Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο αρχηγός των… παρανόμων

Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο αρχηγός των… παρανόμων

Υπάρχει λάθος στην τοποθέτηση Συμεωνίδη στην ΚΕΔ, αλλά κι ο Ταβουλαρέας ανήκει στην Επιτροπή των… παρανόμων. Τελικά τι γίνεται στην ΕΟΚ;

Έχετε ακούσει προφανώς για τη σύζυγο του Καίσαρα, η οποία έπρεπε όχι μόνο να διαθέτει, αλλά κυρίως να επιδεικνύει την τιμιότητά της. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιλέγει να διοικεί με τον δικό του τρόπο, αδιαφορώντας για νόμους και κανονισμούς, μετατρέποντας την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας σε… στέκι παρανόμων, καθώς πλέον πρέπει να ψάξουμε ποιοι εκ των πέντε έχουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα να είναι εκεί.

Έγινε πολύς ντόρος για τη συμμετοχή του Στέλιου Συμεωνίδη, ο οποίος δεν είχε καταθέσει αίτηση μη ενεργείας, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ δικαιούται να είναι στην ΚΕΔ. Κάναμε λόγο και για το τυπικό κώλυμα, που είχε ο Νίκος Ζαβλανός, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Κι ο Κυριάκος Ταβουλαρέας ΔΕΝ δικαιούται να βρίσκεται στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ήταν παράτυπη η συμμετοχή του από την πρώτη μέρα!

Ο εκ Καλαμάτας προερχόμενος παράγοντας, είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος στην ΚΕΔ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, δηλαδή της περιοχής από την οποία κατάγεται. Γιατί αν δεν είσαι… πρώτος στο χωριό, τι αξία έχει να κατεβείς στην πόλη.

Θα πει κανείς -και με το δίκιο του- «μα δίνει πρεστίζ στην τοπική Κεντρική Επιτροπή η συμμετοχή του Ταβουλαρέα», η οποία μπορεί να είναι τυπική, απλά για να ενισχύσει το κύρος της. Μπράβο και πάλι μπράβο θα πω εγώ, αλλά ο νομοθέτης έχει διαφορετική άποψη. Κι επειδή δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ψάχνει, αναζήτησα τη σχετική… εντολή στον Κανονισμό Διαιτησίας.

Ξεκάθαρα το διαχωρίζει: «Ασυμβίβαστη επίσης είναι η ιδιότητα των μελών της ΚΕΔ με την ιδιότητα του μέλους οργάνου διοίκησης της ΕΟΚ, η Αθλητικής Ένωσης και Τοπικής Επιτροπής της ΟΔΚΕ και των Συνδέσμων Διαιτητών, αθλητικού σωματείου, ΤΑΚ ή ΚΑΕ, καθώς και με τους διατηρούντες Πρακτορείο Προγνωστικών Αθλητικών Αγώνων, ή εμπορίας αθλητικών ειδών. Τις επιτροπές που συστήνονται από την ΚΕΔ προς διευκόλυνση του έργου της, μπορούν να στελεχώνουν και μέλη της ΟΔΚΕ, ή μη εν ενεργεία μέλη Συνδέσμου Διαιτητών».

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, ο κ. Ταβουλαρέας έπρεπε να επιλέξει ποια ΚΕΔ θα υπηρετήσει. Κι εδώ έρχεται το ουσιαστικό ερώτημα: Γνωρίζουν τους κανονισμούς και τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, ή έχουν πλήρη άγνοια; Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι επικίνδυνοι, καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την τήρηση των κανόνων κάποιος που είτε δεν γνωρίζει τους κανονισμούς, είτε θεωρεί εαυτόν υπεράνω των διατάξεων.

Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποδεικνύει ότι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μπαίνουν όσοι εκείνος επιλέγει, είτε έχουν, είτε δεν έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, είτε αντίκειται είτε όχι η συμμετοχή τους, βάσει νόμων και διατάξεων. Γι’ αυτό, ενδεχομένως κι η ΚΕΔ έχει τόσο σημαντικό έργο να επιδείξει, γι’ αυτό κι η ελληνική διαιτησία κάνει άλματα προόδου, γι’ αυτό δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ