ΟΑΚΑ : Η κυβερνητική κρούση στον Παναθηναϊκό και ο Βοτανικός

ΟΑΚΑ : Η κυβερνητική κρούση στον Παναθηναϊκό και ο Βοτανικός

Οι επαφές Κυβέρνησης - ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν είναι καινούργιο στοιχείο... Απλώς τώρα έχει αλλάξει εκείνος που έκανε το πρώτο βήμα.

Με σημερινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, με την παράλληλη παραχώρηση και μερικών χώρων ακόμα, προς εκμετάλλευση.

Ουσιαστικά, η επιβεβαίωση του Αυγενάκη δεν αφορά κάτι καινούργιο… Πρόκειται για έναν διάλογο που έχει ανοίξει από το 2017, όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει μία μελέτη 200 σελίδων στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και ζητούσε την αξιοποίηση του κλειστού του ΟΑΚΑ και χώρων από το Ποδηλατοδρόμιο.

Η διαπραγμάτευση δεν τελεσφόρησε, αλλά συνεχίστηκε σιωπηρά και με την επόμενη ηγεσία του υφυπουργείο. Πλέον, επειδή η Κυβέρνηση έχει ως κεντρικό σημείο την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και επειδή ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ψάχνεται για μόνιμη έδρα, οι επαφές έχουν αναζωπυρωθεί.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2020 ο Λευτέρης Αυγενάκης εξήγγειλε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης και αναμόρφωσης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, με απώτερο στόχο την εκμετάλλευση του σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο ίδιο πλαίσιο, στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την κατασκευή τεσσάρων νέων πισινών στο ΟΑΚΑ και τη δημιουργία του μεγαλύτερου συγκροτήματος υγρού στίβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι για την Κυβέρνηση είναι κεντρικός στόχος η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Για αυτό σχεδιάζει παρεμβάσεις και αναζητά ιδιώτες επενδυτές.

Επειδή το ΟΑΚΑ είναι ένας αναξιοποίητος χώρος με δυνατότητες, είναι φυσιολογικό επιχειρηματικά κονσόρτσιουμ και εταιρίες με ειδίκευση στο real estate να ρωτούν για τους όρους ενοικίασης, που θα ζητήσει το ελληνικό Δημόσιο. Όπως εύλογα, συχνά τίθεται στη συζήτηση και το κορυφαίο αθλητικό brand που χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Θα ήταν παράλογο κάποιος που θα ήθελε να δουλέψει ένα «μαγαζί», να μην ασχοληθεί και με την πιο φημισμένη μάρκα του. Αλλά προς το παρόν, όλα παραμένουν ανοιχτά και το deal δεν έχει «κλειδώσει».

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευχής έργο για την Κυβέρνηση, που θα εξασφάλιζε την λειτουργία της κλειστού γυμναστηρίου και θα λειτουργούσε σαν μαγνήτης για επενδυτές από το εξωτερικό, που εξετάζουν το σύνολο του συγκροτήματος.

Σε ότι αφορά την προοπτική κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Βοτανικό, είναι μία άλλη ιστορία. Προφανώς εάν η ΚΑΕ νοικιάσει το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, το ζήτημα του Βοτανικού θα κλείσει. Αλλά ως πιθανότητα δεν επηρεάζει την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, αφού έτσι και αλλιώς το μπάσκετ δεν περιλαμβάνεται στο έργο και είναι ξεχωριστή ενότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ