«Γι’ αυτό δεν έπιασε ο Μακ στην Αρμάνι – Αυτά μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό»

«Γι’ αυτό δεν έπιασε ο Μακ στην Αρμάνι – Αυτά μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό»

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέλβιν Μακ για τους επόμενους δύο μήνες και γι' αυτό το λόγο to10.gr επικοινώνησε με τον CEO του Sportando, Εμιλιάνο Κάρτσια και σας παρουσιάζει το... ευρωπαϊκό παρελθόν του Αμερικανού άσου.

Τον επόμενο παίκτη που θα ηγηθεί τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού στη θέση «1» βρήκε στο πρόσωπο του Σέλβιν Μακ ο Γιώργος Βόβορας. Ο Έλληνας τεχνικός εισηγήθηκε την απόκτηση του και έτσι ο άλλοτε άσος των Τζαζ έγινε «Πράσινος» για τους επόμενους δύο μήνες.

Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ ήρθε στην Ευρώπη μόλις πέρσι. Η Αρμάνι Μιλάνο έψαχνε παίκτη στη θέση του και έχοντας ένα «γενναίο» ποσό να διαθέσει στράφηκε στη περίπτωση του πρώην ΝΒΑερ, ο οποίος ήταν free agent.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα (4.9 πόντοι, 1.8 ασίστ, 33.3 % στο τρίποντο) και λίγους μήνες μετά την έναρξη της σεζόν 2019-20 αποχώρησε, βρίσκοντας την επόμενη «στέγη» του στο Ισραήλ και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Πλέον, μετά τους Τζάκσον και Σάικς που αποχώρησαν ο Παναθηναϊκός για τις-τουλάχιστον-επόμενες 60 μέρες θα περιμένει ασίστ και όχι μόνο από τη θέση του πόιντ γκαρντ από τον Σέλβιν Μακ. Για τον λόγο αυτό to10.gr επικοινώνησε με τον CEO του Sportando, Εμιλιάνο Κάρτσια και σας μεταφέρει όσα έχει (ή δεν έχει) καταφέρει μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή πορεία του ο Μακ.

Αρχικά, ο Ιταλός δημοσιογράφος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του Έτορε Μεσίνα στράφηκε στην περίπτωση του εξηγώντας: «Ήταν ένας από τους κορυφαίους ελεύθερους παίκτες της αγοράς. Παράλληλα, σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν τον ήθελε μόνο η Αρμάνι, αλλά και ο κόουτς Τρινκέρι, όπως και η Φενέρμπαχτσε. Οι δυνατότητες του ήταν εξαιρετικές για τη Euroleague, όπως και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε γενικές γραμμές, αυτοί ήταν οι λόγοι που ο κόουτς τον ήθελε, ενώ τον ήξερε κιόλας».

Τη περίοδο εκείνη μαζί με την άφιξη του Μακ στο Μιλάνο, υπήρξε και μια αποχώρηση. Αυτή του Μάικ Τζέιμς για τη ΤΣΣΚΑ. Για την ακρίβεια, οι φήμες για τη σχέση Αρμάνι-Τζέιμς ήταν πολλές με την τελευταία να θέλει τον Μεσίνα να προτιμάει τον Μακ από τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού και στην ουσία να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

Για το γεγονός ο Εμιλιάνο Κάρτσια υποστήριξε: «Πήραν τον Σέλβιν Μακ επειδή ξεφορτώθηκαν τον Μάικ Τζέιμς. Φαινόταν πως ο Μακ ήταν ο μοναδικός αντικαταστάτης για τον Τζέιμς. Θα είχε τον ίδιο ρόλο, θα ήταν το… κλειδί για την ομάδα».

Ωστόσο, όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Μακ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στην Αρμάνι Μιλάνο και ο λόγος ήταν πως: «Δεν προσαρμόστηκε στο στυλ παιχνιδιού του Μεσίνα. Ο κόουτς της Αρμάνι είναι ένας δύσκολος προπονητής. Απαιτεί πολλά από τους παίκτες του και όπως φάνηκε η Μιλάνο δεν μπόρεσε να του δώσει τον απαραίτητο χρόνο. Ήθελαν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στην τεράστια διαφορά που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Μακ. Το μπάσκετ δεν είναι το ίδιο στο ΝΒΑ και δεν είναι το ίδιο και στην Ευρώπη. «Ισχύει, δεν είχε τον χρόνο να προσαρμοστεί στο μπάσκετ της Ευρώπης. Επίσης, το στυλ του παιχνιδιού του Μεσίνα είναι δύσκολο και η Μιλάνο δεν είχε χρόνο για εκείνον. Νομίζω πως η απόφαση να χωρίσουν οι… δρόμοι τους (Η Αρμάνι την πήρε) ήρθε και για το λόγο ότι η ομάδα πίστευε πως θα είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έχουν πατήσει παρκέ, αλλά τελικώς δεν ήταν…», τόνισε ο Ιταλός ρεπόρτερ

Πλέον, ωστόσο, ο Μακ είναι μέλος του Παναθηναϊκού στον οποίο σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Κάρτσια μπορεί να προσφέρει αρχικά ως ένα βαθμό αμυντική προσήλωση, καθώς έχει τις σωματικές δυνατότητες να το κάνει, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως: «Αυτός ο ένας χρόνος στην Ευρώπη, μπορεί να τον βοηθήσει να μάθει καλύτερα το μπάσκετ εδώ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ