλωστε δεν νομίζω ότι τα σωματεία που λειτουργούν σωστά και ομαλά, η ποινή ήταν ο λόγος που τα έκανε να συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα».

-Για την άνοδο αρκετών ομάδων έπειτα από την περυσινή διακοπή των πρωταθλημάτων πολλοί τόνισαν ότι αυτό έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, τι έχετε να απαντήσετε;
«Πρώτον, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα γιατί δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές. Δεύτερον, ο κορονοϊός έφερε αναστάτωση σε όλα τα πρωταθλήματα και συνολικά στην κοινωνία. Αφού πήραμε απόφαση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα καθώς σταμάτησαν όλες οι διοργανώσεις, προέκυψαν ισοβαθμίες σε κάποιες Ενώσεις σε θέσεις ανόδου. Αναγκαστήκαμε να ανεβάσουμε περισσότερες ομάδες, αφού δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να συνεχίσουν και να διεκδικήσουν την άνοδο στα πρωταθλήματα τους. Εγινε προσπάθεια να μην αδικηθεί καμία ομάδα».

-Η Πάτρα αντέχει τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα στην Basket League;
«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνας είναι στη συνείδηση των πατρινών τόσα χρόνια. Ο Προμηθέας τώρα ξεκινάει και έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική. Οταν μιλάμε για αθλητισμό στην Πάτρα, αυτό που όλοι θα πουν είναι Απόλλων, Παναχαϊκή και ΝΟΠ. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που θα δοθεί».

-Τι έχει κάνει λάθος ο Απόλλωνας και έχει σχεδόν καθηλωθεί στην Α2 Εθνική;
«Αυτά είναι διοικητικά προβλήματα του Απόλλωνα. Ομως συνολικά η επαγγελματική δομή του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι λάθος και έχει καταστρέψει ομάδες».

-Υπάρχει παράγκα στο μπάσκετ; Τι έχετε να απαντήσετε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ευνοημένος για μεγάλο διάστημα;
«Ο καθένας από τη δική σκοπιά ψάχνει να βρει για να δικαιολογήσει πράγματα. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, όπως οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες, όπως όλοι μας».

-Πώς σχολιάζετε την τεράστια πορεία του Προμηθέα όλα αυτά τα χρόνια και τη συμβολή του κ. Λιόλιου;
«Το φαινόμενο Προμηθέας ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, δυστυχώς πιστεύω ότι στην πορεία χάνει τον προσανατολισμό του και κατευθύνεται αλλού.Βέβαια είναι σημαντικές οι εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει».

-Σας ενόχλησε που ο Κώστας Πετρόπουλος, τάχθηκε υπέρ άλλης υποψηφιότητας, του κ. Φασούλα;
«Ο Κώστας έχει τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του, οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους και ιδιαίτερα από εμάς τους πατρινούς. Εχει προσφέρει πάρα πολλά».

Στην ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ο Τάκης Τσαγκρώνης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Πάντα ίδιες. Τόσα χρόνια συνεργάτες είμαστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ